de4fadb775b2e02c1142ea22e7a928f3 - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала
стил

Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

Оникс-той е красив естетичен на полезни изкопаеми. Съществува красива легенда за появата на този камък. Смята се, че богинята Афродита, между другото, е перфектен нокти. По невнимание Ерос ги нарежете, както и други мощни богове са превърнали подстригването в камъни. По този начин името на минерала в превод от гръцки означава „нокът“.

de4fadb775b2e02c1142ea22e7a928f3 - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

Характеристики на камък

Оникс се състои от множество паралелни слоеве и прелива от прекрасни нюанси. Този сорт или кварц. Сред нюанси камък, намерени в природата, има топли и студени. Но повечето от черен оникс. Цвят на минерала зависи от броя на примеси в оксиде силиций, желязо и други елементи.

Слоеве камък винаги паралелно и смесено. Температурата, при която рок е създадена, зависи от ширината на тези ивици. Така наречените сардоникс-това е Оникс оранжев, червен или кафяв цвят. Те също така се позовава на сорта сердолика. Комбинация от червено и бяло, ще се срещнат на cameronense. Чернокож, Арабски и зелен оникс са признати за най-ценни. Те често се използват за създаване на бижута. Бели ивици по тях, обикновено са тънки, но те винаги са там.

b5d0219d2f439a9a5224e5b6b72d4648 - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

Магически и лечебни свойства оникс

Популярността на Оникс и е длъжен със своите лечебни и магически свойства. Тя премахва стреса и лекува главоболието. Това Бларни стоун. Той носи най-голяма полза за тези, които имат чисти и добри намерения.

Оникс допринася за развитието на лидерски качества в човека. Освен това, собствениците на този камък е по-лесно да се отнасяме към изяви в обществото и да намерят всички скрити таланти. Собствениците на Оникс често красноречив. Своите разговорни умения нарастват с всеки изминал ден.

Собственикът на оникс се чувства уверено, тъй като той оставя усещане за стабилност. Каменната студенина дава ум и повишава самодисциплината. Основната характеристика на минерала е преобразуване на натрупаната енергия в тях и да ги използват за благосъстоянието на неговия собственик. Домакин на камъка могат да бъдат насочени за извършване на всички дейности и да пристигнат в същото време в добро настроение. Камък дава възможност да се концентрират върху важните неща. Така масата трябва да постави статуя от камък.

Минерал ироническое прякора „бавно загряващ човек“. Той не е незабавно и изисква търпение от собственика. Изглежда, че камъкът е дълго привикване към собственика, а след това се насочва всичките си усилия в решаването на най-сериозните проблеми в живота на човека.

b3bd5b7555fe17e58cde256b4a857dbc - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

В древни времена Оникс талисман пълководци и лидери. С помощта на войниците трябва да са станат по-смели и непобедими в битка. Смятало се е, че минерал е в състояние да направи притежателя си непобедим, защитава от посегателства върху живота си и са помогнали за разкриване коварните планове на враговете.

Оникс е свързан с рассудком и с всичкия си ум, с психологическото равновесие и емоционален контрол. Това помага да се вземат сложни стратегически решения. Оникс защита не могат да се справят нито един магически и духовна сила. Важно е, че камъкът предпазва от преждевременна смърт, независимо от това къде може да бъде. Бижута с този минерал, трябва винаги да държите при себе си.

Черен оникс може да защити собственика си от лошите навици. Този камък трябва дълго да се запази при себе си, докато той не се използва. В този случай можете да разчитате на огромно и положително влияние минерала за тялото.

Ако вие настоявате на вода, се влива в Ониксе, тогава можете да го прилагат за лечение и отслабване. Ако пиете вода от ониксовой съдове, скоро се почувствах по-ниско ниво на умора и дори глад. В списъка на полезните ефекти:

    • влияние върху слуха и нейното усъвършенстване; укрепване на нервната система; борбата с депресията; управление на стреса; подобряване на работата на сърдечно-съдовата система; предпазва от метеочувствительность; облекчава главоболие; поддържа здравето на опорно-двигателния апарат; лекува импотентност.

d29b0b963ecb27b0aea664e7fa8bab8c - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

Оникс и знаци на зодиака

Това е взето се свързват влиянието на камъните на хора с датата си на раждане. Смята се, че оникс допринася за Рак. Този знак дава на хората няма да се поколебае и минерал носи на своя притежател увереност в себе си и своите сили. Притежателят на този амулет получава ясна представа за целта и план за нейното постигане. Рак най-добре да изберете синьо Оникс като цвета на нейната стихия — Водата. Раците са възприемчиви камък, предпазва от негативните влияния на околните.

Топлите и светли нюанси оникс костюм Близнаци. Този камък ще ви зареди с енергия и свежи сили. Ветровито и противоречиви по своята същност, Близнаци ще получат ясна представа за посоката на своите действия. Минерал ще им помогне да откриеш качества на лидер и да ги използват правилно и с най-голяма полза.

Лъвовете ще отговарят на черен оникс. Това е камък на истински лидери и мениджъри. Лъвовете притежават съответните способности и трябва само да засили с успех се справя черен минерал. Лъвове, nerastas с оникс, привлечени хора, подобряване на симпатии и лесно да намерят начини за управление на тълпата. Камък помага да се превърне в силен и непоколебимым, околните се чувстват тези качества на Лъв.

c4c9c5104df6e4a26f36ba70386052db - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

Скорпион черен оникс помага в борбата с меланхолия и апатия. Също така, този камък ефективно ще бъде да се бори с проблеми в личния си живот, укрепват семейните връзки, защита от болести.

Оникс също е полезен за Водолеев. Това е особено забележимо за онези, които са родени в началото на февруари. Под действието на камък Водолеите стават по-решителни в преодоляване на трудностите. Също камък дава чувство за цел. Както и останалите въздушни знаци, Водолеите трябва да изберете оникс студени цветове.

Тельцы ще бъдат способни да се справят ефективно с всякакви вредни навици. Това включва алкохол и тютюн. За положителен резултат трябва да се носят Оникс с мен. Освен това, биковете ще могат да станат по-социални заведения и спокойна.

Енергичен и бизнес на Овена ще получат необходимата защита от врагове. Представителите на този знак може да се очаква да подобрят своите умствени способности и творчески потенциал.

Везни трябва да изберете Оникс син. Камък красиво и с равновесие на знака, запазвайки чувството за стабилност. Дева ще са в състояние да се освободи напрежението и се лекуват главоболие, носенето на бижута с оникс след напрегнат ден. По-добре ще се чувствате по-трудолюбив и дотошные Дева.

c6bb888c9b6a895fe92afc387b9e3dbd - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

Стрелците в компанията и оникс ще бъде особено удобно. Това помага в борбата с естествената нестабилност. Черен оникс дава знак, за да изкара негативност идва отвън.

Козирог подпитать с нови сили. Това ще помогне да се справи с конфликт във всяка сфера на живота. Но рибата оникс категорично не е подходящ. Енергията на този знак диссонировали с енергията на камъка.

Бижута с камъни не е разумно да се носят само естетическо удоволствие. Важно е предварително да разбера от вида на енергия-това е минерал, и как това ще се отрази на живота на господаря си. Оникс-уникален камък. С правилния подход към избора и използването може значително да подобри живота си.

8731b27e7319e3f4a88c5ae5e17d084b - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

0b0e1bd8cab41645b0c10c41b93aa4e7 - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

d0e2e17eb9d33fc9338cc2c6e3283c8b - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала

137dbc77239fff470d549447b55d5f9c - Оникс. Характеристики и магически свойства на минерала