32d57b3c374f7656b750e94942f6b6da - Методи за превенция на захарен диабет тип 2
стил

Методи за превенция на захарен диабет тип 2

Захарният диабет се превръща в чумата на 21 век, все повече и повече хора са изложени на риск от заболяване. Как да се предпазим от диабет тип 2? Ще ви разкажа за 7 прости навици, които ще ви помогнат значително да намали риска от заболяване.

Каква е опасността?

Диабет тип 2 е един от най-често срещаните заболявания на нашето време, който дори заяви, че има неинфекционной епидемия от диабет. Опасността от заболяването се състои в това, че тя е третата най-честа причина за смърт. Освен това, захарен диабет може да доведе до слепота, гангрена на крайниците, критично повишаване на кръвното налягане. Диабетът е неизлечима, ето защо такова голямо значение се придава превенцията на болестта.

7 методи за профилактика

За да се избегне захарен диабет тип 2 или поне значително да намали риска от заболявания ще помогне на корекция в начина на живот и развитието на здравословни навици. Това няма да се случи в един ден, но здравословен начин на живот постепенно намалява риска от заболявания се увеличава и продуктивен живот на човека. Днес трябва да започне профилактика на диабет, за да променят своя начин на живот чрез изпълнение на следните навици:

Пие вода. Тялото ни се нуждае от постоянно попълване на запасите на вода Водата е качеството на обмяната на веществата, храносмилането и функционирането на жизнено важни системи на човека. Трябва да се научи да пие чиста вода. Чай, кафе и сокове не се брои, тялото им се възприема като храна. Трябва да се пие чаша вода на гладно сутрин, а след това и преди всяко хранене.

32d57b3c374f7656b750e94942f6b6da - Методи за превенция на захарен диабет тип 2

Спорта като превенция на захарен диабет , за да започне да се движи. Захарен диабет – пряк резултат от наднорменото тегло. Трябва да се научат да водят заседнал начин на живот, намаляване на теглото на тялото и не позволява тя да премине рамките на нормалното. В идеалния случай, трябва всеки ден не по-малко от 30 минути да се отдадете на пластика – фитнес, йога, кардиотренировки. Препоръчва се за подобряване на цялостната дейност, като например замяна на багаж по стълбите, да излезе от колата по пътя за вкъщи или на работа на 1 спирка по-рано. Ако телесното тегло вече е надхвърлен, е необходимо да се разработи програма с треньор. Да се следи нивото на холестерола. Повишаване на холестерола води до много неприятни последици, включително и допринася за развитието на диабет. Норма на холестерола в кръвта се увеличава с напредване на възрастта, за момичета на възраст 20-30 години – от 3, 1 до 5, 1 ммол/л, а след 50 години – от 4 до 7, 3. Холестерол води до атеросклероза, инсулти, ето защо трябва да редовно да наблюдава този показател, като общият анализ на кръвта най-малко веднъж на тримесечие. За да бъде спокоен. Емоционално напрежение води до повишаване на хормоните и кръвната захар. Системни опит може да доведе до появата на захарен диабет. За да се избегне заболяване, трябва да се научите да контролирате своите емоции, не се изнервят и да не изпитват стрес, може би ще трябва да преразгледа възгледите на някои житейски ситуации и намиране на положително във всяка ситуация. За включване на фибри в диетата. Правилното хранене е основна пречка за диабет. В менюто трябва да има достатъчно количество фибри трябва ежедневно да има зеленчуци, бобови растения, пълнозърнест хляб, плодове с ниско съдържание на захар. Всеки ден трябва да се изяждат не по-малко от 1 порция на тези продукти е отлично допълнение към превенцията на захарен диабет тип 2.

14fc4eeade1c5a4baa9a336943087df2 - Методи за превенция на захарен диабет тип 2

Отказ от висококалорични храни , да се откаже от высококалорийной храна. Тези, които консумират высококалорийную храна, с големи скокове вървят напред към диабет тип 2 диабет. Ако тялото не разполагат с време, за ден, за да прекарат всички naidennye калории, в резултат на излишъка влияе върху телесното тегло. Избягвайте плътни храни, легкоусвояемых мазнини и въглехидрати. В магазина трябва да се предпочитат храни с нисък гликемичен индекс. Необходимо за живот, а не временно, за да се научим да живеем на 2000 калории при малоподвижном начина на живот и 2500-3000 с редовни физически упражнения. Следете за теглото по време на бременността. Жените са в състояние да контролират теглото си и да се предотврати плодът тежи повече от 4, 5 кг. Жени, които пренебрегват препоръките на лекаря, се намират под заплаха. Трябва да се изчисли идеалното тегло на тялото и се опитайте да се запази теглото в нормални граници. Защото наднорменото тегло е основната причина за диабет тип 2 и следователно да започне профилактика трябва да с, за да донесе тегло до нормата.