285dccb0bff8a1b7529eb0b1c28308ac - Какви фрешове са полезни за организма?
стил

Какви фрешове са полезни за организма?

Мода на органични храни расте, има вегетарианци, вегани, сыроеды… и всички насърчаване на прясно изцедени сокове като лек за болести, както и източник на младост и красота. Вярно е, че те са толкова полезни? Че трябва да се пие и на кого? Ние ще говорим за това, нищо не знаете.

Предимства на пресен сок

Очевидните предимства на пресни сокове не предизвиква съмнение, тъй като те се приготвят от най-полезните продукти – плодове и зеленчуци. В края на краищата, сокове съдържат витамини, минерали, активни вещества, те също имат точния брой на пектинов. Под формата на сок позволява на тези полезни елементи се абсорбира бързо, почти без загуба, тъй като продуктът не се подлага на термичната обработка, може да унищожи някои полезни вещества.

Благодарение на богатството си на минерални елементи, сокове имат благоприятен ефект върху имунната система, храносмилателната система, да насити организма с микроелементи, които допринасят за продуктивна работа на всички системи на нашия организъм. Детокс сок е много обичан от тези, които искат да губят тегло, тъй като напитки с ниско съдържание на калории.

Сок навреди

Въпреки това, такова изобилие от доброта може да е вредно, тъй като прекомерно висока биологична активност, което ги прави сокове са противопоказни при някои заболявания: захарен диабет, заболяване на стомаха, черния дроб и т.н. и внимателно прясно изцедени сокове трябва да се консумират от бременни и кърмещи жени.

Малко количество фибри, която в достатъчно количество има в цели плодове, като сок-Това е истински енергиен коктейл, който пие трябва да става внимателно, някои сокове се препоръчват за употреба само в разреден вид, например, боровинки, нар, моркови.

Какво показва на децата

Майки се стремят да се хранят децата здравословно хранене, както и за това въведохме в диетата си пресни сокове. Обаче, детски червата не може процес, като активно продукт. Сок често предизвиква алергична реакция, отколкото плодове, поради високата концентрация на хранителни вещества. По този начин децата показват смесени сокове, например от моркови и сок от ябълка. Трябва да въведете сок в менюто на бебето умерено и внимателно да следят за качеството на изходния продукт.

Кои сокове са полезни

Най-често срещаните сокове от портокал, грейпфрут, ябълка, домат и морков. Да те са полезни?

285dccb0bff8a1b7529eb0b1c28308ac - Какви фрешове са полезни за организма?

Сок портокалов сок е богат на аскорбинова киселина, която е необходима на всички наши органи да работят ефективно, така че доза на витамин С трябва да бъде достатъчно голям и чаша сок може да достави на организма нужното. Освен това, портокалов сок с много витамин Р, фолиева киселина, фосфор, магнезий и калий, но на калций цитрусови плодове са разрушителни и ние трябва да помним това. Сок е полезен за засилване на имунитета и подобряване на толерантност стрес. Сок от грейпфрут, в допълнение към добре познатите от хранителни вещества, които са характерни за цитрусови плодове, този сок съдържа специална киселина, която допринася за разделяне на мазнини. Така че този сок се препоръчва на хората да губят тегло и на хора, страдащи от заболявания на черния дроб. Ябълков сок съдържа значително количество витамини и минерали, от които тялото се нуждае. И ябълков сок, оказва благотворно влияние на кръвообразуване, подобрява работата на дихателната система и нормализира работата на червата. Ябълковият сок може да се ежедневен прием на храна в диетата на човек. Доматеният сок има малко количество калории и дава на организма голямо количество витамини C и B, каротин. Тази напитка спомага за продуктивна работа на сърцето и оптимизиране на физиологичен баланс в организма. Сок успешно се използва в диети, насочени към намаляване на теглото, той подобрява протичането на обмяната на веществата в организма. Сок от моркови е лидер по съдържание на каротин и затова е препоръчително да се консумират с повишено внимание. – Добре е да добавите малко естествени крем за използване в размер на около 100 мл на ден. Сок оказва положително въздействие върху регенерацията на клетките, укрепва имунната система. По този начин, той се нуждае от разумни дози редовно влиза в детско хранене.

Сокове са полезни и важни, но, както винаги, е необходимо да се знае мярката и да прояви разумна предпазливост.