женски тайни

стил

15 храни за възстановяване на обмяната на веществата

Възстановяване на обмяната на веществата зависи пряко от храненето. Какво яде за подобряване на обмяната на веществата? Ще ви разкажа за 15 продукта, които могат да повлияят на усилване на метаболитните процеси в организма.

За добро здраве и поддържане на тялото в нормално тегло трябва да се контролира функционирането на организма. С възрастта обмяната на веществата започва по-лошо да работят по-бавно, а това води до намаляване на мазнини в организма, както и набор от тегло и проблеми с ендокринната система като цяло.

За да се възстанови обмяната на веществата, трябва да обогати диетата си храни, богати на фибри, витамини, минерали, аминокиселини и протеини, мазнини и въглехидрати за бърз разделяне.

Продукти, които повишават енергийния обмен

Продукти за възстановяване на обмяната на веществата

Зелен чай

  • – напитка, богата на антиоксиданти, витамини, минерали, аминокиселини, които ускоряват храносмилането.

Зеле

  • – продукт, от която е невъзможно получаването на мазнини. За да се извари водорасли, организмът харчи повече енергия, отколкото получава. За поддържане на здравето, трябва редовно да се консумират всякакъв вид зеле (броколи, брюкселско зеле, зеле, и т.н.).

Тиква

  • – този продукт е изключително полезен за организма. Тиквата да се консумират сурови, печеными, варени. Това е идеален продукт за възстановяване на обменните процеси.

Овесена каша

  • – идеален продукт за начало на деня. Съдържа белтъчини, мазнини и въглехидрати, които лесно се усвояват. Овесена каша отлично се справя с „пускането“ на обменните процеси.

Турция

  • – сред топ пет храни, които възстановяват обмяната на веществата. Преобразува протеини в мазнини, го изваряване си отива много енергия. Чрез пиене на достатъчно количество протеин-това е умора желанието да се яде нещо сладко.

Канела

  • – подправката, която се превръща инсулин в енергия, а не на мазнини. Добавете канелата и зърнени храни, кафе или

Напитки с канела

  • .

Джинджифил

  • – подправка, която се използва в диететика. Джинджифил разгражда мазнините, ускорява обмяната на веществата и храносмилането.

Сини сливи

  • – сушени плодове, регулиращи работата на храносмилателния тракт, премахва свободните радикали, подобрява енергийния обмен.

Сушени кайсии

  • как да режеш, влияе върху обмяната на веществата. Продуктът е показан за удовлетворяване потребностите на организма от сладостях. Сушени кайсии се съдържа много калории, да се пресели с нея не си струва.

Зелени

  • – магданоз, копър, рукола, кориандър, босилек. Билки укрепва имунната система, забавя процесите на стареене, подобрява усвояването на хранителните вещества, пречиства червата и възстановява обмяната на веществата.

Оранжево

  • това е незаменим плод за подобряване на храносмилателната система. Съдържа витамини и минерали, необходими за подобряване на обмяната на веществата. Редовната консумация на портокали спомага за намаляване нивото на холестерол и разредители на кръвта.

Черен дроб

  • – продукт, богат на протеини, обогатени с витамини А, С, D, В, желязо, мед, калций, хром, флуор, калий и други елементи, отговорни за правилното функциониране на метаболитните процеси. По-добре да изберете говеждо месо или пилешки черен дроб, тъй като те имат по-малко калории.

Круша

  • – да се ускори обмяната на веществата, пречиства организма от токсини, съдържа голямо количество антиоксиданти.

Цвекло

  • – корен от зеленчук, който спомага за очистването на организма от токсини, за подобряване работата на стомашно-чревния тракт. Полезно за хора, страдащи от наднормено тегло. Помага за премахване на холестерола, регулира процесите на обмяната на мазнините.

Тиквички

  в структурата съдържат голямо количество витамини и минерали. Подпомагане на храносмилателната система, повишава имунитета, спомагат за отделянето на холестерола, благоприятен ефект върху енергийния обмен.

Вода за метаболизма

Други начини за подобряване на обмяната на веществата

В допълнение към яденето, за да се възстанови обмяната на веществата, трябва да:

  да водят активен начин на живот, да се пие много вода, да прекарват повече време на открито, посещение на парна баня или сауна, за да се нормализира стол, за да се избегне стреса.