женски тайни

стил

Камък лапис-лазур. Свойства, видове, цветове

Лазурит-уникален непрозрачен минерал синьо, алтернативен, известен като камък на небето. Между другото, в превод от персийския лазурит син цвят. Ако се разглежда камък под лъчите на слънцето, може да се види на повърхността му бледо-сини ивици, изкуствено осветление, което не дава камък излъчва студен блясък, подарен му от природата.

Небесен камък, в продължение на много години са били съхранявани в недрата на Земята, той е бил открит за първи път древен геолози, и те са го направили съвсем случайно. Име на скъпоценен камък, като персийски, тъй като персите, открит от този минерал. Трябва да се отбележи, че в мините, където той е с произход, никого не са позволени, освен това, може дори да убие някой наблизо, независимо от неговия статут. Единственият, който може да бъде собственик на най-ценното В това време в света камък на Великия емир.

Много по-късно, този минерал е бил използван или прах от камък, за другите свещеници нарисувал си дрехи, да се променя нюанс на синьото, в зависимост от осветлението. Също така в Древния Египет на фараоните са използвали лазурит за предмети на бита и накити. Мъниста от този минерал на китайските императори са украсени шапки, символизиращи, че те са пратени от небето.

В средновековната европейска богати хора, също боядисани си дрехи с прах на този минерал, и по-късно той е бил използван за производство на бои, наречена ультрамарина. В Русия камък става известен едва в края на 18-ти век, въпреки че са го намерили тук по-рано. Тук, обаче, минерал-ниско качество, защото на повърхността му има вкрапления калцит.

Модерна добив и фалшив лазурит

До началото на 19-ти век камък бил добиван само на едно място. Бадахшанского находища на най-старите, но производството се извършва тук и до днес. Тук ще намерите най-качествени, чисти и скъпи минерали в света. Значението на този камък за увеличаване на златни включвания договор, така, че повърхността на минерала прилича на звездното небе.

В момента има много находища на камъка, пръснати по цялата планета, обаче, е на такова високо качество няма никъде. Най-близо по своите свойства е Лазурит Памир (Таджикистан), но въпреки това тя включва примеси на диопсида и доломит, което значително намалява цената му. Що се отнася до други сфери, там качеството е по-лошо, така че цената на лазурит, е малък.

За първи път са започнали да изгради Лапис не в Тайланд, а не Китай и Древен Египет. Именно тук започва да се използва глазура и стъкло, подмяна на небесния камък. В днешно време фалшификати могат да се срещнат дори и в скъпи бижутерски магазини, така че трябва да проверите автентичността на камъка. Най-подобно на минерал содалит, сега също се занимава с производство на изкуствени камъни, които се отглежда изкуствено. Като включвания договор използвали качеството на златото.

Друг вид фалшива – лазурит. Всъщност, в състава на тази порода лазурит, но броят на примеси е през покрива тук. Състав лазурит влиза слюда, но оцветители скриете неравности на камък. Швейцария Лапис – яспис, или chalcedony напоена със синя боя. За да се определи автентичността на камъка трябва да лаборатория за спектрален анализ. Трябва да се отбележи, че лечебни и магически свойства има само естествени лазурит.

Видове, цветове и лазурит

Всъщност, лазурит може да бъде не само син, но и всички негови нюанси. Освен това, има камъни, които имат светло синьо или тъмно-лилав оттенък, но те също принадлежат към този минерал, че е доказано лабораторно. От особено значение камъни с цвят индиго или тъмно син цвят без никакви допълнителни лепенки. Въпреки това, ако е намерен камък с включвания договор, че oblective сребро или злато, и цвета си по-близо до фиолетовому – уникален камък, който има такава висока стойност, че може да се счита за безценен.

Има различни лазурит, бял, супанова синя ивица. Този камък, макар и да са красиви на външен вид, но няма значение, тъй като той се отнася до поделочных камъни. Най-евтини минерални сила със синьо-зелен оттенък. Малко по-скъпо – асмани, е класически цвят лазули. Niili най-скъп камък от висок клас, тъй като той е с цвят на индиго.

Лапис светло лилаво или ярко син цвят, използван от бижутери, за създаване на бижута. Също камък използват скулптори. За бижутери, важното е да не цвят, а някакъв камък – те са 4. Намери исторически забележителности с този камък, ако можете да посетите Лувъра или Ермитажа. Най-уникалните неща, създадени от лазурит, колони златни куполи катедралата st isaacs и горната част на „дъното“.

Лечебните свойства на лазурит

От древни времена лечители са използвали прах от лазурит за пречистване на човешкия организъм от токсини и паразити. Ако човек е на изчерпване, трябва да се носят бижута с този камък, допринесе до увеличаване на теглото. Минерал също така се препоръчва да се използва от собствениците гаремов, тъй като той оказва положително влияние върху сексуалната функция и способността за създаване на потомство. Бременните жени трябва да са били носени от мъниста от лазурит, за да се избегне спонтанен аборт, и детето се роди здрав.

В съвременния свят литотерапевты препоръчват този камък за всеки, който има проблеми със зрението, тъй като тя лекува и възстанови зрението на онези, които са загубили. За да се възстанови зрението е достатъчно, за да гледате на камък и в продължение на 5-7 минути, няколко пъти на ден. Ако носите бижута с лазуритом на главата, косата ще стане по-силна и по-гъста, и плешивост не е в опасност. Лазурит колие спаси от безсъние, невроза, хипертония, страхове и кошмари.

Ако човек астма или ишиас, след това носенето на камъни в сребро ще облекчи болката и ще ви позволи да забравите за болестта. Също така препоръчват да се носят минерал за профилактика, тъй като той укрепва организма. Лазурит може да се лекува вътрешни и външни рани, да се отървете от заболявания на дихателните пътища, включително алергии. Също така минерал пречиства кръвта и ускорява заздравяването на раните.

Магически свойства на камъка лазурит

От древни времена са вярвали, че Лазурит-това е камък на белите магове, тъй като това е символ на доброта и чистота. В средновековието този камък е бил даден само на тези, които са показали топли чувства, така че да се получи такъв подарък може да не е всеки. Камъкът е способен да изчисти аурата, да се пропие човек светла енергия и чисти мисли. Камък има в Сребърния ще е истински талисман за притежателя си, предпазва от негативна енергия, разваляне и уроки. Също лазурит ще Ви позволи да се вземат правилни и мъдри решения, които ще позволят да се постигне безпрецедентно висоти.

Ако човек иска да промени живота си, тогава ще трябва да закупите гривна или колие с лазуритом. Камъкът ще ви помогне във всяко начинание, ще доведе до успех. Ако минерал в златна рамка, тя ще си го носи късмет, успех и любов.

Заслужава да се отбележи, че магически сили и дори лапис-лазур, която включва в себе си лазурит в малки количества. Жените, този камък ще позволи да намерят нови приятели, и мъже, ще ви помогне в карьерном растеж, така и на личния фронт. Що се отнася до знаците на зодиака, лазурит можете да използвате всичко, с изключение на Козирога. Въпреки че е по-добре в съчетание с минерални Водолей и Везни, Овен и Риби.