женски тайни

стил

Овлажнител на въздух за новородени бебета и по-големите деца: класация на най-добрите 2019 – 2020 г., ще бъде ли за детска, коментари

Родители на малки деца набира популярност като овлажнител за новородени. Класация на най-добрите 2019 – 2020 модели ще ви позволи да изберете оптимални функционални възможности на устройството и неговата стойност. Важен въпрос в изучаването на апарат като цяло, са полезни за бебето?

По-долу ние ще отговорим на въпросите.

Какво е овлажнител?

Овлажнител за въздух – уред, предназначен за издигането на съдържанието на влага в околните пространство до оптимална стойност. Някои устройства изпълняват функцията за филтриране и изпълвайки въздуха с приятни аромати, отрицателни йони, които влияят благотворно върху човешкия организъм.

Устройството работи на прост принцип:

  вграден в корпус овлажнител на вентилатора дърпа въздух от помещението, внася го в блок за филтриране; за предварително филтриране в пространството премахва големи частици прах, малки частици от различни микроорганизми почиства електростатичния филтър тип; последният елемент на филтриране, което действа единица такъв въглероден филтър, почистване на преминаващ през него въздухът от вредните газове и неприятни миризми; със система от филтри, въздух влиза в блока, където се насища с влага.

В конструкцията на устройството, в допълнение към горепосочените елементи, сензор за автоматично изключване на уреда когато нивото на водата е ниско.
Основен критерий за разделяне на различни типове устройства – метод на формиране парообразной влага:

Традиционните

  • в тях водата се изпарява по естествен начин без отопление;

Двойка

  • работа на устройството на принципа на обикновен чайник;

Ултразвукова

  популярни днес работи чрез високо-честотни вибрации, генерирани специален елемент от техния дизайн. При въздействие на вибрации на водата, превръща се в дребен прах.

В категорията хидратиращи кремове включват почистване на въздуха, осигуряване на насищане на изпарения и влага и ефективно почистване от прах. Основният елемент е блок с въртящи се дискове. Преминавайки през него, въздухът се пречиства от прах, наситен с влага.

Имате ли нужда от овлажнител за детска стая?

Размишлявах, как да изберете овлажнител на въздуха за детска стая, вие трябва да разберете, не е вредно ли е за здравето на детето, а най – важното-как е полезно. При използване на устройства можете да намерите като безспорни предимства и недостатъци.

Вреди и ползи

Професионален лекар ще потвърди: в суха среда оказва негативно въздействие върху човешкото здраве, особено на здравето на малки деца. Липсата на изпарения и влага в атмосферата се отразява на състоянието на дихателната система, лигавиците на синусите.

Този факт не води само до пересыханию на лигавиците, но и подуване, което ще доведе до затруднению физиологичен дишане на бебето.

Използването на овлажнител позволява решаването на редица важни задачи. Вреда за деца и възрастни от използването на овлажнител присъства, както е видно от коментарите на потребителите. Има следните положителни и отрицателни страни за използване на устройство:

  За да се гарантира нормалния топлообмен на тялото на детето с околната среда въздух. Укрепване на имунната система, повишаване на устойчивостта на опасни заболявания: пневмония, ринит, бронхит. Намаляване на риска от прекомерната сухота в очите.
  При използване на определени видове устройства, съществува риск да се изгорите с пара, произлизащи от тях. Овлажнители на традиционния тип, ако в оборудването няма специални антибактериални ленти, пълни с околното пространство вируси, патогенни бактерии. Превръщането на течност на водна мъгла, ултразвукови модели пръска в околната среда на химични вещества, първоначално, съдържащи се в него. Повишаване на нивото на влага, тези устройства се увеличават температурата на атмосферния въздух в отопляем вътрешен.

Вредата от използването на овлажнители ще бъде значително по-малко, отколкото ако ги залейте не обикновена, а дестилирана вода, съдържаща в състава си химически вещества, вредни микроорганизми.

Оптималната влажност на въздуха в помещението

Оценка на нивото на „нормална“ влажност на въздуха в жилищните помещения на апартамента или къщата, ние препоръчваме да се ориентирате към санитарните норми, в продуктова гама:

  в студеното време на годината, влажност на въздуха в жилищните помещения трябва да бъде от 30 до 45%, но не повече от 60%; през топлия период на годината е с 30-60%, но не повече от 65%; за райони с висока влажност на въздуха на открито – не повече от 75%.

Характеристики: плюсове и минуси на устройството

Решаване на въпроса за това, как по-добре да купя овлажнител на въздуха, трябва да се разбере, че всеки тип устройства има своите предимства и недостатъци.

Характеристики на овлажнители на традиционния тип:

  лесна експлоатация и обслужване; възможност за използване на вода от чешмата; равномерно овлажняване на околната среда; при насыщении влага във въздуха ефективно се почиства от примеси с помощта на устройството; достъпна цена.
  устройство за поддържане на необходимото ниво на влажност трябва да работят в непрекъснат режим; високо ниво на шум.

Обърнете внимание на плюсовете и минусите на технологичната ултразвукови овлажнители:

  тиха работа; повечето модели са снабдени с гигростатом, и влажност на въздуха автоматично се поддържа на нужното ниво; умение да въвеждат влажност на въздуха до 70-80%;
  уред пръска по външния пространство на всички вещества, съдържащи се в състава на водата.

Овлажнител тип се характеризира, както следва:

  възможност за работа на водата, бързо хидратиране на околното пространство; присъствие на повечето от опциите овлажнители на въздуха автоматично изключване при ниско ниво на водата.
  превозното средство липсва гигростат; висока консумация на енергия; не се изисква инсталация на място, недостъпно за деца.

Плюсове и минуси на овлажнители с характеристиките на въздушния филтър:

  ефективни по отношение на консумацията на електроенергия; ниско ниво на шума; осигуряване на висока чистота увлажненного въздух; вода от чешмата.
  големи размери и значително тегло; – висока цена.

Овлажнител на въздух за деца: Кое е по-добре и как да избера?

Мисля си за това, как да изберем и какъв е най-добрият овлажнител на въздух за деца трябва да се вземат предвид няколко изисквания:

  за да овлажняват и пречистват въздуха; най-доброто решение е функция за автоматично изключване при пълен изпарението на вода, автоматично поддържа необходимото ниво на влажност, създава минимално количество шум; липсата на проекти на малките лесно се части;

Преди закупуване на овлажнител не ще бъде излишно да се обърне внимание на следните моменти:

  ако стойността изберете устройството данни, изберете модел бюджет на традиционния или парната машина тип, ако целта-високото качество на почистване на околната среда, изменението на климата купя диск или овлажнител; когато важни са размерите на устройството, спри избор на най-компактните ултразвук и парни овлажнители; за деца в стаята да спи чувствително, за закупуване на по-малко шумни ултразвукови модел; при използването на овлажнител с нефильтрованной вода, подходящ избор ще се превърне в модел на парна и традиционни видове; за ефективното овлажняване на въздуха в големи помещения, подходящи ултразвук или климатични модели.

Да се обърне внимание при избора, е задължително на:

  марка; консумацията на вода и обемът на резервоара; дизайн на вградени влагомер и гигростат; максимална жилищна площ.

Производител

Обърнете внимание на производителя-това е важно, ако искате да спестите вашето време и усилия за избора на най-добрия вариант. Сериозните компании се отнасят отговорно към своята репутация, като предлага на потребителите продукти, която не причинява много проблеми в работата и грижите за нея.

Разход на вода и обемът на резервоара

Избор на овлажнител за детска стая, реши, как непрекъснато да работи устройството.

Показател оказва влияние на работата на овлажнител и достъпна резервоара за вода. Удобно да се използва модели, които могат да работят непрекъснато в продължение на 24 часа, работата е 200-300 грама/час.

По-ефективни модели, за да се гарантира тяхната непрекъсната работа в продължение на дни, изискват от опаковки до 10 литра.

Бонеко 2055D

Влагомер и гигростат

Вграден влагомер и гигростат, значително опростява използването на овлажнител. Влагомер, вграден в дизайна, измерва нивото на произведена влажност, и гигростат автоматично го изключва за време предварително.

Такъв контрол на първо място са монтирани на парни и ултразвукови овлажнители най-модерните модели.

Жилищна площ, м2

Избор на техника за насищане на околната среда от влага, за да разгледа местността, където възнамерявате да използвате устройството. Основното влияние върху този параметър оказва неговата мощност и производителност.

При избор на устройство, като се започне от големината на помещението, имайте предвид, че данните, посочени от производителите, не са верни. Ние ви препоръчваме да изберете мощен модел, отколкото е необходимо, въз основа на площад специално помещение.

Видео: Изборът на овлажнител

В предложените видео е показано, че трябва да се обърне внимание при избора на техника, предназначена за насищане на околната среда с влага.

Избор на овлажнител на въздуха, помисли колко е удобно да се използва и как да се грижа правилно за нея. Вие ще получите ясна представа за функциите и модели на това устройство от видеото по-долу.

Уред с ионизатором

Доказано е, че въздухът е наситен с йони, на чист кислород в организма на човека, се усвоява много по-добре. Ако сте задали в стая овлажнител на въздуха, осигуряване на проекти йонизатор, имунната система и физическото здраве на децата ще се подобри с течение на времето.

Известни дезинфектанти свойства на йони, способни да унищожи много вредни микроорганизми, съдържащи се в околната среда.

Отзиви овлажнители, йонизатори свидетелстват за това, че използването им повишава производителността, намалява умората, от околната среда и премахва неприятните миризми.

Какво да правите, ако имате пара, излизащи от устройството?

Доста общ въпрос, свързан с работата на овлажнители: какво да направя, ако устройството се включва при наличие на вода в резервоара не са двойка? Често причините за това явление, в създаването на които ви съветвам да се обърнете в оторизиран сервизен център:

  провал на парогенератор; устройство окислени контакти; не работи вентилатора, нагнетающий въздух; в случай на ултразвукови модел на повредени мембрани.

Овлажнител на въздух за новородени: класация на най-добрите 2019 – 2020 г.

Това е полезно, за да преминете към списъка на най-популярните модели, за да изберете наистина качествен, функционален и надежден овлажнител на въздуха за новородени. Класация на най-добрите 2019 – 2020 модели на такива цели включва:

  Scoole SC в персонала ул 02; сайт UHB-255 E точка; Тимберк Чт ул. 15М; продукти Dantex-H40UFO; фирма AIC ULTRANSMIT 022; номер-за-Суис “ U7146; Тимберк Чт мини 02.

Scoole SC в час на ул 02

Евтин овлажнител за въздух ултразвуков тип, отличаващ се с елегантен дизайн, добра функционалност и лекота на използване. Има двоен светлинен режим на дисплея с капацитет 2 л и на устройството за автоматично изключване устройство е в състояние ефективно овлажнява въздуха в помещения до 25 м2.
Scoole SC в час на ул 02

Сайт UHB-255 E точка

Ултразвуков уред е атрактивен дизайн, който е в състояние да поддържа в закрити помещения до 20 м2. Сред характеристиките на това устройство са:

  избор на скорост на хидратация; автоматично изключване по време и при ниско ниво на водата в резервоара; за пречистване на вода с помощта на интегрирани филтри.

Сайт UHB-255 E точка е снабден с резервоар 1.7 l.
Сайт UHB-255 E точка

Тимберк Чт ул 15М

Стилен, лесен за използване уред, оборудван с ултразвукова мембрана повишена мощност. За този модел се характеризира с висока мощност, овлажняване, поддръжка на помещения до 25 м2. Тимберк Чт ул 15М
оборудвани с регулатор на интензивността, създадена от потока пара и капацитет 2.6 л.
Тимберк Чт ул 15М

Продукти Dantex-H40UFO

С светъл и атрактивен дизайн, този ултразвуков уред тип са способни да произвеждат както студен, така и топъл двойки. Този модел е с електронна система за управление, блок за филтриране на вода могат да обслужват помещения до 23 м2. Обемът на вградената вместимост 4 литра.
Продукти Dantex-H40UFO

Фирма AIC ULTRANSMIT 022

Компактен модел ултразвукови тип, способни не само да се насити въздуха с влага, както и ароматизира и ионизировать му. Лекота на употреба на устройството осигурява сензорен панел за управление, 12 цвята LED осветление, опция за автоматично изключване.
Фирма AIC ULTRANSMIT 022

АИР-ЗА-Суис “ U7146

Портативен ултразвуков овлажнител на въздуха от известния швейцарски производител на Бонеко. Уредът е бърз, стабилен и лесен за употреба, се предлага в няколко цвята. Вградена капацитет липсва, вместо това вие трябва да използвате всяка пластмасова бутилка 0,5 л. решение позволи на производителя на устройството, за да го направи колкото е възможно по-икономична.
АИР-ЗА-Суис “ U7146

Тимберк Чт мини 02

Ултразвуков овлажнител на типа за малка стая с площ не повече от 15 м2.Моделът е оборудван с механична система за управление, възможност за защита от случайно отваряне на капака при работа на устройството, вграден резервоар с капацитет 1 литър.
Тимберк Чт мини 02

Когато заложите в детската стая?

Избор на място за инсталиране на демпфирующих устройства в детска градина, спазвайте следните препоръки:

  струя пара не трябва да бъдат насочени към леглото на дете; парна техника тип, установени в най-недостъпни за деца; обработения въздух на изхода на устройството се разпределя в стаята е свободно, без пречки, височина трябва да бъде не по-малко от 1 метър от нивото на пода.