женски тайни

ce98c59648f1f665a84290ba806a3b1d - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници
стил

Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

Ако трябва да се предприеме пътуване до морето и да не знаете какво да донесе, ето кратък списък: продукти за хигиена, на облекло и обувки, аптечка. Повече за това прочетете в статията.

ce98c59648f1f665a84290ba806a3b1d - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

Събира чанти на море в последния момент – това е може би най-лошата идея от всички. Затова е добре да се започне „да се готви шейна през лятото“, до началото на почивка точно сега, просто за да проверите дали са сгънати в куфара.

Тоалетни принадлежности

Тук, на първо място, разбира се слънцезащитен крем: слънцезащитен крем и спрей за топлинна защита на косата, който ще ги спаси от избледняване. Първо следва да се обърне специално внимание. Много момичета искрено смятат, че трябва да се вземат само крем с високо ниво на защита, но това зависи само от вашия тип кожа.

7a203f26125d9261173617105b5105cb - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

Внимание! Най-висок СПФ трябва само за бебето, така и за момичета с много светла кожа, която почти никога не е тен. По-тъмна кожа, по-нисък СПФ.

Следващият списък на това, какво да вземете на море от хигиенни изделия е проста:

  Четка за зъби; паста за зъби; сапун, душ-гел, гел за интимна хигиена, крем за лице и тяло.

d90c07c2b974ab6bc087c760a1f8084b - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

Ако сте за първи път за отишли на козметични процедури, да си самобръсначка и аксесоари.

Дрехи и обувки

Разбира се, пълен комплект, ще зависи от културната програма на празниците. Ако отидете в пътуване с кораб, без вечерните плати, а след това някои и сандали на висок ток не може да направи. Но ако това е някаква центъра на селото, където се намира единственият на първа линия, всички тези качества са напълно безполезни. Защото ние ориентируешься на необходимия минимум за дрехи:

  Бельо – не по-малко от 3 групи. Можете да вземете няколко основни цветове на сутиени и бикини 5-7 към тях.

Важно! Цветни дрехи вземете дрехите, които сте избрали за вашето пътуване.

19565e40592bad4eb61a50ad635b046a - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

  2-бански. Това е необходимия минимум, защото, ако вие искате да се разхождате всеки път в нов – на здраве! Можете да отидете на такава хитрост: комбинира части от различни отделни бански костюми, получаване на всички нови модели; комплект топли дрехи: панталони/дънки, риза с дълъг ръкав или поло, жилетка с дълъг ръкав, туника плажната или парео; къси панталони и дълга пола (с удоволствие); тениска — 1-2 бр.; шапки.

Рокли, панталони, костюми – всичко това е да се класират, но в задължителен списък не са включени.

С обувки на ситуацията е далеч по-лесно: 1 двойка от плажната обувки, 1 чифт разходки (джапанки, сандали, балет апартаменти или джапанки) и 1 чифт затворени + чорапи.

Какви лекарства да поемат към морето, разделен за деца и възрастни

Ако пътувате в живота се изпращат в съседни държави, не се притеснявайте твърде много за набор от лекарства и медикаменти, тъй като могат да бъдат закупени във всеки близката аптека. Със себе си да вземе необходимия минимум лекарства, които ще са необходими в първия случай: антисептично, антипиретичен, сорбенти, антихистамини. Ако имате хронично заболяване, не забравяйте да сложите в подкрепа на лечението.

6a0edd0b56292c2df3b600689348d1a2 - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

Друго нещо – за пътуване в чужбина, когато не можете да се обясни ясно, че трябва или изберете съответния аналог на лекарството, нито да закупите на повечето лекарства без рецепта от лекаря. Ето един списък, който трябва да разгледа по-внимателно. Задължителни елементи:

  Антипиретичен (парацетамол или ибупрофен в никакъв лекарства); лекарства, които подобряват функционирането на храносмилателната система, защото те не са запознати кухня може да предизвика редица проблеми (моторика, Mezim, куполовидна и т.н.); Сорбенти (Смекта, Бял въглен); антисептици (водороден прекис, йод); бинтове, памук, лепенка; ранозаживляющие мазила (спасител, Пантенол); необходимите средства от висок/ниска кръвното налягане, Лекарства за сърдечно-съдовата система.

Детска аптечка има своя специфика, защото тук трябва да се внимава за следното:

  За деца до 7 години arecontact. Ленти за определяне на нивото на ацетон в урината. Дори ако вашето дете никога не е страдал, режим на промяна на климата и хранителни навици може да доведе до сраствания в ацетон; средства Regidratirtee и средства в пияно състояние (Регидрон, Атоксил); лечебни мехлеми (Бепантен, Пантенол); треска и кашлица.

920557aa75c6d8373eace9c8e4000aa0 - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

Ще се изненадате че в списъка не се препоръчва от повечето ресурси на активен въглен. Не, това не е грешка, но това лекарство отдавна себе си изжил. Дори възрастен човек не може да пие необходимото количество таблетки, всъщност на 10 кг телесно тегло е необходимо да се пие 1 таблетка въглен(може да се приема два пъти на ден, но не повече от 30 таблетки). Защото е по-лесно да купя една и съща Смекту или бял въглен.

Бебешки неща

За да се съберат детските багажа трябва да се подхожда много по-внимателно, отколкото на своя и предварително да обмислят списък на необходимите неща. Тя ще варира в зависимост от мястото за почивка и за своите планове, но е „гръбнакът“ изглежда така:

  Бански костюм – най-малко 2 броя. В идеалния случай – 3. Защо толкова много? Това не е прищявка, а е на практика разумно изискване: едно дете се къпе, изсъхва вторият, и третият, като резервен; бельо. Двойката 5-6 чифта бельо и тениски; облекло. За момчетата това е къси панталони, дълги панталони, 2-3 тениски, тениски с дълъг ръкав и топъл пуловер или леко дълго непромокаемо яке. Момичета спри няколко рокли или летни рокли, няколко тениски/фланелка, къси панталони и поли + комплект топли дрехи;

Важно! Броят на бебешки дрехи трябва да бъде поне два пъти повече, отколкото възрастни!

1dbee84813006ef46c885c169d3bf095 - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

  Шапки. Няколко Панама момчета и Панама и кърпи за момичета; обувки. 1 чифт на плажа, 1 за разходки и 1 закрит в случай на лоши метеорологични условия. Разбира се, това не гумени ботуши, ще бъде достатъчно маратонки, които не забравяйте да вземете чорапи, детски играчки. Този комплект за игра с пясък и развлекателна книга, razukraski с придружител офис; пот.

Списък за неща за бебето ще се различава от предлагания, защото там ни трябва:

  Бутилки за напитки и храни за кърмачета, и средства за тяхното задълбочено прочистване; храна за децата. Ако сте сигурни, че при пристигане ще бъде в състояние да попълни запасите си, да вземе сумата, необходима за пътуване + 1-2 дни, в противен случай е по-добре да се запасите на целия престой; памперси, мокри кърпички, памперси, средствата за грижа за кожата. Памперси да купя, защото не трябва да дръпнете няколко опаковки. Не само това ще заемат много място, но и ще позволи значително да се увеличи теглото на багажа си (което е много важно при полет); 3-4 комплекта дрехи + шапка.

d82083b9339ee0c9480d27f5c7b3bb7c - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

И, накрая,

За да си представите себе си на пътешествие, без модерни джаджи, е просто невъзможно. Как може да не плащам няколко снимки на ден в Instagram? Не, не е така. По принцип, ако има качествен смартфон, всичко, от което имаме нужда е зарядно устройство или източник на захранване (външна батерия). Ако много пространство, той може да се превърне в лаптоп + зарядно, камера, Електронна книга.

c480b0f3b18375cbc72753a38e8aa91b - Какво да вземете на море: най-необходимия набор от неща и аксесоари за пътници

И най-важното, не забравяйте да двойна проверка на документи. Направи няколко копия на паспорта, детски удостоверение за раждане, съгласие за пътуване (издадени при напускане на границата само с един от родителите), самолетни билети, застраховки. Всичко това се прибират в различни места в случай на загуба да имате поне копие.