женски тайни

мода

Класически женски дъждобран-облекло, което винаги е от значение

Наметалото е основно нещо, което идеално се вписва във всеки гардероб. Всяка година дизайнерите разработват нови модели дъждобрани, но класическият женски дъждобран е облекло, което ще бъде от значение по всяко време.

Вид

Терминът „класически дъждобран“ съчетава няколко разновидности на дамско облекло от сезона.

Дъждобран

Този модел може безопасно да се нарече“ предшественик “ на класическите женски наметала. Трябва да се каже, че не е създаден за жени. Моделът е разработен от модната къща Burberry през 19 век, наречена „trenchkot“. Името перфектно изразява предназначението на създадените дрехи, това е вид военна униформа-удобна, предпазваща от влага и студ.

Този стил влезе в женската мода в средата на миналия век и сега е класически модел на външно облекло. По-рано тренчи са били шити изключително от водоустойчиви тъкани, но днес това състояние не е задължително. Днес тренчи са ушити от различни материали, така че има както демисезонни, така и летни модели за продажба. Освен това можете да си купите кожен тренчкот или подобен модел от велур.

Основни разлики в модела:

  прав или леко расклешенный оборудвана силует; двубортная закопчалки за копчета; дълги ръкави, които завършват белезници с възможност за регулиране на широчината; отложной яка с ревери; наличието на клапи в горната част на полочек и на гърба; колан с катарама;

  наличието на „пагон“ – декоративни ленти от плат, застегивающихся на раменния шев бутони; подплата от вълна, обаче тази характеристика е присъща на всички тренчкотам някои модели използват подплата от естествена коприна или от изкуствени тъкани. Летните модели може да нямат подплата изобщо.

Английски

Друга версия на класическия модел е английското наметало. Това е прав силует модел със или без колан. Характерен детайл-супарна, т.е. скрита закопчалка. В този случай бутоните и пантите не се намират на рафтовете, а на специално зашити ремъци от грешната страна, така че закопчалката не се вижда. Друга задължителна част са джобните джобове с листа (ламели).

Наклонена яка с правоъгълна или заострена форма. На гърба има разрез в средния шев (слот) или насрещна гънка. Дължината на класическия английски дъждобран достига до коляното, но можете да намерите по — дълъг вариант-до средата на прасеца.

Лято

Този тип наметало може да се припише и на класиката. Основната разлика от описаните по-рано варианти на наметалото е тъканта. За летните дъждобрани се използват по-малко плътни тъкани, така че моделите са по-малко обемни със същото изрязване.

Драперия

За шиене на класически дъждобрани се използват различни видове тъкани. Като правило, това са тънки, влаго-и ветроупорни материали, които включват синтетични и естествени нишки.

Кожа

За шиене на дъждобрани се използва естествена или изкуствена кожа. Този материал е идеален за шиене на дъждобрани от всякакъв стил, включително класически.

Кожените дъждобрани са чудесни за носене, лесни за почистване и изглеждат страхотно. Дъждобран от естествена кожа е много по-скъпо от модел, Изработен от изкуствен аналог, но дрехите от естествен материал ще продължат по-дълго.

Габардин

От габардин са направени първите наметала за военните. Този материал е доста тежък, но предпазва добре от влага и вятър. Първоначално габардин е направен от чиста вълна, но в момента други влакна се добавят към вълнените нишки – памук, синтетика, коприна. Материалът е перфектно драпиран, дишащ, устойчив на износване и намокряне.

Дъждобрани

Платове за дъждобрани се предлагат в голям асортимент, основните опции:

Мембрана

  • . Плътен материал на основата на Полиестер. Характеристиката на тъканта е най-тънкото мембранно покритие, което прави тъканта непроницаема за вода. Но въздухът преминава добре.

Даспо.

  • . Материалът е от синтетичен произход, може да бъде импрегниран с полиуретан.

Оксфорд

  . Това е твърда тъкан, която прилича на рогозка и има водоустойчив слой.

Таслан.

  • . За производството на тази тъкан се използват влакна с различна дебелина, което създава“ вафлена “ текстура в клетката.

Свързване

  • . Двуслоен материал за шиене на дъждобрани, обратната му страна е памучна плетена тъкан, а външната страна е полиуретанов слой.

Кепър

  • . Материал с тънки влакна, които не позволяват влага.

Polarfox

  . Тази пелерина, затоплена от руно, се предлага в две версии-гладка и ватирана.

Велур