женски тайни

стил

10 полезни храни за черния дроб

Проблем за възстановяване на ефективното функциониране на черния дроб е много подходяща за хора, които не ядат или имат хронични заболявания. Ще ви разкажа за това, кои храни са полезни за черния дроб.

Заплаха за черния дроб

Черният дроб е сложна роля в тялото, той е отговорен за прочистване на организма и разграждането на мазнините. В съвременните условия на живот в опасност, черният дроб на човека се крият на всяка крачка.

Алкохол и тютюн.

  • Тези вещества са истинска отрова за черния дроб, тя трябва да харчат много ресурси, за да ги преработи. По този начин, организмът бързо се изтощава, и се случват необратими патология, например, цироза.

Мазни и пържени храни.

  • Човешкият стомах не може да поеме голямо количество мазнини, и тази задача пада върху черния дроб. От тлъсти храни, толкова по-трудно й е необходимо. Тези продукти дроб обича, защото го редовно пренапрежение води до дисфункция и разрушаването на черния дроб.

Пушени продукти.

  • Химични вещества се образуват по време на тютюнопушенето в черния дроб огромен проблем за рециклиране, тя „работи“ до краен предел. Злоупотребата с пушени меса да доведе до интоксикация и заболявания на черния дроб.

Остри продукти.

  • Малка полза черния дроб носи лют пипер. Стомахът се опитва пикантни храни, за да изпратите за преработка в черния дроб колкото се може по-бързо, за неутрализиране на тежестта трябва да се произвеждат много жлъчката. Това е системен стрес води до смущения в работата на черния дроб.

Медицината и хранителната химия.

  Тези съединения могат да предизвикат смъртоносна болест – лекарства, хепатит. Много лекарства и хранителни добавки се възприемат черния дроб като токсини и тя активно се опитва да ги неутрализира, което води до неговото претоварване.

ТОП 10 храни са полезни за черния дроб

Здравословна диета за черния дроб

Коригира работата на черния дроб е достатъчно да преразгледа диетата си и да включите в дневната консумация на следните храни:

Яйца на очи.

  • Яйца – един от най-полезните храни за човек. За черния дроб е полезно да варени яйца, на които белтъкът се усвоява по-лесно. Това е ястие, предпазва черния дроб от затлъстяване, съдържащи се в яйцата холин има силен hepaprotective действие, способства за преработка на мазнините в черния дроб, за улесняване на този процес.

Домати.

  • Този зеленчук съдържа много витамини и минерали, но и под формата на сок, това може да бъде твърде интензивно за черния дроб. Препоръчително е да се използват пресни домати в салати, за предпочитане в комбинация с маслиново масло и подправки, като в този случай доматите, които съдържат ликопен, е добър препарат за почистване.

Моркови.

  • Коренът е богат на флавоноиди и бета-каротин, който помага на черния дроб да изпълнява функциите си, и лесно се възстанови от опиянение.

Роза.

  • Този плод съдържа огромно количество витамин С и различни плодови киселини. Този състав от шипка е много полезен за черния дроб, тъй като той допринася за разделяне на мазнини и премахване на токсините.

Авокадо.

  • Ние вече говорихме за това

Полезни свойства на авокадото

  • които оказват благотворно влияние върху здравето на човека. В допълнение към по-горе, този плод обича нашият черен дроб, защото то е богато на полиненаситени мазнини, необходими за продуктивна работа на черния дроб и спомагат за отделянето на токсините.

Ниско съдържание на мазнини извара.

  • Този продукт съдържа метионин, който е отговорен за регуляцию храносмилането и метаболизма на мазнините. Извара подобрява възстановяването на клетките на черния дроб и подобрява нейната ефективност.

Куркума на прах.

  • Е подправка, оказва положително влияние на ензимите на черния дроб, способства отделянето на канцерогени, подобрява функцията на черния дроб.

Зелените.

  • Съдържащи се в зелена салата, магданоз, копър, босилек и други зелени, витамини, фосфор, желязо и селен са чудесен строителен материал за клетките на черния дроб и да му помогне да се възстанови по-бързо след стрес.

Грейпфрут.

  • Този плод е богат на антиоксиданти и витамин С, който помага на черния дроб да се отделят токсини и насърчаване на регенерация на клетките на черния дроб.

Пиле.

  Постно бяло пилешко месо е идеалният строителен материал за черния дроб, също е продукт, съдържа много витамини и минерали, които подобряват процеса на липолиза.