женски тайни

стил

Опасностите от дезодоранти: опасни за здравето компоненти

Реклама ни призовава постоянно се радват на дезодорантами, описвайки тяхната красота и полза. Безопасно ли е да се използват тези продукти? Да се говори за това, че дезодоранти са вредни, какъв трябва да бъде съставът на дезодорант, използването на които не може да нанесе щети на здравето, какви заболявания могат да се появят и използването на нискокачествени козметика срещу миризмата на пот.

Опасни вещества в дезодорантах

Като се има предвид състава на етикета дезодорант, за да можете да видите много неочаквани вещества, които могат да причинят сериозни вреди на здравето и да доведе до сериозни заболявания. Най-опасни са:

Алуминий.

    • Наличието на алуминий в дезодоранте-това е „оправдано“ от факта, че този метал е блокиране на потните жлези, така че той се среща почти във всички дезодорантах. Неговото натрупване в организма води до печални последици. Лекарите да се докаже връзка между това вещество и болестта на Алцхаймер, неговото натрупване в организма може да предизвика рак, най-често рак на гърдата. Така че, жените трябва да се избягва алуминий в антиперспирантах.

Пропилен гликол.

    • Този компонент оказва негативно влияние върху черния дроб, за да предизвика алергична реакция на кожата. Противопоказно спрейове-дезодоранти, в състава на който се състои от пропилен гликол, на хора, страдащи от респираторни заболявания. Оттогава, когато распыляли някаква част от вдыхаемых частици, които могат да причинят дразнене.

Парабени.

    • Това вещество в малки дози, не ще neseet вреда на организма, но тя има свойството да се натрупват и след това да причинят сериозни заболявания. Учените доказват, че парабените могат да предизвикат растежа на хормон-зависими тумори, по-специално рак на маточната шийка и рак на млечната жлеза. За опасностите от дезодоранти с парабенами викат много учени-лекари, така че внимавайте с козметиката с тази команда.

Фталатов.

    • Тези вещества са много силен алерген и дори може да доведе до астма. Освен това, фталати предизвикват смущения в ендокринната система, които водят до затлъстяване, дисфункция на яйчниците и безплодие.

Триклозан.

    Това вещество е изпълнен с хормонален дисбаланс в организма, но и стимулира растежа на раковите клетки. Изследователи твърдят, че триклозан провокира появата на рак на гърдата, яйчниците, простатата, матката. Както и неблагоприятен ефект върху щитовидната жлеза и разрушава имунната система и нарушава работата на сърцето. Да се откаже от защита от изпотяване с триклозаном. Дезодорант ще навреди на тялото ви.

Надеждна защита срещу миризма: безопасни дезодоранти

Списък на вредни вещества в дезодоранти причиняват желание да се откаже от тези „защитници от пот“, но има някои безопасни дезодоранти, те включват:

Crystal Дезодорант Тялото

Crystal дезодорант

Този дезодорант, изработена от природни кристали от стипца, сега се превърна в една безопасна алтернатива на конвенционалния метод. Този дезодорант може да се използва няколко пъти на ден, без никаква вреда за здравето.

Хлавин Лавилин от

Хлавин Лавилин от

Това е природен дезодорант за тяло не съдържа вредни вещества и отлично се бори с бактериите източник на миризмата.

Органичната същност на

Органичната същност на

Органичният дезодорант, създаден с използването само на естествени съставки и е напълно безопасно за организма при ежедневна употреба.

Шисейдо

Антиперспиранти от Шисейдо

Революционен естествен дезодорант предпазва от миризма на пот. Дезодорант няма да предизвика никаква вреда.

„Розова вода“ от Acorelle

„Розова вода“ от Acorelle

Минерален освежаващ спрей. Инструмент, създаден на базата на кристали от стипца, натурални екстракти и сокове на растенията. Той не съдържа никакви вредни вещества и затова може да се използва ежедневно.

Проверете състава на вашия дезодорант-антиперспиранта! Ако той съдържа алуминий или парабени и други вредни съставки, да се въздържат от употребата му. Използвайте само качествена козметика, защото това се отразява на вашето здраве.