женски тайни

стил

Кой може да бъдат стилни и удобни мебели за балкона? Най-добрите примери за дизайн на балкони и ямболска

В съвременните апартаменти разполагат с балкон-това е допълнителна площ, която се използва по различен начин. Все още можете да намерите балкони, които съхраняват старите дрехи, сезонни неща (шейни, велосипеди) и други „съкровища“, за които няма място в апартамента.

Но все по-често на разбирането, че тераса можете да се отървете и по друг начин: да се организира уютна всекидневна зона, оборудван кухненски кът за творческа дейност, организиране на семинар или да се определи друго функционално предназначение.

Дизайн на мебели за тераси и балкони

Подобрения на всеки балкон е свързан с проблема за избор на мебели. Открит балкон или лоджия се предполага тяхната експлоатация само през топлия сезон. Такива балкони могат да бъдат оборудвани с кът за сядане, така мебели е един, което ще ви позволи да да се насладят на чаша кафе, чаша вино и емоционални разговори.

Комплект мебели за открито пространство, като правило, включва маса и столове или кресла. При избора на мебели, имайте предвид, че тя трябва да издържат на слънчевите лъчи и на атмосферни валежи, вятър и температура. Подходящи от тази гледна точка е мебели от пластмаса, алуминий и ковано метал, плетени мебели. Мебели, изработени от тези материали, лесни за почистване, не изисква специални грижи, често се натрупват. През зимата се прибират и съхраняват на дома.

В зависимост от размера на тераси, комплект мебели могат да представляват различни обекти. Така, на балкона или тераси и удобни столове, пейки или малки диванчики. Окачени или закрепени към стената рафтове ще служи за поставяне на цветя или украшения. На балкона можете да инсталирате метални стелажи или елегантни ъглови рафтове.

Много повече възможности за организация има остекленную лоджия или балкон. Мебели трябва да бъдат избрани в зависимост от функционалното предназначение на тази част на апартамента. Балкон може да се използва за съхранение на продукти, стоки за домакинството, домашни и всякакви сезонни стоки. За тези цели ще отговарят на закрит шкаф с рафтове и чекмеджета.

За да спестите площ лоджия ще вграден гардероб, включително и гардероб, за да го направи от ПДЧ, дървени или метални конструкции. Изделия от тези материали е здрав и устойчив на външни влияния.

На офис остъклена лоджия. Той е компютърен бюро и ергономичен стол. Най-добрият начин да се отрази на размера на балкона и желания на собственика на апартамент е възможно при направата на тапети по поръчка. Зона за работа се допълва с отворени или затворени рафтове, на които е удобно да се поставят елементи, необходими за работа. Ако позволяват размери, на балкона е препоръчително да инсталирате треньор, което прави възможно сидячая работа в съчетание с физически упражнения на открито.

На открито може да се организира на място за спане. На балкона На един фотьойл или легло-трансформатор, който е прибран в шкаф и през деня. Въпреки това, следва да се отбележи, че този балкон е подходящ за топло време на годината и затова не се радва на популярност.

Устройство зони за отдих на остъклена тераса може да се разглежда като създаване на собствения си хол. Завършени тераси. В малка лоджия логично да инсталирате ъглов диван, масичка и пуфики. Подвесную рафт с цветя създават приятна атмосфера. Просторни тераси ви позволяват да ги поставите на маса, столове, диван, шкафове.

Остъклени балкони и лоджии изпълнени във всеки стил, В продължение на цялостния дизайн на жилището. Основните компоненти на стил loft-тухлени стени, стилни мебели, килими. За страната стил се характеризира с пастелни тонове, по-стара или изкуствено состаренная мебели, свещници, вази с цветя. Ориенталски стил представлява удобни ниски стола с възглавници, украсени ориенталски мотиви, изделия от дърво, бамбук и камък.

Мебели за тераси от Икеи

Облечете си балкон в зависимост от избраната функция, а не непременно да се харчат пари за скъпи мебели. Много съоръжения (маси, шкафове, и дори малки диванчики) може да се направи със собствените си ръце.

Много сложни, като на всеки сантиметър от пространството е мебелите на ИКЕА. Тази световно известна фирма отделя голямо внимание на практичността и функционалността на мебели за малки пространства. В магазините на ИКЕА можете да намерите точно тази маса, който ще отговаря на вашия балкон.

Много удобно седят на столове ИКЕА, и при желание, може да ги превърне в мека мебел, с помощта на специални ИКЕА възглавници. Повечето модели маси и столове, както и сгъваеми, те са лесни за почистване и удобен за съхранение в сгънат състояние у дома до следващия топъл сезон. Работи ИКЕА мебели, изработени от безопасни и издръжливи материали: дърво, метал, пластмаса.

ИКЕА също се представя разнообразие от различни размери и дизайн на модели шкафове за тераси и ямболска. Предлага помещения, летящи и вградени гардероби. Удобен и компактен вариант-това е гардероб с щори. При отваряне на този кабинет не се нуждае от пространство и в същото време да получите достъп до всички полкам и чекмеджетата.

Отличителна черта на продуктите на ИКЕА е най-високо качество, екологично чисти и здрави материали, лекотата на монтажа.

Ратан на балкона

В последните години, все повече набира популярност на плетени мебели. Един от основните материали за производството на такива мебели е ратан. Ратан-това е лиана расте в субтропиците. Ратан-това е много здрав и издръжлив, цветът им варира от кафяво до меден цвят.

Основното предимство на мебели от ратан е лекотата, разнообразие и уникалност на моделите и устойчивост към температурни промени, влага, слънчева светлина го прави незаменим за оборудване на балкони и ямболска.

Мебели от естествен ратан са доста скъпи, компромис вариант-това са мебели от изкуствен ратан. Ратан напълно имитира естествен аналог, запазва всичките си предимства, изисква минимални грижи, екологично чисти и се характеризират с висока якост на ценности.

Маси, столове, табуретки, малка мека мебел от изкуствен ратан, за да се създаде уникален интериор на балкона.