женски тайни

стил

Електрически и ръчни цитрусови сокове: класация на най-добрите

Сок от цитрусови плодове — пресни портокали, хрупкав вкус на нар, чаша, пълна с витамин C, така необходими в мрачно руската времето. Ако искате напитка максимална полза, сокоизстисквачка е чудесен начин да се пресъздаде в собствената си кухня парчета на южното слънце.

Има два вида устройства — електрически и ръчни сокоизстисквачки. Класация на най-добрите сокоизстисквачка можете да намерите в статия, ще ви помогнат да се оцени популярни модели и да направи правилния избор.

Предимства и недостатъци

В сравнение с обикновените закупуване на сок от магазина, добив на дома има своите предимства и недостатъци. Въпреки ползите, къщи сокоизстисквачка не е подходящ за всички. Плюсове и минуси на частни вестници:

Това е лесно да вземем суровини.

  • Чудесен сок, получен от цитрусови плодове и семена от нар, която съществува на всички тезгяха.

Запазване на витамини.

  Сокове в опаковки са подложени на стерилизация, която удължава срок на годност, но убива много полезни свойства цитрусови плодове. Пресни запазва всички витамини плодове.
  • Цитрусов сок

Много бързо се влошава

  • без термична обработка. Ако ще да се стерилизира, разликата между собствен и закупен сок ще остане. Независими

Върти изисква много повече време

  и усилия.

На принципа на Разделение на

Сокове са разделени в две основни категории: ръчни и самостоятелни. Електрически спестите време и енергия, от своя страна, запазват повече витамини. По-долу ще разгледаме тези видове детайли.

Механична ръчна сокоизстисквачка за цитрусови плодове

Устройството се разделят на две групи — механични сокоизстисквачка за цитрусови плодове, ръчна. Първият вид понякога се нарича лост или „давилку“.

Машината се състои от чаша и преса, привързана към него с помощта на пантите. Последната грапавата повърхност или са покрити с пъпки. Чаши, изработени от сплав на мед, магнезий и алуминий.

Ако в началото на прес машини са сложна работа и изисква мъжка сила, но днес с помощта на сокоизстисквачка се справи и дете. Проблемът с механични устройства, се крие само в тяхната приложимост за цитрусови плодове. Единственото нещо, което ще бъде „преодоляване“, с изключение на портокали и лимони, нар или домати.

Операцията е проста: Обелете един портокал от кора и нарежете на филийки или напукани ръце. В част от края на стиснете лоста.

Следващият тип ръчна сокоизстисквачка. През 2019 г. тези блокове изглеждат като истински динозаври, но те също имат предимства: те запазват максимално витамините и по-рядко се чупят лесно.

Вземете половината от цитруса. Кликнете върху плодове, за да специални тренировки, изработени от метал или пластмаса. Обърни се на цитрусови около оста цитрусов сок ще излязат в специален контейнер. Колкото повече сили се приложи, толкова повече ще излезе от тази напитка. Механични сокове се продават по малка цена.

Електрическият модел

Електрическа сокоизстисквачка за цитрусови плодове е идеално за любителите на сок, които не искат да прекарват много време в гърба му. Той е оборудван с роторен двигател, директно изстискването на сок.

Има няколко вида дюзи автономен сокове. Стандарт се използва с портокали. Допълнителни съвети, изстискайте сока от средни и големи плодове. Мандарини, лимони и грейпфрути, не използвайте стандартна дюза. Се ползват повече производителността ще се увеличи.

Електрически — най-често срещаният тип на сокове. Те позволяват да се справят не само на цитрусови плодове, но и всяка друга бери, плодове или зеленчуци: ябълки, малини, грейпфрут, моркови, те ще перетираться в рамките на няколко секунди.

Чисти сурови белени, нарязани на малки парченца, за да се отървем от семена. Някои съвременни машини работят на принципа на центрофугата и извършване на подобна процедура е за вас. Прочетете внимателно техническите характеристики на продукта — способността да имат не всички модели!

Материал попадне в клетката и го стисна с помощта на центробежната сила. Долната част на перетирается от плът, а от двете страни на окото, за да изтръгне на сок. След екстракция на целулоза и сок влива в сборен резервоар.

Моля, обърнете внимание на формата на разделител при закупуване на: цилиндричен разделител, за да се справят с маса много по-добре зауженные. Разликата в производителността си с 25-40%. Не забравяйте да си миете цилиндричен сепаратор с торта.

Конусовидна мрежа е предназначена за по-голямо количество плодове.

На какво да се обърне внимание при избора на

Препоръчваме ви да се придържате към следните правила за придобиване на подходящ продукт:

Когато купувате самостоятелен сокоизстисквачка да се обърне внимание на материал на центрофугата. Професионални модели използват нержавеющую стомана. Брой дупки на общината и дебелината му оказва силно влияние върху производителността. Опитайте се да изберете машина с голям капацитет, което ви позволява да изтеглите няколко плода едновременно. Ако моделът не може да се справи с гръб от билки, това не е важно. Стиснете билки могат само скъпите професионални уреди. Ако много плодове, изберете сокоизстисквачка с маса на боклука. В противен случай, в рамките на три или четири порции, може би, трябва да почистите уреда ръчно. Скъпи модели идват с двоен филтър за пулпа. Вие ще получите повече сок, а торта се оставя да изсъхне. Обърнете внимание на моторни сокове, неговата издръжливост. Има една машина, не го държи пет минути за едно включване. Те ще изгори, в миг на око.

Мощност

Мощност — основна характеристика на electronicially, които отличават най-евтиният модел от представителите на силния „Професионалисти“. Това засяга най-важното изход сок. Колкото по-висока мощност сокове, толкова по-дълго ще продължи в рамките на една сесия.

По-мощен продукт, ще прегрее и ще продължи значително по-дълго. Освен това, висока мощност позволява да се обработват не само меки цитрусови плодове, но твърди зеленчуци. Обикновено, мощността варира от минимум 200 вата на час, максимум 1.5 кВт на час.

Обем съдове за сок и целулоза

Контейнери за сок, има вградени подвижни (устата охрана). Стъкло, за разлика от вградения в контейнер, по-лесно се изпират или замени в случай на счупване. Не забравяйте, че трябва да почистите и други части на сокове!

Обикновено, контейнери за сок е малък: максималният размер на чаши — 1 литър. Често в комплекта са включени чаша измерване на малки с обем от 0,4 до 1 л

Брой степени

Обемът е важен параметър на всеки сокоизстисквачка. 2-3 степени достатъчно за домашна употреба. Различните плодове се обработват с различна скорост, така че при закупуване, обърнете специално внимание на техния брой.

Плодовете и зеленчуците изискват максимална скорост, плодове, са минимални. Ако скоростта е твърде ниска, сокоизстисквачка центрофуга отвори бързо се запушва. Скорост на превключване се отразява на количеството на целулоза в крайния продукт: колкото по-висока е скоростта, толкова повече целулоза.

Обратно въртене

Попеременное въртене на глави наляво и надясно увеличава ефективността и помага за прибирането на реколтата. Налейте вода в отвора за зареждане, моля, рестартирайте в нормален режим, след това се обръща устройство ще се почистват по-бързо, отколкото стандартните перални.

Pulse режим

Твърди плодове изискват специален подход. Pulse режим предполага работа на двигателя с малък гаечен ключ, която позволява на изцедете сок от цвекло, моркови и други твърди суровини.

Материал на корпуса

При закупуване сокове обърнете внимание на материал. Пластмаса-икономичен вариант с много цветя. Но лошото качество на материала, реагира с хранителни продукти, както и проверка на надеждността в условия на магазина, не е лесно.

Най-добрият днес вариант — корпус от неръждаема стомана.

Удобство при пране и експлоатация

Удобство почистване сокове зависят от вида си. Изчистен дизайн от целулоза просто:

Демонтаж на корпус (схема за монтаж описан в инструкциите). Изплакнете с вода всички детайли. Събират обратно.

Малка подробност: ако сокоизстисквачка в офлайн режим, включете го с обикновена вода. Така ще се харчат много по-малко време за почистване.

Препоръки за употреба

Преценете колко често ще правите сок. За редовна употреба на добра професионална сокоизстисквачка за цитрусови плодове. Правила за експлоатация скъпо устройство са малко по-различни:

Не качвайте плодове в сокоизстисквачка като цяло. Почистете плодовете и го нарежете на парчета. Ако вашето устройство има цилиндрична центрофуга, не забравяйте да го почистите от тортата след 3-5 пъти на използване. С различни плодове, използването на различни скоростни режими. Мулти-степенна продукт ще се изтръгне повече сок и по-дълго. Не перегревайте мотор сокове! Внимателно измиване на уреда след употреба.

Сокоизстисквачка за цитрусови плодове: класация на най-добрите електрически модели

Класация на най-добрите сокоизстисквачка за цитрусови плодове разкриват характеристики на всеки модел. Моля, обърнете внимание върху плюсовете и минусите, прочетете мненията и направете своя избор!

Мулинекс PC120870

Тази компактна сокоизстисквачка е един от най-добрите в домашна употреба. Има най-доброто съотношение между размера и мощността. PC120870 е снабдено с функция автостарта: натиснете конус в горната част на корпуса, и устройството да се включи.

Той има функция за заден ход, което значително увеличава продукцията на сок.

Отлична бюджет модел! Малък по размер, но сокове изцежда 100. Да се разглобява, за да се измие, да се съберат — всичко е много просто. Доволна покупката! Идеален за тези, които обича свежи, но не искате да губите време.

Мулинекс PC120870

Борк Z800 За

Борк Z800, за да съчетава в себе си качество на печат и на мотора. Модел бсп изживява лят метален корпус. Центрифужные, заострени, тънка преса-малки Липки до големи грейпфрути.

Изцеден Сок само, без много усилия. Един минус — само се справя с нар и цитрусови плодове. Но сок от други плодове ние не пием — апарат е чудесен.

Борк Z800 За

Эпилятор Braun MPZ9

Компактна сокоизстисквачка от Braun MPZ9 и консумира много малко енергия. Уреда е лесно да се разглобява и отново да се съберат. Част сокоизстисквачка голям: да ги загубите е невъзможно.

Устройството работи тихо, автоматично. Сокоизстисквачка е здрав и може да издържа на падане от височина плот. Отлично изцежда сок от цитрусови плодове и разполага с 5 режима на плътност.

Първата ми сокоизстисквачка. Доволен от всички. Ще/е запознат, просто за да се мият в съдомиялна машина. Течността почти не се губи. 4 портокали с торта листа чаена лъжичка. В комплекта има капак, но не се използват. Използвайте 3-4 пъти седмично. Чудесен преса за малки и големи цитрусови плодове.

Эпилятор Braun MPZ9

Компанията Philips в HR 2744/40

Устройство за бързо запознат и почистване, има функция за гърба. Преса бързо и ефективно. Основният недостатък на сокове — ниска мощност.

Сокоизстисквачка родителите ми дадоха на Нова година. Всеки ден, и приготвянето на закуска чаша сок от портокали. Досега нито веднъж не ломался. Обичам го!

Компанията Philips в HR 2744/40

Скарлет СК-JE50C05

Мощни и компактни устройства. Корпусът е изработен от пластмаса, капацитетът на вградения

Сутрин винаги започвам с пресен сок от цитрусови плодове. Да се мият сокоизстисквачка след употреба лесно, когато се работи, не прави шум.

Скарлет СК-JE50C05

ТОП 3 на механични ръчни преси

За удобство сме съставили класация на най-добрите механични преси:

  Уелс; мразовит гитлерюгенда-А.

Ние ви предлагаме да се запознаете с всеки поотделно.

Уелс

Професионално ресторантско ниво на техника, голяма преса и цитрусови плодове. Дръжки с хидравлично налягане. Корпусът е изработен от стомана със специално прахово покритие.

ЕДНА МРАЗОВИТА ГИТЛЕРЮГЕНДА-А

Получава сок от цитрусови плодове и семена от нар. Корпус надежден агрегат, както и на гумени крачета, не му позволявайте да „ходи“ по масата. Запази сокоизстисквачка е проста: детайли могат да бъдат отстранени, без работа, но за да се отърве от останките на маса, достатъчно измийте ги под течаща вода. Недостатъци на модела — тегло 6 кг.