женски тайни

стил

Как да се съчетаят цветовете в облеклото

Има трудности с избора на дрехи в цвят? Не мога да разбера какво с какво се комбинира? Има закони цветове, които помагат да се създаде хармоничен начин. Да ви кажа за правилата за съчетаване на цветовете, за това, какво е цветова гама, като го използвате, за да вземете дрехи.

Как да използвате цветното колело за създаване на костюми

Много момичета се отказват многоцветни облекла, които, между другото, са много актуални през последните години, защото не сте уверени в способността си да събере на правилното изображение. Умение да се комбинират цветовете в облеклото може и трябва да развива в действителност, колкото повече човек носи своето цветното ни зрение, толкова по-тънка става.

Инструмент за помощ при избора на нюанси на цветното колело, което активно се използва от дизайнерите, избора на цветова палитра на интериора или костюми.

Цветови кръг, изобретен Ю Итаном, се състои от 12 цвята, които могат да бъдат свързани чрез вписване в кръг, триъгълник, квадрат или шестоъгълник. Цветове, разположени по върховете на фигурата на различни комбинации, които могат да бъдат използвани при създаването на палитра костюм.

Цветови контраст

Цветовете са разположени един срещу друг, са в директен контраст е най-удивителната комбинация, която винаги хваща окото, това е избор на най-смелите момичета. Да се изгради, за да се облича в тези комбинации трябва да бъдат много внимателни, точно когато влезем в тон на цветовете, за да не бъдете вулгарни измама.

Цветове процес

Възможни цветове на върховете на триъгълника образуват класическата триада, нюанси в тази комбинация от мек контраст. Комбинация костюм ще изглежда хармонично, ярък и изразителен, ако съвпадението на топлинна енергия и интензивност. Такива комбинации са подходящи за създаване на изображения на принципа колор блокинг.

Мек контраст

Мек контраст може да се изчисли по друг начин: за да начертаете права линия, върховете ще представляват основен цвят и цвета на дъното в непосредствена близост до основната контрастен цвят ще създаде върховете на триъгълника. Омекотена разлика комбинацията е подходящо във вашия всекидневен гардероб, особено при използване на высветленных нюанси.

Сложна комбинация от tetradecene

Ако се комбинират цветове диаметрално противоположни и добавете към тях два съседни цветове на един от върховете, ще получим сложна tetradecene комбинации, които могат да бъдат използвани, за да изберете цветове боя и аксесоари.

Това е доста сложна комбинация трудно се реализират в реално костюм, тъй като е трудно да се намерят дрехи, със сигурност ще влязат в цвят, и една отвлекающая детайл ще направи костюм, лъскави и вкус.

Правоъгълно комбинация от

Кръг може да се използва, създаване на правоъгълни цветова комбинация. В този случай, върховете-два цвята, които са един срещу друг, като например, зелено и синьо, те пропусне роднина линия на долната част на кръга, за да се направи правоъгълник – това ще лилаво и червено. В тази цветова комбинация и взаимно се подсилват и поддържат един друг, комбинацията изглежда много трудно и интелектуално. В костюм на цветове може да бъде нюанси на дрехи и някои аксесоари.

За избора на цвят за дрехи, цвят на колелата не е достатъчно, добре е да използвате кръг, в който всеки цвят е представен в 4 варианта за намаляване на интензивността на цвета. Комбинация-добре да се изгради на същото ниво на интензивност.

Най-хармонични цветови комбинации

Моно

Избор на цвят в облеклото може да се използва по различни начини.

Това може да бъде монохромное комбинация, в този случай, тя съвпада с цветове в една гама, но с различна интензивност. Например, синьо, тъмно синьо, светло синьо.

Можете да изберете цвят, контраст, с помощта на цветовия кръг, а след това получава наперен, изразителни комбинация.

Можете да използвате като комплимент и да се съберат костюми на цветя, които в цвета кръг са в непосредствена близост, например, жълти и оранжеви нюанси.

Правилното съчетание на цветове в облеклото

Комбинация от дрехи,

Комбинация от дрехи

съчетание на цветове в облеклото

съчетание на цветове в облеклото

съчетание на цветове в облеклото