1cdfd09776192a6731b7ae317990f327 - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната
стил

4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

Повечето всекидневни градски апартаменти от гледна точка на дизайнери, оборудвана с грешки. В някои случаи това е вярно и грешки буквално е продиктувано от недостиг на пространство в хола, и това е обективен фактор. Но повечето грешки са субективни и е причинена от един непрофесионален подход в дизайна, избора на аксесоари и мебели. Да ви кажа за най-често срещаните грешки в дизайна на интериора на хола и как да ги отстранят.

1. Парцели

Стандартната причина — излишък на мебели. Най-често това се случва поради недостиг на кв. м в апартамент и трябва да се съчетаят хола няколко функции в други стаи. Всекидневна, като правило, се състои от две „взаимно разбирателство“ район:

    в дневната, която буквално се тълкува дизайнери като „хол“ (хол) или „фамилна стая“ (фамилна стая); кът за хранене (столова).

А и кът за хранене-това е място за семейни вечери и развлечения, и от време на време, обикновено, се организират в кухнята.

1cdfd09776192a6731b7ae317990f327 - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

Претрупва с мебели хол

17c95620474f5d95deb379a82ce4c43e - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

Голям шкаф в хола

За съжаление, площ на апартамента е такова, че дори и в трапезарията не винаги е в съответствие с правилата на ергономията. Но много често този номер (обикновено тя е най-голяма и е обща за всички членове на семейството) се използва като домашен офис и спалня.

Така че, за малки всекидневни важно е на етап планиране да изберете мебели-трансформатор. За мека мебел този подход е често, но има различни начини на трансформация. В малък хол-добре е да изберете модел, който в сгънат състояние заема по-малко място. Има модели в списания маси, които раскладываются на масата.

За дома, офис бюра идеално са подходящи.

Дори ако размерът на стаята е достатъчно голяма и няма нужда от допълнителни зони, не трябва да перенасыщать хола от излишните мебели и аксесоари.

2. Излишната пространство

Тази грешка в дизайна на хола се случва рядко. Но това се случва дори в относително малки пространства, които, изглежда, за да бъде „ненаселените“ и неприятно. Често това е минимализъм доведен до страните. Неговите функции са:

    на прозорците не на щори и завеси, както и прозорец врата изглежда „голи“; „празни стени без картини, фотографии, инсталации; монохромен ярко украшение на цялото помещение и същи цвят мебели, ярки и акцент елементи; няма шкафове, рафтове, ниши с декоративни аксесоари, има дори и малък килим във фоайето пред диван.

856fbb5511ba1892da5df71b68499a09 - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

Грешки в интериорния дизайн на дневната

8ba864ddf7c16a23883c34efd8b104c7 - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

Хол, прост интериор

Списъкът може да продължи, но идеята остава същата. Липсата на красиви аксесоари, шкафове и рафтове с красиви прибори или оригинални колекции украшения, безлична обстановка, мебели и текстил, правят стаята „негодни за живот“, което е в противоречие с семантическим определението за хола.

3. Светлинни решения

С естествена светлина всичко е просто — може да се управлява завеси и щори. Но завеси в класическия смисъл на думата в стаята, ако поставите, така че те са невидими. И да ги използвате само в особено горещите и слънчеви дни, тъй като не изгарят на стени, пердета и тапицерии. Към това може да се дължи на вградените модели директно в горната рамка. Като опция — щори.

a7b6450ec3f35f454ebdd7960761f5ae - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

Светла

6dee84bb78b5e50a77f89e78dfda18f7 - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

на много нива светлина в хола

Има, разбира се, съвременен модел, с декоративни мотиви или щори плисе, сенници, щори, но в този случай е необходимо да се асоциират ги с цялостния стил декор на интериора.

Изкуственото осветление трябва да се пластове:

    общата система за осветление; индивидуална подсветка за всяка зона; акцентного и декоративно осветление.
4. Цветови усещания

„Играейки“ с цвят и лъскава повърхност, може да се разшири или стесни пространството.

Светли тонове правят помещението по-просторна, тъмно позволяват да се компенсира излишното пространство и да прикрият малки несъвършенства в геометрията на помещението.

a89a6c472d4724292c5c1006cc38ed91 - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

Всекидневна в тъмни цветове

6e52afbab83c9e4d61f950dcbd94eac8 - 4 глобални грешки в дизайна на интериора на дневната

Хол в светли цветове

От господстващо положение всякакъв цвят зависи цялостното настроение, така казват психолозите:

    червен тонизира и повишава активността, оранжево и жълто повдигне настроението и вдъхновяват увереност; зелен-цвят на хармония и природата; синьо и синьо — студени цветове, които успокояват; лилаво изисква внимателно прилагане, излишък може да вземе превес и да се потискат.

Има много други фактори, които оказват влияние върху проектирането на интериора. За да се вземат предвид всички мирянин не може. Можете, разбира се, се доверите на интуицията си и вродено чувство за красота, ако това наистина е така, но най-добре е още на етапа на планиране на ремонт, за специалисти в областта на развитието на интегриран проект, за да се избегнат грешки в дизайна на интериора на хола.