женски тайни

стил

Незамеченные начини шият дупка в дънки и може ли това да се направи у дома

Какво ще се шият дупка, че имаш по дънки не трябва да избяга в студиото си — Това можете да направите сами, като разходите за всичко един час.

Дънки за повечето от нас, се превърнаха в такава необходимост, че се раздели с тях, ние просто не можем. По време На работа, на разходка или на парти – той ни придружава навсякъде. Удобство, стил и красота, всичко за тях. Затова и най-малката пукнатина, изтощение или дупка се възприема като истинска трагедия. Въпреки това, не изпадайте в паника! Всички поправим и как точно да шият дупка в дънки, ние ще говорим.

Трудната част за Ремонт

Нека да започнем да овладеят основите на шиене, това е може би, най-сложен парцел scuffs и дупки между краката. Това е ахилесовата пета на почти всички такива неща, които, като цялото си същество непокътнати, неуморно остри и почивките си тук. Разбира се, може да се прилагат радикални мерки и просто отсякоха краката, завъртане на любимите си панталони в нови панталони, но повечето от нас все още се стремим да се запазят живи в продължение на определен период от време. И това е съвсем реална.

Начини шият дупка на дънки между краката има два и те са доста прости.

Вариант 1. Кръпка. Ние може да се използва, ако дупката е с доста скромни размери. За успешна реанимация с помощта на този метод трябва да вземете направление от тон в тон с плат и директно пластир, който може да служи за резитба на тези дънки (останалата след корекция на дължината) и най-други тъкани от други части на дънки. Така че се захващаме за работа:

    Да се оцени размера на отвора и се приготвя кръпка, чийто размер превишава размера на дупките. Ако районът около него също е доста порутени, по-добре да играят на сигурно и нарежете плат, така че той перекрывал и му запас шевове; ръбовете на пластира е желателно обметать, тъй като те могат да започнат да спи; да разкъса дънки и приложете заплату така, за да го външната страна е във връзка с долната част дънки; последният етап може да се извършва по два начина. В първия случай, приколоть плат, игли и зиг-заг бод от външната страна, зашейте дупка колкото се може по-плътен, а след това премахване на игли и отрежете излишната тъкан. Но ще бъде по-безопасно, първо да прикачите периметъра на пластира отвътре, след което трябва да се нахвърлям директно в канализацията. Така че дори при взривовете стрингс нашите дупки сигурно ще останат скрити.

Вариант 2. Използването на вложки. Той се прилага за достатъчно големи дупки, за да скрие, че първият начин-това е просто невъзможно. Предупреждаваме веднага, по-добре мирянина за това не е препоръчително да се предприемат, тъй като рискът е напълно развали нещо твърде голяма. Но ако имате възможност да се упражнявате – защо не?

За начало ще подготвим материали: прежда от два цвята (в тон тъкани и отстрочкой в тон), филтър за вложки. Ремонт както следва:

    Raspravam страничните шевове (вътрешни крака) и за центъра на гърба (която се издига кора) шев на дънки с около 10-15 сантиметра; задвижваната вратичка „в ред“: да отсече, стърчащи конци и подрязване на ръбовете; тъкани, използвани за поставяне на дупката и се определя от размера на плоча, не забравяйки при това остава марж за по шевовете. Изрежете желаната област; колко точна може да прострачивают карето за панталони, а след това разкъса astrachem част.

И В двата случая резултатът ще е почти незабележим, и ще можете да носите любимите си нещо в неформална обстановка.

Възстановяване на коленете

Разбира се издържат парцели в скута си, вие можете да се измъкне, като все по-смели поглед. Въпреки това, тези експерименти, като правило, е в основата на младежта, но в края на краищата, дънки, които се носят от всички, и хората в зряла възраст предпочитат да ги видите в оригинален вид. Как се шият дупка в дънки на коляно в този случай?

Ако тъкан просто е напукан, можете да направите малка кръв и просто внимателно да шият ръчно, избора на най-други прежди. Въпреки това, за да „твърди“ дупката да се направи, без шевна машина няма да работи. Материали ще са ни нужни следните:

    Нишки (ако тъканта е градуированный цвят, ще вземе няколко варианта, подходящи за всички нюанси); „паяк“ или линии; тъкани петна; шевна машина.

И така, нека започнем:

    Дънки raspravam в района на дупки вътрешен шев, защото той след това застрочил ще бъде много по-лесно; изрежете парче „паутинки“, която отговаря на размера на отвора; повторете тази стъпка за плат за кръпки заедно. Не забравяйте да оставите състав на шева; отвън петна се прилага „паяжини“, а след това направи всичко под дънки. Ние получаваме няколко пласта: долу на краката, след това лепило и отгоре с грешен страна на пластира; всичко това прогладить гореща ютия през тензух, в противен случай рискувате безнадеждно замърсени с лепило; за да незабелязано се шият дупка в дънки, от външната страна на краката правим скачване на така наречения „метод на преки, когато иглата се разхождат насам-натам“ по периметъра на дупки. Темата се променят в зависимост от нюанса на тъканта. По този начин, ние като че ли „zastrahovan“ сълзи, което ги прави незабележими; финал-прогладить плат отвън.

Разбира се, при по-внимателно вглеждане, резултатите от тази реконструкция ще се види, вярно е, че не те гледам, доста е възможно да се вземе тенденция днес е на изчерпване, защото, ако дублируете скачване на няколко други места, може да се получи модерно „дизайнерски“ версия на панталони.

Ремонт има счупени поредица задника дънки

В района на отвора може да се появи не само заради хаби “ само на тъканите, много често, ние можем, например, да се придържат към един пирон на пейката, обезобразени isodraw действа плат. Но за ремонт на този участък не е толкова трудно, колкото в предишни случаи. Освен това, за да скриете получения отвор може да бъде външен джоб, като по този начин се превръща приевшейся модели. Ако този вариант не е за вас, помислете за варианти как да шият дупка в дънки в попе.

По принцип, идеални за всички по-горе начини. За по-големи дупки по-добре да се постави пластир на по-малко видими стаковская restaurerede. За обикновена пукнатини върху плат може да бъде достатъчно, за залепване на нетъкан текстил или лепило за тъкани:

    Нарежете всяко парче е с размер руно; прилага лепкавата страна на пукнатина, максимално предварително выровняв по краищата; прогладить нажежено желязо; външна страна може да наложи шев, като линии след няколко пранета може отклеиться.

Готово! Този метод привлича със своята лекота, защото в най-простия си вариант, това дори не изисква шиене!

Декор пропуски опции

Ако добавите малко творчество, някои скучни прости дънки могат да създават уникални и ефектни модели. Един от най-разпространените варианти е използването на приложения. Различни животни, растителни или цветни орнаменти, етикети с имената на известни марки – всичко е в изобилие се продава в магазините за облекло на обкова. Можете да опитате и да се създаде този образ, да кажем, от филц, украсени с мъниста, пайети или всяко друго украшение. Обаче купя по-лесно за използване, в смисъл, че те са приложени към термоклей, просто желязо прогладила и готово, а трябва ръчно да прикачите.

Още един вариант, как да шият дупка в дънкикато кръпка за използване на деним и ярки материи с шарени. Този вариант ще изглежда особено впечатляващо, ако дупки премахване на излишната конец, напускане на краищата малко „космати“. Момичета може да замени плат дантела.

Красив декор, можете да създадете и използвате декоративни шевове. Това е лесно да се направи с помощта на ярки прежда или със странни форми линии.