1ebd1643d0e4f7911944647eb17e5892 - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми
стил

Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

Кварц-много често природен минерал. Най-често тя се среща под формата на прозрачни безцветни кристали. Всеки един кристал е форма шестигранника, посочи отгоре. Различни примеси кварц правят цвета му, и цветовата гама е изключително широка. В кварцова група минерали включва много елементи.

Ако говорим за химията на кварц-това е силициев диоксид, включително алуминий или желязо. По твърдост кварц отстъпва само корунды, диаманти и Топаз. Чист кварц-планински кристал. Той има много висока топлопроводимост, така че тя е студена на допир.

Кварцов показва удивителна устойчивост на въздействието на химични вещества и киселини. Той е разтворим само в схема и плавиковой киселина. Температурата на топене на кварц е 1700 градуса по Целзий.

1ebd1643d0e4f7911944647eb17e5892 - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

Кварцов в историята и нейните разновидности

Хората са открили кварц преди нашата ера. Някои от изкопани образци оръжия и накити, са на възраст повече от 7000 години. Също така се споменава за камък могат да бъдат намерени в древни философски трактати.

Кварцов има много разновидности, отличаващи се по цвят, структура и дори и енергия. Черен кварцов изглежда като парче от прозрачна смола. Това се нарича Морион. След печене на минерални променя цвета си в жълто и се използва в бижутерията. Той е считан за камък на магьосници и алхимици.

Розов кварц е характерен за съответния цвят. Но той бързо обесцвечивается на слънце. Това е една от разновидностите на планински кристал. Зелен кварц, наречен празем. Това е полупрозрачен камък, светло-зелен оттенък. Това най-често се използва за направата на бижута

19dc7a930463697203d9cbbf0a18c9bf - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

Млечно-бял кварц при температура на обработка и произвежда газ озон която е полезна за белите дробове. Също камък, дълго време запазва топлината, което го прави популярен за използване в бани. Топаз, опушен-кафяв оттенък. Различни образци са с различна интензивност на цвета. Те широко се използват за целите бижута и страхотно в кройката.

Аметист – лилав кварц на по-ниска цена разполага с отлични декоративни свойства. Те не отстъпват на скъпоценните камъни на прозрачност и възможност да блесне в светлина. Тези минерали в природата много, така че цената да радва любителите на бижута.

Рутиловый кварц има златисто-червен цвят. Това е най-скъпата форма на кварца. Неговото блясък от малки кристални включвания, която е с красив блясък.

16519bfa255d74c2d186496c7f13e98e - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

dacbb3c21232eb994ccc2adbfe90f883 - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

Лечебни и магически свойства на кварц

Розов кварц притежава мощни лечебни свойства. Той помага да се отървете от яд и да си възвърне спокойствието. Освен това, камък помага да се установят правила на спокойствие.

Зелен кварц помага за намаляване на стреса и облекчаване на умора. Тези, които постоянно носи този вид кварц, изглеждат по-спокойни и не е склонен да прояви раздразнение.

Млечно-бял кварц е най-добрият в лечението на бронхолегочных заболявания. Достатъчно, за да винт му, и той започва да се обогатява стаята с озон. Освен това, този вид е добър за медитация. Това помага да се отървем от мисли и за по-дълбоко в себе си. Кафяви камъни не се препоръчва да се несигурни и уязвими хора. Те могат да подсилят усещането за надвисналата беда, това не винаги е оправдано. В този случай, всеки опушен нюанс е подходящ за делови хора. Това ще ви помогне да изберете верния път и да вземе правилното решение.

От групата на кварца изключителни минерали лечебните свойства на аметист. Той е в състояние да възстанови мъжката потентност и да си възвърне желанието на жената. Също така, този камък ще ви излекува безплодие. Рутиловый кварц има силни лепене свойства. Също така прави ефективни амулети от магия и уроки. Камък е добър талисман за творчески натури.

db322cc578b301d345f5584657fe6deb - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

Кварц е много популярен в магически ритуали. Направете топки и лещи за запалване на ритуален огън в храмовете. Сурови кристали се използват магьосници за предсказване на бъдещето. Най-популярният в тази област е планински кристал. Нейната лесно да програмирате определени ефекти и използване на камък-това е най-силният енергиен проводник.

Карнеол помага верни на съпрузите и хризопрас осигурява седативен ефект. Почти всеки кварц спасява притежателя си от тревожни мисли. С изключение на камъни кафяв цвят, както бе споменато по-рано. Кварцов също е полезна при депресии и всевъзможни страхове. Кварцови минерали се поглъщат отрицателната енергия и я неутрализира.

От бижута е добре да изберете тези, които са изработени от сребро. Най-добрите кварцови показва себе си в сребърна рамка. Този амулет е настроен на късмет и привлича богатството. Това също е чудесен талисман за любовни отношения. Всяко бижу кварцов ще помогнат за подобряване на паметта, развиват речта и силно стимулира мозъка. Кварц помага за подобряване на въображение и творческо мислене.

Лечители активно използване на кварц във водата. Това е просто вода, се влива в кварце и преминава през специален филтър от няколко вида на този минерал. Тази магическа напитка се използва за проблеми с дихателната система. Също така водата е подмладяващ ефект, който се наблюдава и в козметиката и дерматологията. Кварцов вода, необходимо за измиване. Тогава ще бъде много по-лесно да се борят с акне и различните форми на дерматит. Рани и язви се лекуват много по-бързо, ако те прилага лосион. Водата помага за лечение на възпаление.

b61af6153290848f9773b9723b8c7009 - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

Кварц за различните знаци на зодиака

Кварцов ще бъде най-добрият талисман за Лъв, Тельцам, Риби и Тежестта. За други признаци камък е неутрална енергия. Везни, Телец, Рак и Водолей най-добре да изберете розов кварц. Това ще им помогне да се повиши самочувствието и придава увереност. Също така от розов камък е леко романтично настроение. Топаз – опушен кварц – това не е за всички знаци. Скорпион това ще помогне за премахване на негативни прояви на характера му. Козирог раухтопаз ще разкрие своята същност и предназначение, както Везни ще донесе спокойствие.

Близнаци, Дева и Везни цитрин ще донесе късмет, повишаване на интуицията си, а също така ще има добър ефект върху финансовото състояние. Но Дева и Везни кварц трябва да се носят с повишено внимание.

eecc58977a7111a952ec32981f4160c8 - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

2409cfb588cf01def9c9a63da04d20df - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми

f0bcc57f532a0e2f88df1378eae51de2 - Кварц. Имоти, значението и разнообразието на полезни изкопаеми