женски тайни

стил

4 начина да направите ванички за нокти с морска сол

Морската сол съдържа жизнено важни елементи, като флуор и йод. Липсата им веднага се вижда като пирони. По този начин, хранителните вещества могат да бъдат доставени директно на нокътната плоча. Ние ще говорим за 4, прости и ефикасни рецепти за баня за нокти с морска сол. Те имат лечебно действие и ще помогне да направите ноктите идеални.

Използването на сол

Солта е минерал, който се съдържа голямо количество полезни елементи, необходими като въздуха, нашите нокти за тяхното укрепване и красота. Един лесен начин за лечение – укрепване на баня за нокти с морска сол помогне за решаването на проблема чупливи и махане на ламинирано покритите нокти. За редовно провеждане на тези процедури. Резултатът ще се появи след около месец, ако решите да извършите тази процедура, на всеки три-четири дни.

Рецепти вани с морска сол

Морска сол за нокти

За укрепване на нокътната плочка

Трябва внимателно разбъркайте една супена лъжица аптека морска сол в 100 мл сметана и се потапя пръстите си в течността в продължение на 15-20 минути. Добър ефект се очаква от обикновените ванички от растително масло и една чаена лъжичка сол.

За засилване на действията на баня ще ви помогне:

    няколко капки йод. Той укрепва чиния, като я прави по-стегната и гладка. витамин е. Той отговаря за регенерацията на клетките, стимулира растежа на знаци и помагат да растат гладки и здрави нокти.
Срещу расслаивания нокти

Лъжичка сол в половин чаша топъл ябълков оцет (може да се замени с портокалов сок), добавете половин чаша леко топло растително масло (слънчогледово или зехтин), след това потопете върховете на пръстите си в течността за около 15 минути.

Освен това, във ваната може да добавите:

    етерично масло от лимон или портокал. Той стимулира растежа и подобрява гладкостта на ноктите. Подобен ефект може да се получи чрез добавяне на малко количество естествен цитрусов сок. витамин А в маслен разтвор. Това ще помогне на ноктите да станат по-твърди и издръжливи. масло от кедър, бор и бергамот. Тя прекрасно укрепва ноктите и помага от folia.

И в тази статия се описва 10 начини за лечение на слоящиеся ноктите.

Против пожълтяване

Топла филтрирана вода, разбърква се голяма лъжица морска сол и в разтвор дръжте пръстите си за 15 минути.

За подобряване на ефективността ще ви помогне:

    сок от лимон. Той има добри избелващи свойства и помага за премахване на жълтите петна от ноктите. етерично масло (няколко капки) лимон или евкалипт. Това ще даде на нокътната плоча здравословен розов цвят и прозрачност.

От чупливост на ноктите

За приготвяне на вани с морска сол за укрепване на ноктите ви трябва: половин чаша топла зехтин смесете пълна супена лъжица сол, капните малко йод и се охлажда до стайна температура и да вземете вана в продължение на 15 минути. Също така добра печалба е резултат от ваната на основата на бульон от картофи с лъжица морска сол и йод.

Можете да добавите за да засили ефекта на решението:

    малко (няколко капки) етерично масло от бергамот или бор, екзотичен иланг-иланг и сибирски бор. Те допринасят за здравето на ноктите, стимулира растежа им. сок от червена боровинка, боровинка и касис. Той обогатява витамин плоча и прави ноктите по-здрави. глицерин. Няколко капки глицерин ще ви помогне да гладки и здрави нокти. витамини c, E, Както и под формата на маслен разтвор. Витамините са необходими за увеличаване на растежа на ноктите, те ще дадат много силен и устойчив на излому ноктите.