d31310cf7d5f4f1ee9ce5bed11be20fc - Гардероб за
мода

Гардероб за

Фигурата на пясъчен часовник се счита за идеал за женска красота. През вековете жените са се опитвали да придадат на своите форми точно такъв силует, използвайки корсети, суети и други трикове. А най-известните параметри на идеала – 90-60-90 – не са нищо повече от параметрите на точно такъв женски тип фигура.

d31310cf7d5f4f1ee9ce5bed11be20fc - Гардероб за

Особености на телосложението

Собствениците на фигурата X-силует се отличават с женствени форми и пропорционално телосложение. Характерните черти на такава фигура:

  ширината на раменете е приблизително равна на ширината на бедрата (отклоненията с няколко сантиметра не се броят); изразена талия; силни ръце и стройни крака.

d3e16a285cf54c39f758352e636d9877 - Гардероб за

Фигурата на пясъчен часовник може да бъде не само за стройни момичета. При жените с такова телосложение, с натрупване на излишни килограми, мазнините се разпределят равномерно, отлагат се на седалището и гърдите. Нещо повече, дори при прекомерно затлъстяване при такива жени, талията е много по-тясна от ханша. Талията трябва да бъде не повече от 70% от бедрата.

81a1e89c6d1b154e7a3da55be4b91ad2 - Гардероб за

Разбира се, не всички са идеални, има и «преходни» типове на тялото. Например, ако бедрата са малко по-широки от линията на раменете, тогава такава фигура ще бъде преходна между Х-образна и крушовидна форма. Възможно е и обратното, когато фигурата заема междинно положение между «пясъчен часовник» и «морков». Ето защо, когато избирате дрехи, е наложително да вземете предвид тези характеристики, без да следвате сляпо общи препоръки.

Съвети за отслабване

Излишните килограми не рисуват никого, дори ако телесните мазнини са разпределени равномерно. Ето защо много момичета с фигура на пясъчен часовник се стремят да отслабнат.

Това е относително лесно да се направи, просто трябва да си поставите реалистични цели. Ако фигурата е естествено женствена, тогава никакви тренировки и диети няма да я превърнат в «момчешка» фигура, бедрата и гърдите пак ще бъдат изразени.

Няма нужда да се бориш с природата, по-добре е да използваш дадените от нея предимства. Освен това много мъже смятат силуета на „пясъчния часовник“ за идеален.

Характеристики на избора на гардероб

Най-доброто нещо, което момичетата с женствена физика могат да направят, е да подчертаят своята тънка талия и красиви извивки. Те трябва да изберат дрехи, които следват контурите на фигурата.

3d7971b61064718cd7dce8aa2beca0e1 - Гардероб за

Ако няма наднормено тегло, тогава момичетата могат спокойно да експериментират, почти всички модели са подходящи за тях, но основният акцент все пак трябва да се постави върху талията. Стройните момичета могат да носят тесни неща и леки въздушни тоалети, зад които могат да се познаят пленителни извивки.

За момичетата с наднормено тегло е важно да подбират тоалети по-внимателно. Не трябва да сте прекалено стегнати по фигурата, но е задължително да подчертаете тънката талия и да се съсредоточите върху буйните гърди.

747c6b6b3ea32b04a1b469d052dd912c - Гардероб за

Модели, които най-добре подхождат на дамите с женствени форми:

  облекло за прегръдка на фигури; вталени модели; корсети и различни колани, колани; меки, течащи тъкани.

Трябва да се изключи от гардероба:

  широки неща, особено ако има наднормено тегло, тъй като в такива тоалети фигурата ще изглежда масивна; тесни панталони, както и бричове; плисирани поли; многослойно облекло; панталони и дънки с нисък ръст; пуловери с изрязана лодка или яка «иго».

Препоръки за избор на дрехи

Какви модели ще изглеждат изгодни на момичета, чиято фигура прилича на пясъчен часовник?

Облича се

Най-женственото облекло е рокли, така че този тип облекло задължително трябва да бъде в арсенала на момичетата, които имат фигура, наподобяваща китара. Можете да изберете облегающий, монтиран, трапецовиден.

Твърде свободните силуети трябва да се избягват и да не се подчертават само на линията на ханша. В този случай цифрата ще изглежда непропорционална.

2a52dc7f809995d272a084458f1e630f - Гардероб за

Трябва да изберете модели, които не крият фигурата. Изборът на такива рокли е доста богат, това са расклешенные и заострени модели, и рокли-калъфи, и сарафани с отворено деколте. На извитите момичета красиво изглеждат рокли, чиито корсаж е направен под формата на корсет.

Изрези на рокли правят:

  под формата на латинската буква V; с форма на сърце; дълбоко овално деколте; отворена яка на ризата.

c6f841fbaa339d6c58425c0b38c88d82 - Гардероб за

С такава физика ретро роклите в стила на 50-те години, които са модерни днес, изглеждат привлекателни. Това са модели с елече под формата на корсет и пухкава пола в актуалния стил на «нов лък».

Якета

Лесно е да се досетите, че вталените якета до линията на бедрото са подходящи за момичета с женствени форми. Трябва да изберете модели без джобове за кръпки, за да не се фокусирате върху бедрата.

73b0eca34dd0b47151762a67c03b47fd - Гардероб за

Добре подходящи Къси модели до линията на талията , както и якета с колан. Препоръчително е да шиете тези детайли на дрехите от меки и еластични тъкани, така че да пасват на фигурата.

Топове и блузи

Блузите с дълбоко деколте, топове с тънки презрамки или изобщо без тях са най-добрият избор за фигура с пясъчен часовник. Дълго изглеждат удължени блузи с вталена кройка или с колан, както и блузи или пуловери с обвивка.

2c769e9025505ee0f9daff01626cd44e - Гардероб за

Подложки за раменете не са изключени, но те не трябва да са прави и широки. Трябва да се изберат малки заоблени подложки за раменете.

Жените с наднормено тегло трябва да избягват блузи на врата на лодките. За тях са подходящи блузи от леки материи с панделка отдолу, която е вързана точно под талията. Тези блузи са направени с леко наклонена, за да скриете гънките на корема.

46164b3fda911f157f8944f03539779a - Гардероб за

Ако бюстът е малък, тогава блузите с джобове на гърдите, драперии или волани по линията на гърдите биха били отличен избор.

Поли

Полите трябва да бъдат избрани така, че да подчертават тънката талия, но да не претеглят бедрата.

Добър избор:

  модели с колан с висока талия или корсет; пола-молив с широк колан, стесняваща се отдолу; поли от шест части, полу-слънце, трапец, година; поли с меки плисета.

4a7595c93ea2eb7b9516492e5a88071e - Гардероб за

Високите момичета могат спокойно да носят многоетажни поли, съчетавайки ги с обикновен връх.

Най-добре е да изберете поли, изработени от обикновени тъкани, тъй като моделите с шарки (особено тези с големи орнаменти) ще отвлекат вниманието от красивите извивки на фигурата. Препоръчително е да носите поли с къси горнища или блузи, прибрани. Ако блузата се носи над пола, тогава е необходимо да се подчертае линията на талията с колан или колан.

Панталони

Момичетата с подчертана талия и стръмна линия на ханша трябва да избират панталони и дънки със среден или висок ръст. Моделите с ниска талия им изглеждат грозни, тъй като подчертават широката линия на бедрата. И ако има дори леко наднормено тегло, тогава под пояса на ниски панталони се образуват грозни ролки.

0a59a6f08ba59bfe3eecbb8e501ca8a9 - Гардероб за

Моделите, които се фокусират върху линията на бедрото, не са подходящи. Ето защо, не се колебайте да откажете панталони с джобове, бродерии и друг декор на ниво ханш.

Струва си да изберете модели с права кройка. Ако искате да носите дънки с клеш, тогава ракетата трябва да започне от коляното, а не от ханша.

Горно облекло

Дъждобрани, якета и палта, също трябва да изберете монтирани. Палто трябва да бъде избрано за класически модел със средна дължина, винаги с вертикални дартс. Изобилието от декоративни детайли ще направи силуета твърде обемист, особено ако момичето е ниско. Но дългите расклешенные модели палто с такава физика категорично не са подходящи, по-добре е да изберете палто с обвивка.

Ако сте нисък, не бива да купувате палто от плат тип букле или дълги купчини материали.

8fb72976ab79792556273d1ae38cd2ca - Гардероб за

Якетата се нуждаят от вградени, дори ако това е обемно пуховик. Облицовката на козината на качулките и рафтовете трябва да се третира внимателно, като се предпочита късокосместа козина. Препоръчително е да закупите класически дъждобрани, идеалният вариант е тренчкот с колан.

Long -haired кожени палта са подходящи само за високи момичета; те могат да изберат модел A-силует до средата на бедрото или съкратен. Но права или расклешенная козина на пода ще направи силуета правоъгълен.

4b626313070df551b9f11645e670277e - Гардероб за

Ако растежът е малък, ще се справи модел от козина с къса дрямка, за предпочитане с колан или още по-добре с кожен колан. Дължината на такова палто може да бъде средна или дори до пода.

Бански

Бански костюми за момичета с фигура «пясъчен часовник» могат да бъдат много разнообразни. При избора си струва да се вземат предвид индивидуалните характеристики:

  Ако гърдите са малки, тогава трябва да изберете бански, в който горната част е различна по цвят от долната. Чашките на сутиена трябва да бъдат във формата на триъгълник.
  Ако бюстът е пищен, тогава трябва да изберете модели бански костюми, в които горната част държи добре гърдите. Това трябва да са модели с под кабел.

30f3b2f6cb6cb758477385e9a02187c4 - Гардероб за

  Ако краката ви са тънки, тогава можете да изберете гащи във формата на шорти. Удължете визуално краката на модела с високи изрези по бедрата.
  Пълните дами трябва да избират затворени модели с дълбоко деколте. Те са модели с изрези в областта на талията.

Обувки и аксесоари

Обувките са необходими възможно най-женствени. Класическите обувки са добър вариант, но оставяме модели на груба платформа или с удължени пръсти на рафта на магазина. Балетки могат да си позволят само високи момичета, по-добре е да откажете миниатюрни и пълни с тези обувки.

f2e9abcd1fed10693825d7a6513c24ba - Гардероб за

Ние избираме чанти за специфична екипировка, като се избягва прекалено голям и закачливите декор. Разнообразни колани и колани задължително трябва да бъдат в гардероба на момичета с този тип фигура, просто трябва да се уверите, че пропорциите не са нарушени. Ако фигурата е пълна, тогава тънка каишка ще изглежда нелепо. Но твърде широкият колан не се побира. Имаме нужда от «златна среда».

Съобразете бижутата с формата на изреза на роклята. Но мънистата, които са твърде дълги, ще отвлекат вниманието от кръста, така че те трябва да бъдат оставени настрана, като предпочитат вериги с висулки, които завършват на нивото на гърдите кухи.

Тъкани

За шиене на дрехи за фигура, «пясъчен часовник», изберете обикновени меки материи. Красиво изглеждат двуцветни рокли, в които благодарение на цветните вложки отстрани се подчертава красив силует.

178267835233648f223c200e83be3846 - Гардероб за

Могат да се използват и многоцветни печатни платове, като се отдават предпочитания на малки шарки, можете да използвате клетка, вертикални ивици. Трябва да се избягват големи геометрични орнаменти и хоризонтални ивици.

Модни лъкове

Ето няколко модерни визии, които момичетата могат да носят с фигура на пясъчен часовник

За работа

  • Бежово сиво

Тънко яке

  дължина до линията на бедрата, която обличаме в комплект с тъмносиня пола от шест части и семпъл връх с презрамки. Допълнете комплекта с класически сиви обувки и тъмно бежова чанта. Можете да завържете лека шийка на врата си или да носите къси мъниста.

115d213aea712c49c7a7e282e05606ca - Гардероб за

Рокля-калъф

  – отличен избор за фигура с пясъчен часовник. Двуцветните модели с тъмни вложки отстрани и светъл фронт изглеждат особено добре. Те носят тези рокли с класически обувки. В хладно време роклята може да бъде допълнена с тренчкот с колан и ботуши с плътно прилепнал ботуш.

За релакс

За разходка из града и свободно време, комплект панталони с прави крачоли и риза, рафтовете на които са завързани на кръста с възел, са идеални. Допълваме комплекта с ботильоны, малка чанта през рамо и сладка шапка с тесни периферии.

129401f168e0173c3c29abd501b48fa1 - Гардероб за

За вечерта

За вечерна визия използваме всякакви вталени рокли. Можете да изберете модел в под или със средна дължина. Ние се фокусираме върху красотата на плата и извивките на фигурата. Рокли с изразително деколте изглеждат привлекателно.

813efe0504cbe86950daab7971a2739f - Гардероб за

Пясъчен часовник звезди

Можете да получите идеи за създаване на модерни изображения, като разгледате снимки на звезди със същия тип тяло. Пясъчният силует е изключително женствен, такава фигура притежаваха признати красавици: Мерилин Монро, Брижит Бордо, Елизабет Тейлър.

Сред съвременните знаменитости има и много красавици с женствени форми. Това са Марая Кери, Скарлет Йохансон, Салма Хайек и много други. На червения килим тези момичета получават много внимание. Те се обличат подчертано женствено, без да крият достойнствата на фигурата си.

Разбира се, ние не сме звезди, но ако се научите да избирате подходящите дрехи за вашата фигура, можете да изглеждате много привлекателни в ежедневието.

366745582e9d89e31c05929b6961b155 - Гардероб за

38f0ac57be754a77269a0ef6bfaea7da - Гардероб за