женски тайни

стил

Какви цветове на облеклото се комбинират помежду си

С какво се носи тези панталони? Или Как правилно да изберете дъното за красива блуза? С тези въпроси, рано или късно си задава всяка една жена. Има общи правила, които трябва да се направи комплект дрехи за цвят? Ще обсъдим как цветовете в облеклото комбинират помежду си.

Закони цвят

За да създадете свой собствен уникален стил в облеклото, трябва да разчитат на законите на цветоведения.

Принципи цвят – това са правила за комбиниране на цветове, основана на знанието за природата цветове и неговите характеристики, като интензивността на топло. Да се съчетаят цветовете, на базата на законите на смесване на цветове и понятия цветова хармония.

Дизайнерите в работата си с теорията на цветовете се използва цветоотделяне, което е много удобно и представени под формата на цветовия кръг. Всички цветове на спектъра са разположени в кръг, и това го прави лесно да се направи на различни видове комбинации. Най-честите комбинации са контрастиращи, т.е. тези цветове, които се намират един срещу друг, например, жълто и лилаво.

Цвят на колелата

Можете също така да се определи хармонично съчетание на рисуване триъгълник, върховете на които са приятелски се отнасят един към друг по цвят, например жълто, синьо, червено.

Можете да създадете цветова схема, въз основа на използването на сходни цветове, след това изберете съседни кръг от багри, като например синьо-зелено, синьо, лилаво. Определени в тези цветове могат да бъдат построени в контраст на цветове дрехи и аксесоари, толкова свежа и привлекателна изглежда като набор от оранжево-охристого рокля и зелена чанта.

Кръгът ще ви помогне да изберете правилния цвят, но трябва умело да комбинират нюанси. Топли и студени цветове не се смесват, може да победи с различна степен на интензивност на цвета, създаване на общ облекло, например, в един костюм. Могат да се комбинират в костюм на бежово, кафяво, кремаво и цвят на камила – да изискана и елегантна опаковка.

Комбинация от цветове

Как да се съчетаят щампи

Комбинира прости неща трудно, но при определени умения става обичайно и творчески процес. Но комбинация от неща с изображения, изисква високо майсторство, чувство за стил и мярка. Правила за съчетаване на нещата с този модел, казва, че при включване в многоцветни да инсталирате едно, други елементи на комплекта трябва да бъдат твърди. В комплект е необходимо да се направи така, че цвета на модела съвпада с нотки на прости неща. Например, пола с флорални принтом може лесно да допълни монофонични яке, суитчър или топ.

Комплект дрехи

комплект дрехи

Трудно е да създадете балансиран пакет, ако искате да съчетаете няколко неща с различни шарки. Днес модни лука с различни шарки. Например, може да събере нещата с грах с различен размер, а нещата трябва да се комбинират цвят на фона или на един модел.

Облекло грах

Грахова дрехи

Особено внимателен анализ изискват изображения, които съчетават различни мотиви: в клетката и в ивици различни цветове, орнаменти, в този случай ще ви трябва едно добро чувство, защото снимките трябва да имат нещо общо, те не трябва да създават чувство на хаотична комбинация.

Облекло в клетката

комбинацията от щампи по дрехите

комбинацията от щампи по дрехите

комбинацията от щампи по дрехите

Най-модерно съчетание на цветове

В тенденцията сложни цветови комбинации, например с цвят на морска вълна и зрънце комплексът създава красива, хармонична композиция. Създаване на сложни комбинации на цветове в облеклото, трябва да знаете как да използвате аксесоари, те не трябва да се разкъса пакет, затова, чанта, колан и накити трябва да изберете в цвят на комплекта.

Комбинация от цветове

Комбинация от цветове

Комбинация от цветове

Съчетание на цветове в облеклото

Работа с цвета, може да бъде вълнуващ, творчески процес, който ще ви помогне да изразите себе си и настроението си.