db0c65ca9fa90d4541601f828ee34b27 - Подходяща грижа за дома Violet
стил

Подходяща грижа за дома Violet

Африканска или виолетов — едно от любимите ми стайни растения. Първоначално среда — субтропичен Африка. Отглеждането на теменужки трябва да се случи в подобни условия, за да се видят красиви цветчета.

Професионални цветари твърдят, пресъздаде-добри условия, но начинаещите цветари са загубили. Ексцентричен цвете се нуждае от специална температура, влажност. Така, за всички тропически растения.

Важна среда за теменужки

За цвете вкоренени и дал красива розетка и аз се чувствах добре, трябва да се грижи за следното:

Светлина

Растенията се нуждаят от слънчева светлина, но не преки-агресивни. В противен случай листата ще получите изгаряне, което ще се отрази на тяхната структура. Избор на място за поставянето на саксията, водени от източния прозорец. Ако сложите цвете в западната част, след това направете затъмняването на прозорците. Това могат да бъдат пердета, щори или нагънат, или, в краен случай, heating, mosquito net. Местоположение листа вие ще знаете, дали има достатъчно светлина получава растение. Ако гнездо удължавам, резници, като че ли са привлечени нагоре, към Слънцето, те имат.

db0c65ca9fa90d4541601f828ee34b27 - Подходяща грижа за дома Violet

Местообитание виолетки, на перваза на прозореца

През зимата, когато дневната светлина не е достатъчно, помощ и флуоресцентна лампа. Препоръчително е да закупите два вида синьо и жълто. Може да се изгради специални стелажи, където Violet ще плува в изкуствени лъчи. А това отнема 10-12 часа.

Влажност на въздуха

Влажност на въздуха в помещението трябва да бъде не по-малко от 50%. Не поставяйте саксията близо до радиатора на батерията. Добър начин, за да постави в близост до напоена с вода или кърпа, за да се постави чаша с вода. Ако в стаята на въздуха е много сух — пръска течност над цвете с помощта на пулверизатор. Липсата на влага се отрази на външния вид на виолетки — листата пожълтяват.

Убивам

  Теменужките се изисква умерено поливане, приблизително веднъж на всеки два или три дни. На дъното на саксията трябва да има дупка за оттичане на излишната влага. Водата трябва да бъде урегулирована, ако поливане се извършва чешмяна вода. В идеалния случай, трябва да използвате поливане с тънък накрайник. Много важно е при поливането да не пада върху листата и не се излее, тъй като е изпълнен с раздялата. От вода косъмчета, разположени на петура, се слепват един с друг и се запушва с прах, придобива кафяв цвят, което разваля външния вид на цвете. Изсипете виолетово вода със стайна температура. Ако е горещо или прекалено студено — ще видите петна на цветята. Дайте предимство на влагоудерживающий терен, който се продава в цветарските магазини. Или можете да направите това сами, но той трябва да бъде допълнена от специални компоненти. Друг начин за измиване под течаща вода. Това е радикален метод, обикновено се прилага за цветни изложби. След приемането на този душата, листата трябва да бъдат абсолютно сухи.

Почвата

Според градинари, грунд магазин е доста проста и не пропуска влага, така че за цвете е по-добре да се готви самостоятелно земята. Най-лесният вариант-Смесете в равни пропорции на градината на земята и пясъка, предварително обеззараживаются метод прокаливания във фурната. Идеалната почва за теменужки и рохкава, плодородна и дишаща. Подхранващ слой-това е хумус, vermicompost, компост. За подобряване на предаването на кислород подходящ торфен мъх, торфени брикети. Като бакпулвер добавете вермикулит или перлит. Те са отлични запазват влагата.

Почиствайте листата от прах

c438d4fc5196c4e917af28bcd20ddf25 - Подходяща грижа за дома Violet

Прах за фиолет

По-добре е да използвате четка с меки косми. Внимателно плъзнете четката през листата не са резки движения. Можете също така да направите това със суха кърпа. Най — важното- да не навредят на структурата на платното и корпии. Друг удобен инструмент за почистване на цвете – за сгъстен въздух, който се използва за офис техника.

Премахване на сухите листа и цветове

Изсушени листа и стъбла, които трябва да бъдат отстранени. Ако видите, че някои от листата започнаха да изсъхне, да губят тургора и неясен, че не мога да чакам, докато си пълен разпад и веднага да се премахне. Ако стъблата започват да изсъхне до пълното отваряне на цвете, сигнал SOS. Трябва да се промени домашни грижи за фиалкой или местообитание.

Изберете саксия за теменужки

Виолетки, ще се чувстват добре в пластмасови и в глинен съд. Предимства на пластмаса е, че долната му се намира в поднятом положение, че предоставя на root-достъп до въздуха. Влага в пластмасова саксия се съхраняват по-дълго, отколкото на глина, така че водата трябва да бъде по-рядко.

Предимства на crock , че това е естествен материал. Преливане на цветове, тя губи влагата през стените на саксията, а не загниване на кореновата система на растенията. Ако сте избрали глинено гърне, по-добре неглазурованная, с диаметър от около 10 см, млади и неокрепшие растения, засадени в пластмасови чаши. Там те са от 3 до 6 месеца. След това се пресаждат в средна тенджера. Вече голямо цвете присадени в саксия, но ниска.

Моля, обърнете внимание! Виолетов, не цъфти вече 2 години, ако поставите малко цвете в голяма саксия. За цъфтящи теменужки трябва да гърне е малко задушно. Корените трябва да бъдат по-близо до повърхността, за да го направи по-лесно да получат хранителна среда.

2b7a20c11d8436d9d9a886b4236f35a9 - Подходяща грижа за дома Violet

Виолетки, саксии

Трансплантация на теменужки себе си

Това е препоръчително веднъж годишно, пролетта (Март, Април). Не влиза във фаза на цъфтеж. Пот при промяна на трансплантация не е необходимо.

Има три метода:

Пълна подмяна на грунда. Използва се за възрастни растения. Целият субстрат замени и багажника почистване. Вие трябва да извлечете цвете от саксията, obtaineth от Земята, отрежете мъртвите листа, стъбла, нездравословен начин на корените. На дъното на саксията трябва да се постави дренаж, а след това — слой от глина. Виолетки, трябва да бъдат поставени в центъра на саксията и с пръст до по-долните листа. Полива разсад само на втория ден. Ако почвата магаре, което трябва да попълните, за да му крак винаги е била на земята. Частична подмяна на почвата. Гърнето трябва да изберете по-голям размер. Начин подобен на предишния, и по-подходящ за трансплантация на младите фиданки. Единствената разлика е в това, че почвата се разклати, че той се разпада. Метод на обработка. Поставете саксията теменужки в ново гърне, предварително налитое на дъното на дренаж. Празните места трябва да бъдат попълнени земята и уплътнена малко. След това трябва да премахнете виолетово от саксията и я поставете с бучка на земята, за задълбочаване на ново гърне. Ако е необходимо, добавете земята, че земята е еднакво. Като дренаж могат да служат на парчета тухли, глина, дървени въглища (това е добър антисептик). Предотвратява разпространението на болести по корените на растенията.

Тор за теменужки също е необходима, но предозирането може да доведе до заболяване и липсата на цъфтеж.

Отглеждането на теменужки в домашни условия

Случва се 4 начина:

  резници; семена; укореняющиеся стъбла; размножаване на теменужки лист.

Къщата се размножава теменужки по-лесно вкореняване на листа. Вие трябва да изберете на зелените листа, с гладки ръбове, който се намира под дръжката. Централна част, не е подходяща, тъй като при тях не успя да събере достатъчно количество хранителни вещества. Нарязани листа, трябва да се изчака 20-30 минути, за да стъблото podshock и зараснали рани. След падането в чаша с вода. Отгоре растение, трябва да бъде затворено, за да не предизвиква излишно изпаряване. След известно време ще видите малки растения, които смело се презасаждат в отделен контейнер. Правилната грижа след една година ще ви представим красиви цъфтящи теменужки.

Един вид хибрид на виолетки — копнежи — възпроизвежда само кретени и стъбла. Можете да внимателно да се разделят доведен син от общо гнездо с с шило. Вкореняване в торфени таблетки.

Цветя се размножават чрез семена и стебла само на животновъди.

Как да цъфтят теменужки

Основните причини за Вайълет не е щастлив с цветя:

  липсата на светлина/топлина, често пренос, липсата на хранителни вещества субстрат.

Среда.

  • Температурата в помещението трябва да бъде около 20 градуса. Изберете правилното осветление. Се нуждаят от богата на хранителни вещества почва с добра аэрацией. Съхранявайте на тор в рамките на един месец след пресаждането. В почвата, и така необходимото количество минерални вещества. При торене трябва да се съсредоточите върху съдържанието на азот.

Премахване на ненужните.

  • От големия брой на виолетови листа не цъфтят. За цъфтящи теменужки долните листа, които са били повредени, изсъхнали, пожълтяли, трябва постоянно да избират, а изберете саксия с по-малък диаметър от храст теменужки. Причината, поради която Violet отиде до створке в почвата се съдържат много азот. По този начин, трябва да бъдат отрязани от нещастници, които не позволяват по-нататъшно развитие, като блокира гледна точка на растежа в страни. По същия начин трябва да се оправи с дръжки. Когато женската, за да се включат в зряла възраст широколистни растения, можете да наблюдавате цъфтежа на теменужки.

Хранене.

  Да се хранят теменужки трябва фосфорни торове. По-добре няколко пъти, като прави прекъсване от две седмици. Трябва да се удължат светлата част на деня, за да добавите повече осветителни или повече, за да постави цветя под лампа. Ако всичко е направено правилно, това стъбла започват да се появяват на върха. Повече от това ще бъде точката на растеж на контакта. На върха ще започне да расте бързо зелени филизи. Колкото по-малък е диаметъра на саксията по-цъфтящи теменужки! Това са основните тенденции, но много зависи от класа, ниво на осветеност.

Полезни съвети

  Бледи листа — цвете не е достатъчно топлина. Покритието е доста дебела — не е достатъчно влага. Ако трябва да забавят цъфтежа — повече от овлажняването на земята и на въздуха в помещението. Алтернативни торене с тор за поддържане на равновесие. С разтвор на калиев перманганат по няколко пъти на година няма да боли и ще допринесе за богата цъфтеж.

Тор за wimps

През лятото можем да дадем на торове няколко пъти в седмицата. През зимата, може да се изхрани 1 път на 30 дни.

Основните минерали, необходими за теменужки:

  азот; фосфор; сяра; магнезий; калций.

За тор е подходящ слаб разтвор. Не позволявайте на „витамини“ на сухо растение. Това оказва негативно влияние върху корените. Поддържайте влажността на земята и на високо ниво. Може да се разтваря минералите директно в езерото. Бъдете внимателни, за да не падне върху листа. Може също да се разтвори вещества в тенджера. Ако ще да се размножават „лилаво поле“, този метод за вас рационално.

Във всеки случай по-добре да не докармливать растението получава излишък на торове. Пъпките на етапа на отоците могат да останат недоразвити и умират.

Когато не се оплоди:

  Ако температурата не е толкова стабилна, те се издигат и спускат. Ако растението е отслабена болестта или вредителите. Не мина и месец след трансплантацията.

Болестта на теменужки

Загуби tsiklamenovy кърлежи.

  • Този микроскопичен паразит ефект на растението. Тя не цъфти, или е крехко пъпки. В магазина можете да си купите инсектициди от вредители. Това още може да се открие рязък спад на цъфтежа, през цялата година. Листата са много космати и деформирана (усукан).

Инфекция на брашнеста мана.

  • Причината-недостиг на фосфор и азот. Изход за пръскане на растенията мед-съдържащи лекарства, фунгициди и противогъбични лекарства. Да се определи вина в листата. Те се формира сивкав налеп, което прилича на прах.

Кисела почва.

  Признаци кисела почва — грозно гнездо, усукани листа. Алтернативно хранене, като гледам реакцията на растенията. Листата трябва да се добави оксид. За цъфтежа — фосфор.

Изключване на теменужки, стават черни листа. Засади го на рохкава пръст.

Да се грижи за фиалкой е проста, те са непретенциозни, следвайте тези прости съвети, и цветето ще се радва на дълго и красиво цъфтящи.