женски тайни

мода

Мъжки шийни вериги: видове тъкани, материали, популярни марки

Мъжките вериги за врата изглеждат стилни и модерни. Такива продукти имат различен дизайн и външен вид. За да създадете много актуални композиции с тяхно участие, трябва да изберете правилната дължина, тип тъкане, материал и цветова схема. В същото време, трябва да се съсредоточи върху собствения си стил.

Как да изберем правилната дължина

За да изберете дължината на аксесоара, трябва да вземете предвид тена на човека и неговите желания. Основното правило, което трябва да следвате при избора на модел: колкото по-дълга е веригата, толкова по-тънка трябва да бъде. Минималната дължина е 45-50 см.тя трябва да бъде най-малко 2-3 мм дебела.

За да определите размера, трябва да имате предвид следните характеристики::

    Късите вериги са подходящи за мъже, които обичат бизнес стил. Това също е чудесна възможност за спортисти. Дължината на тези продукти достига 45-55 см. те перфектно прилягат на шията, разположени в областта на ключицата.
    Средната дължина на продукта е около 60 см. тези аксесоари могат да се носят върху тениска.

    Дълги вериги с дължина над 65 см са подходящи за представители на творческите професии. Също така, такива продукти са отлична възможност за големи мъже. Те изглеждат непропорционално модели с по-малък диаметър.

Дебел или тънък

Веригата може да бъде дебела или тънка. Избирайки една или друга опция, трябва да се съсредоточите върху собствените си предпочитания.

Характеристиките на фигурата също са от голямо значение. Големите хора трябва да избират по-масивни аксесоари. Тънките мъже трябва да обърнат внимание на по-лаконичните аксесоари.

Видове тъкане

Веригите могат да имат различни видове тъкане. Това влияе върху дизайна и външния вид на продукта. Има ежедневни и по-интересни композиции, които са подходящи за създаване на празнични лъкове.

Котва

Името на тъкането е свързано с приликата му с Котвената верига. В този случай всяка следваща връзка е перпендикулярна на предишната. Най-често срещаните вериги от този тип включват кръгли пръстени.

Сложните варианти приличат на структурата на корабните вериги. В този случай връзките имат овална форма и разделителна линия в централната част.

По-нестандартна опция ще бъде усукана тъкан. Тя се върти около оста си. В същото време всяка връзка има леко деформирана форма.

Котвата се счита за универсална, но такива вериги по-често се избират от мъжете. В същото време техните вериги са по-масивни.

Предимството на такова тъкане е висока якост. В допълнение, моделът има отлична надеждност, не променя формата си за дълго време и не се простира.

Стая

Това тъкане идваше от котвата. Той обаче има свои собствени характеристики. Връзките на веригата са доста големи. Те обаче могат да бъдат квадратни или правоъгълни.

Характерна особеност е малкият размер на връзките. Всеки следващ е прикрепен под прав ъгъл към предишния. В същото време верижните елементи имат доста плоска форма.

Този аксесоар принадлежи към категорията унисекс. В същото време мъжете избират по-големи продукти. Тъкането изглежда много необичайно. Не всеки бижутер може да направи това. За производството на аксесоара се използват специални машини.

Черупка

Тази опция е подобна на котвата, но има някои разлики. В такива продукти връзките са леко сплескани. Въпреки това, елементите са по-големи и по-гладки. Ето защо тези аксесоари се считат за по-практични. Те не се придържат към дрехите и не причиняват дискомфорт.

Обикновено тези вериги се обработват чрез извършване на шлайфане със специално устройство. Мъжките продукти са по-масивни и изглеждат много брутални.

Внимание! Това тъкане е идеалният избор за солидни мъже, които искат да подчертаят статута си. Златните вериги ще бъдат отличен подарък за солидни представители на по-силния пол, които искат да останат в тенденцията.

Фигаро

Тази опция се счита за производна на черупката. Фигаро се характеризира с по-малко хомогенност. Всички връзки са в една равнина. Въпреки това, техните размери могат да бъдат различни.

Най-често връзките са прикрепени според определен шаблон. Първо има един голям елемент, а след това няколко малки. След това заповедта се повтаря. В резултат на това веригата образува модел.

Този вид тъкане е подходящ само за мъже. Той е надежден и осигурява невероятен комфорт. Понякога връзките на продуктите могат да бъдат усукани. Това се дължи на разликата в размера. Като цяло обаче продуктът изглежда много привлекателен.

Ромбо

Този сорт получи това име поради формата на връзките, наподобяващи ромб. Тези вериги изглеждат минималистични и се вписват във всеки състав. Защото те са много популярни сред мъжете.

Понякога има две връзки в ширина. Това тъкане се нарича двоен диамант. Такива опции се считат за най-трайни. Тази верига е доста трудна за разкъсване. Тези аксесоари изглеждат много смели и са идеални за по-силния пол.

Бисмарк

Това е един от най-популярните тъкани. Често го наричат кардинал. Този тип има най-богатата история. Той има висока степен на надеждност. Такива вериги са толкова здрави, че е трудно да се повредят. Тъй като продуктите са подходящи за хора, които са свикнали да се движат много.

Мъжете оценяват такива аксесоари за тяхната твърдост и оригинален дизайн. Несъмнено предимство е надеждността на закрепването на връзките. Единственият недостатък е малкият размер на връзките. Те лесно се излагат на прах. Тъй като продуктът е доста труден за почистване.

Тези вериги са идеални за притежателите на здрава физика. Факт е, че те изглеждат доста масивни. Ето защо тези аксесоари са най-подходящи за спортисти.

Змия

Това име означава „змия“. Декорацията има изпъкнала форма и включва детайли, наподобяващи змийска скала. Връзките са разположени доста близо един до друг. В резултат на това се постига висока якост.

Този продукт е добре шлифован, тъй като има гладка структура. Поради формата на аксесоара, често се нарича дантела.