женски тайни

стил

Как да изберем пердета за интериора

За много интериор с щори блудкав. Въпреки, че за удобство на щори у никого не предизвиква съмнение. Те са лесни за използване, добре защитават помещението от лъчи на слънцето. Как да инсталирате и ролетни щори в интериора? Помислете принципи на избор.

Предимства на щори

Те са лесни за поддръжка и използване.

  • Достатъчно е периодично да се почистват с прах, както и при силно замърсяване може да се пере;

Възможност за комбиниране с плат завеси.

  • Ролетни щори могат да действат като основен завеси на прозорците, и може да бъде вторично, т.е. да се допълнят състава на тъкани завеси. Качество на щори им позволява да се впишат във всеки интериор, което е важно за съвременните и минималистских проби;

Завесите защитават стая от нежеланите светлина.

  В повечето случаи ролеты са произведени от тъкани блэкаут, която може да предпази помещението от нежелани слънчеви лъчи. Това е особено вярно в разгара на лятото, когато оттенък помага да се създаде приятна прохлада в помещенията.

Рольставни се предлага в три варианта:

По метода на закрепване.

  • Щори са монтирани или на прозорец, врата или директно на рамката. Вторият начин е по-подходящ, тъй като завесата плътно към прозореца, без да спира, за да се отвори вратата, да постави на перваза на прозореца Цветя и елементи на декора.

Механизъм за контрол:окован.

  • Тъканта се движи по веригата, която трябва да дръпнете надолу. Това е най-евтиният начин, но не най-лесният.

Пролет.

  • Плат просто развиващи се и протегна ръка през извор на напрежение.

Электрич.

  • Повишаване и понижаване се случва с помощта на механизъм. Това е най-лесният, но и най-скъп механизъм.

Производство на материала.

  Материал за изработка могат да бъдат най-различни тъкани. Те могат да се различават по състав, прозрачност, цвят и текстура. Трябва да се обърне внимание на специална тъкан, импрегнирана от прах и мръсотия, както и с отразяващи покритие от тези материали, помага за решаване на редица практически проблеми в стаята.

4 принцип на избора на завеси

1. Цвят

Червени щори

Черно ролеты

Тюркоаз и ролетни щори в кухнята интериора

Кафяви спалня интериор щори

Щори могат да бъдат цветен акцент в интериора или за поддържане на общата цветова гама на дизайна на помещението. Зад прозореца акцент, изберете интензивни цветове валяк нюанси: черно, червено, синьо, жълто. За да създадете хармония и уют, комбинирате с цвят на завеси, с общата палитра на интериора, където завеси се повтаря на всички основни цветове на интериора.

2. Модел помогне

Щори в спалнята

Сини завеси в комбинация със синьо-разтегателен

Черно ролкови щори

Ролетни щори модел

Днес можете да си поръчате щори с всеки модел. Когато в интериора са налице мотиви в декор, те могат да поддържат печат върху щори. Това може да бъде цвете модел като обивочного. Или авангардным геометричен модел на стените, мебелите и завесите.

3. Стилна комбинация от

Ролеты

Ролетни щори в стил loft

Интериор, изпълнени в определен стил, изисква съответните щори. Минималистичен стил, за да е по-добре да се поддържа обикновен плат в бяло, сиво или черно. Стил loft е идеално светли обикновена завеси в естествени цветове: жълто, оранжево, тъмно-жълто-синьо. Класически интериор е по-добре да се допълнят рулонными щори с традиционните модели в пастелни цветове.

Жълти щори в стил loft

Полупрозрачни завеси в хола

4. Сложният състав

Интериорен Дизайн

Ролетни щори с печат

Oriel прозорец с щори

дизайнът на прозореца

Комбинацията от щори и завеси

щори и завеси

Наличието на щори по никакъв начин не отменя обикновени пердета, те съжителстват заедно. Изберете ролетни щори в този случай, или като неутрален, неброский цвят или цвят, със завеси. Можете да вземете щори в тон тапицерия или цвета на стените и завесите в контрастен цвят.