женски тайни

стил

Опал: магически и лечебни свойства на камъка

Опал е един от най-популярните камъни в света, поради своята привлекателност и външната красота. Първоначално минерал е бил открит в Латинска Америка, след което той започна да мина в Индия и Словакия. Опал-това е изгнило дърво, която е влязла в химична реакция с вулканична пепел и за милиони години са се образували в камък.

Опал е комбинация от кристали, минерали и вода. Камъкът е просто да се намери, тъй като той лежи на повърхността и изглежда като гладка дърво. В санскрит, опал-това е скъпоценен камък трябва да бъде обработен внимателно. Като се има предвид, че опал-това е 25% се състои от вода едва ли дори на камък, защото това е по-скоро под формата на гел, който с течение на времето започва да съхне, тускнеть и пляскане. Допринася за нарушаване на целостта на всеки удар или натиск, изложени на мазнини и алкални, екстремни температури и сух въздух. Състав опал-това е разновидност на халцедона.

Опал, тъй като ако един човек минава определен жизнен цикъл, постепенно старея. Да се удължи срока на експлоатация на камък, Ако редовно го носят и да се съхранява във влажни кърпи памук. В този момент най-големият добив на този скъпоценен камък се случва в Австралия, където опал-това е национална гордост. Цената на опал, в суров вид – по-петнадесет хиляди долара за един камък, след нарязани, цената му само ще се увеличава. На ценни сортове, опал съдържат в състава си повече вода от обикновените, и те изглеждат по-добре в kabalone – кръгла или изпъкнала форма.

Видове и цвят опал

В зависимост от цвета на камъка, има над сто разновидности на опал. Минерально-силициев диоксид може да бъде жълт, зелен, червен или перлено цвят, или синьо и прозрачно. Всички видове камък отделят широка цветова гама на под пряка слънчева светлина и са поразителни със своята красота. В този момент е особено популярен класически благороден опал, а камък е с цвят на огън, най-обикновен опал-това е минерал, без медикаменти.

Благородния опал на търсенето се дължи на факта, че тя е характерна ирис и богата иризацией. Основните опал – бял и черен. В първия случай се има предвид всички светли нюанси, включително жълто, сиво и розово. Втората група включва в себе си нюанси на лилаво, зелено и синьо. Специално внимание се изисква изключителна възможност черен опал.

Син опал-скъпоценен камък, чието име в Перу, тъй като той се произвежда в планините на Латинска Америка (Андите). Минерал може да има различна интензивност на цвета, така че реалния цвят може да бъде като тюркоаз и син. Природен минерал запазва влияния от други цветове, както и класически син опал има оттенък на Карибско море. Местните жители (индианците) смятат, че син опал е камък на надеждата. Като фейки използвате ахат.

Огненият опал е камък, който лесно да се справят, при това той съчетава жълто, червено и оранжево. Характеристика на минерала е в начина на създаването му. Силициев диоксид запълва кухини и пукнатини в земята, пълна с вода, в резултат на което се ражда от огъня, камък, покупката на който няма да е толкова трудно. Скъпи камъни-черен (вулканичен) опали с писклив блясък и висока цена.

Лечебните свойства на опал

Опал е чудесно психо-емоционални регулатор, който може да бъде използван само от хора с чисти мисли и има следните лечебни свойства:

    Облекчава раздразнителност. Премахва депресия, предпазва я от стреса. Улеснява комуникацията и укрепва приятелството. Носи мир и хармония в състояние на неговия собственик. Развива интуицията. Стабилизира съня, премахва безсъние и кошмари. Изяснява ум. Отрича негативни мисли. Премахва гняв и фобии. Помага при очни заболявания. Облекчава главоболието. Полезен е за хора със сърдечни проблеми. Развива деца, ги насърчава здравословния растеж. Предпазва от инфекции и настинки.

Опал и неговите магически свойства

От древни времена, шамани, вещици и магьосници използват този камък за провеждане на ритуали и церемонии. – Популярните сред тях на първо място поради своя космически проба. В същото време, опал-това е надеждна защита от смущения на черна магия, уроки и различни житейски трудности. Този камък помага да организирате живота си, приоритети и определяне на целите, към които да се стремят. Опал чисто и подредено, както в личния живот и на работното място.

Опал помага на разсеяна и разсеян на хората, подобряване на мозъчната активност. Освен това, камък прави от хората, за да се установи реда и поддържане на чистотата в главата и в дома си, който може да управлява съзнанието на човека, като влияят върху неговата организационна дейност и координация на движенията. Черен опал опасно за притежателя си, особено ако тя е с мек характер. Но бял опал-това е вид магия, която позволява да се намери хармония.

Опал за жителите на страните от Изтока е символ на надежда и вярност. Африканците са използвали камък като талисман воини украсени с оръжията си. В Средновековието владетели и императори са украсени crown опал. В Европа опал е символ на красота, любов и нежност, както и олицетворение на изменчивостта на съдбата, поради своя необичаен цвят. Opal може да се използва като амулет, но това се препоръчва само за силни, талантливи и творчески личности.

Кой знак на зодиака опал

Ако вярвате в астрологията, и да се вслушат в техните мнения, опал е най-подходящ за тези, които са родени през октомври (Везни). Точно за този знак на Зодиака е минерална имат най-голямо влияние, което прави човека по-красноречив, дипломатически, спокойни и доброжелателни. Камъкът помага неустойчив характер, така че те ще намерят баланс. Творчески и добър тегло минерал помага да развият своите таланти и да се постигне успех.

Козирог – това е знак на зодиака камък оказва благотворен ефект, запълва липсата на надежда и вяра в себе си. В същото време той ще защитава притежателя си от стрес и депресия и ще ви позволи да преоткрият за себе си морално-психологически свят, лишен от недостатъци на характера.

Водолей и Близнаци – Тези зодии опал неутрална, тъй като той не е в състояние да стане талисман, но вредата от него не ще бъде. Стихия на Огъня (Лъв, Стрелец, Овен) е, не се вписва с блестящи камъни, как да ги енергия помежду си, не знаят как да се сприятеляват. Камък може да повлияе на здравето и работоспособност на човек, като намалява силата на неговото енергийно поле. Камък дава сили и не губи магическите си свойства, астролози препоръчват периода от края на февруари до края на март се оставя камък на мира. През този месец той е заредена и ще доведе на собственика си към успеха.