0e7ad908c302f9e084e8a15a801c9d94 - 7 основни причини застой на листата на орхидеите
стил

7 основни причини застой на листата на орхидеите

Орхидеите са екзотични цветя, които радват своите собственици дълго изобилен цъфтеж и красотата на мощни листа. При подходящи грижи, те ще станат истинско бижу за всеки перваза на прозореца. Ексцентричен Phalaenopsis изисква специално внимание и трескаво отношения, в противен случай растението бързо се хаби “ само и умира. Какво да правя, ако орхидея листата на муден и какви мерки трябва да се предприемат, за да се върне цвете Здрав?

Вижте как застой на листата на орхидеите

Процесът на увяхване на листата за орхидеи-това е естествено явление. Ако забележите, че са тропически цветя увяхнал 1-2 по-долните листа, не се притеснявайте. Тяхната почивка не трябва да е унил, листа придават на растението хранителни вещества, така че трябва да се изчака, докато те не изчезнат сами.

Ако орхидея лекото накуцване листа, без изключение, това е показател за болест. Здраво и окапват листата губят ярко-зелен цвят и придобиват жълтеникав оттенък, върху тях се появяват бръчки. Това цвете се нуждае от спешна помощ.

0e7ad908c302f9e084e8a15a801c9d94 - 7 основни причини застой на листата на орхидеите

Меки листа от орхидея Phalaenopsis

Възможни причини гниене на листата

Много е трудно да се разбере, като растение, което холили и ценени и губи своя привлекателен външен вид, започва да боледува и в крайна сметка ще умре. Важно е да се разберат причините, които могат да причинят орхидея листата губи тургора.

Прегряване на кореновата система. Екзотични топлина, любов и предпочитат добре осветени места. Обаче на излишната топлина (твърде горещи батерии под перваза на прозореца или се изпраща към растението поток от горещ въздух от отоплителните уреди) и „слънчеви лъчи“ е в ущърб на Phalaenopsis. Топлинното въздействие води до това, че влагата започва да се изпарява, прегряването на почвата. В резултат на това корените се охлаждат, те губят способността си да се консумират течности в нужното количество, листа и стъбла, не получават хранителни вещества, ще започнете да изсъхне, пожълтяват и изсъхват. Slicne при твърд терен. Меки листа от орхидея може да се дължи на лошо качество на субстрата, което предотвратява проникването на кислород в кореновата система. Растението се препоръчва редовно пресаждат в нова почва, защото от редовно поливане, физиологичен натрупвания, израстъци на гъбички или плесен на повърхността, свива, губи своите полезни свойства, тя става плътна и това води до затруднено движение на въздуха. Тропически цветя не може пълноценно да диша, да страдат корените и листата.

ce99b3bc4b0a19889a6e09b765e03544 - 7 основни причини застой на листата на орхидеите

Тургора на листата на орхидеите ниска влажност на въздуха. Изсушаване на почвата вреден за орхидеи. Това растение не може да се полива по график – за всеки фаленопсису нужда от индивидуален подход. Това се дължи на факта, че ежедневните промени метеорологична обстановка: намаляване или Увеличаване на влага, промяна в температурата и осветлението. Необходимостта от поливане се определя след оценка на състоянието на почвата в съда. Тя трябва да се разхлаби и умерено влажна, да не е сурова и не е гъста. Прекомерно ниво на влажност. Орхидеите не понасят преовлажняване. Ако малка саксия дупки и техният диаметър е твърде малък, това растение е малко вероятно да се отървем от излишните течности. Много често, изсъхват листата орхидея Phalaenopsis от застой на вода в резервоара. Уверете се, че тавата е суха, по-често да се проветри помещението, защита на играч от проекта, както и да се съобразят с приятна температура. Дисфункция на кореновата система. Затворете гърне, преовлажняване, недостатъчно напояване може да увреди корените на орхидеите, което също се е отразило на листа. Отделят 4 степен на увреждане на кореновата система:

    много тежки; тежки; средни; белите дробове.

78ade57088505c67d15038a95872f023 - 7 основни причини застой на листата на орхидеите

Затвори гърне орхидея неграмотна хранене. Орхидея реагират добре на торене, но концентрацията на торове може да повлияе отрицателно на състоянието им. Жълтеникав и загубата на тургора на листата започват да падат, червен или черен корен ясни признаци на прехранване на растенията. Болести и вредители. Една от най-честите причини увязания на листата на орхидеята е появата на вредители Бръмбар ларви щелкуна. Те се заселват на младите корени и да ги увреждат, което води до невъзможност да абсорбира влагата и хранителните вещества. Растението се нуждае от спешна измиване на кореновата система и пресаждане на орхидеи в нов терен. Първото поливане след разсаждане се извършва 10-14 дни след процедура, така че нетолерантны суша, ларвите са били напълно унищожени.

Какво да правя, ако са започнали да избледняват листа

b556c44a071bb9099ec8a1bf13812170 - 7 основни причини застой на листата на орхидеите

Завяливание листата на цвете орхидея Phalaenopsis

    Перегрели преместване на растението в сянка в продължение на 3-4 часа, не се полива и не се пръскат. След това преминах на осветено място, далеч от радиатори и където слънцето не достига. За да определите дали почвата е суха, е достатъчно внимателно да се преместите ми Phalaenopsis. Ако орхидея се движи лошо, това показва водни процедури. Пот в продължение на 30-60 минути се поставят в топла вода, се пръска, като се избягва попадане на течност върху дръжка. Листата след това внимателно избършете със суха мека кърпа. Ако причината увязания е увреждане на корените, възстановяване на тургора на листата е възможно само след обработка на кореновата система. Екстракт от орхидея от саксията, внимателно се види, изплакнете с вода и премахване на повредени клони. След това се изсушава, останали здрави корени, но те секции се третира суха канела. Цвете пресаждат в нов субстрат. Ако листата са в застой заради липсата на напояване, просто се полива растението с вода. Излишъкът на някои торове лесно да се премахне чрез измиване на корените екзотични, премахване на повредени корени и засадила орхидея в свежа почва. След това гърне се поставя в сянка за няколко дни и да чакат, докато растението да се възстанови.

8e880609f92df9627de2466d447a0884 - 7 основни причини застой на листата на орхидеите

Подобряване на орхидеи

Бързи възможности за интензивни грижи за цветята

Има няколко техники, които ще ви позволи бързо да върне живота на един умиращ цвете и да се спре процеса на разпад:

    при сушене на корени се накисва фаленопсиса в рамките на 40-60 минути на 0, 1% разтвор на кехлибарена киселина – това ще позволи на играча по-бързо да поеме живителен влага и за възстановяване на еластичността; когато се нагрее прекомерно спешно да се премести растението на хладно място; повредени, подгнившие или мъртвите корени, да изтриете, и разфасовки обработват активен въглен; Орхидея без корени се прероди в специален разтвор с добавка на фирмени събирания, а листата допълнително избършете глюкоза.

Ако реанимационные мерки са взети навреме, след няколко дни Phalaenopsis ще се съживи и отново ще бъде красиво. Знаейки, защо орхидея листата са в застой, може бързо да се справи с проблема и да се върнете растение в саксия обжалване и здравословен външен вид.