женски тайни

стил

Лукс и елегантност меховое боа

Горжетки отново са на мода и не забелязах само мързеливи. Съвременните дами са започнали да се смесват този ретро аксесоар с нещо, като се започне от маратонки и завършва бизнес облекло.

Любителите на стари снимки, разбира се, да се възхищаваме на изисканост и елегантност дами в края на XIX век. Основното внимание привлича шик аксесоар, който със сигурност ще украсят раменете и врата – боа. Когато се появява в началото на века, монтирал преднината си, превръщайки се в символ на лукс, който могат да си позволят само най-горните слоеве на населението. Присъствието на боа винаги е индикатор за статус на неговия собственик, но днес за мнозина, дори самата дума не е познато. Че отново влиза в моден аксесоар с такова необичайно име? Нека да видим с това.

Кожа горжетка: история на живота

Когато се появява повече от два века, боа се превърна от вариации по темата velvet шал в независима и стилен аксесоар. Въпреки факта, че в откритите пространства на страната ни името му, избра френската дума „дефиле“ или „гърлото“, то у дома тя просто се нарича боа.

Предци на съвременните удавов може да се види в картините от епохата на Възраждането, където благородници и дами украсена врата и раменете, направени от коприна и кадифе бижута. Те често блестят скъпоценни камъни или изделия от злато. След това, век по-късно, се трансформира в кожа аксесоар, горжетка се появява в парижките салони, където се радваше на популярност сред зрели заможни дами. При това младите хора, като правило, не са облечени, предпочита по-леки и игриви опции: – яка, – часова zavyazyvaetsya лента, че с лебяжьим пух или по-евтин кожа.

Класически модел представлява нищо друго, освен кожа и кожа, запазили всички свои естествени чак до ноктите и зъбите. По-скъпата версия включва в себе си наборные за очи със скъпоценни камъни. В това, че неговата версия на боа кожа са станали популярни в царска Русия и след това в Съветския Съюз. Тук чуждестранно име няма да остана, е бил променен по-познат и разбираем „опашка“.

С течение на времето се промени не само на външен вид, но за целта удавов, от които само декоративен елемент, за да се превърне в топло и затопляне аксесоар. Ако в началото на миналия век дами са били „състезания“ по-висока цена, допълване вечер или бална рокля дрехи, с идването на мода за горната дреха, в която не е яка, боа се превърна в необходима в студена зимна тема.

Нова вълна от интерес към вече са се появили в средата на ХХ век, когато много холивудски актриси са създали своя лукс с тях. В пристъп на подражание, идоли, на стотици жени са станали щастливи притежатели на вълнени одеяла, но след това интересът рязко пада. Нова вълна от интерес само половин век по-късно, когато змия е водещ обърнете внимание на дисплеите на модните къщи Dior и Прада.

И отново в тенденция

За първи път се появи на модния подиум преди около десет години, Боаша продължават да се наричат себе си истински интерес, отново и отново, като се появява в различни колекции. Съвременните дизайнери понякога далеч от класическите канони, чрез промяна на формата, вида, а дори и да експериментират с шарка. Единственият, който не може да се откаже от класическите рамки на Жан Пол Готие, запазени в цялата си естествена красота. Всички съвременни превъплъщения горжетки от кожа снимка перфектно демонстрира.

Разбира се, дизайнерски модели се различават надценяват, тъй като те са изработени от най-скъпите материали. Тези модели са предназначени, преди всичко, да се подчертае, статус и дори елитизъм на техните собственици, като качеството на боа е равносилно на скъпи бижута, които могат да си позволят само фаворити. Новост е появата на боа извън официално дрес-код, в комбинация с офис и в стил casual, където най-актуалните варианти от лисици или самур. Доста смело решение е появата в нейната сватбена гардероба, където боа изящно допълва роклята на булката.

Популярността на Дамски обувки от изкуствена кожа допринесе редица фактори. На първо място, тяхната демократична цена, което прави този аксесоар е достъпна за широката маса от населението. Своята роля изигра движение за защита на животните, проповядва отказ от кожа. Но най-силен аргумент за насърчаване на е подобряване на технология за създаване на изключително качествени колеги. Това побърза дизайнери прилагат собствените си идеи, по-хуманни и устойчив начин.

Смели комбинации

На въпрос за това, че носят боа от значение за много хора е толкова трудно да вземе решение в рискови експерименти, разчитайки единствено на интуицията и чувството за вкус. Въпреки това, към днешна дата рамка, е ограничаване на въображението, на практика не съществува. табу само по темата спортни облекла. Във всички останали стилове, стилисти са компетентни да отговарят на този аксесоар.

Така, за да проверите за свободни освобождаването на боа може да бъде допълнено с леки сатенени рокли в пода, добре ще изглеждат страхотно с отворен корсет, че е доста смел вариант, и вече се е превърнал в класика „малка черна рокля“. Единственото нещо, което би било неуместно в този ансамбъл е, така е скъпи бижута, необходимостта от която ще изчезне с изискана кожа.

В офис на модата с боа можете да експериментирате, да го носят като класическия начин, така и го превръща в луксозен жилетка, драпированный каишка. За да се свържете с якета и сака, връхни дрехи, всички възможности, можете да направите за вашия виждането изисканост и стил, при това не я превръща в ретро стил.

Специално внимание заслужава всекидневен стил, в който появата на Боаш стана най-неочаквано. Въпреки това, ежедневна мода перфектно се съчетава с по-необичаен аксесоар. Най-важното правило – да се използват дрехи, произведени от качествени материи, които ще бъдат хармонично изглежда на скъп кожа. Той може да се почиства кожата или кашемиром, ограничения в тъканите и съкращения няма важен показател – качество, което трябва да изглежда достойно на фона на горжетки от кожа. Не си струва да добавят в такъв ансамбъл и етнически мотиви, което ще позволи да се направи комбинация от доста абсурдно. Като цяло, в създаването на всеки начин на творчество, и смелостта са добре дошли, така че не позволявайте на обичайните рамки себе си възпре!