женски тайни

b5dc8b6a06aaeee995551d100ae0f14d - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни
стил

Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

Рубин-това е разновидност на минерала корунд червен цвят. Този минерал се отнася до скъпоценните камъни, освен това от древни времена, неговата стойност е по-висока диамант. Историята му датира от повече от четири хиляди години и стотици народи по отношение на него. Всеки човек е взел камък по различен начин, някои го считат за талисман, за другите те са символ на благоденствие и богатство. От най-древни времена и до днес камъкът се използва в производството на бижута, като символ на богатство и просперитет. Този камък, украсена с короната на владетели.

b5dc8b6a06aaeee995551d100ae0f14d - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

Червен рубин силно грее, и прилича на пламък при отразяването на светлината. Прадеди са наричали рубин, сапфир. Добив на полезни изкопаеми се случва в почти целия свят, с изключение може би знаете, че на Антарктида. Най-скъпото и висококачествено минерали е символ на Тайланд, Шри Ланка и Култура. И добив на камък се случва в страните от Източна Африка. Важно е да се отбележи, че корунды (рубини) не е един цвят, и нюанси на червено (лилаво отлив, розово, червено, кафяво или ярко червено).

420794e792e80f3d41c7dba40c140611 - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

Особено значение има някаква Руби, в които можете да търсите шестиконечная звезда – звездата на Руби. Няма значение какъв цвят на камък, тъй като звезда може да видите в минерал на всеки оттенък, обаче, това явление е рядкост, така че тези камъни имат по-голяма стойност. По-евтиният вариант – е прозрачен рубинен (повишено ниво), който се поддава на термична обработка, за да се подобри „чистотата“ на минерала.

bec71306b07cc97d53f9c6602b129cc7 - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

С развитието на съвременните технологии се появи такова нещо, като синтетичен Рубин има изкуствен произход. За първи път започва производството на този камък във Франция, обаче, за да се разграничи фейк от истински природен минерал и почти невъзможно да се справи с него може само високо ниво на знания (в нашата страна, тези бижутери не са).

9bb59db422f62353a1f93dc1d0e1f31e - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

Рубин и неговите магически свойства

Корунд червен цвят, с древни времена, е известен със своите магически свойства, а именно:

    Засилва основни черти на характера на някои хора по-добре, други обратно, така че не е препоръчително да се използва от хора с лицемерного, жесток и властен характер. Талисман за добри хора, за предпазване от магия, ритуали, врагове, завист и уроки. Рубин-символ на здраве и сила, но и да улови страстна и трайна любов. Просветляет мисли, носейки в душите, топлина и спокойствие. Лишава на несигурност и съмнение, е символ на вярност и храброст. Подобрява здравето, изцелението на душата и на тялото, и по този начин удължава живота на притежателя си, ще го направи по-радостни. Отливки с тъга и лоши мисли, лекува безплодие. Предпазва от природни бедствия (природни бедствия, на светкавиците). В миналото тя се определя дали се яде или пие отрова, като той промени цвета си, когато е в опасност. Прави човек, решителни, дърпа му финансово благополучие. Събужда экстрасенсорные способност, така че го използвайте мощни магьосници, слаби му се страхуват, тъй като Руби изисква правилното лечение.

8b382a2e62090bb7c8db987468c8cd1b - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

В крайна сметка, Ruby-това е мощен и пълен с магическа сила минерал, може да промени живота на собственика си към по-добро. Въпреки това, когато редица предимства има един недостатък – не може да се носи през цялото време. В противен случай, камък няма да дава енергия и да я приемат или потиснати, от боли.

Лечебните свойства на рубина

Рубин е най-големият камък, който още от древността е ценена за своите уникални лечебните способности. По-рано този минерал е производство на наркотици, и е особено ценно, рубинен прах и вода, настоянную на Рубине. Разбира се, скептиците и традиционната медицина е предпазлив за такива неща, но много хора само потвърждават невероятни способности на този камък.

87782ef18267864fd4f59d5f8e076669 - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

Рубин е в състояние да помогне с болести, чийто брой е огромен:

    Регулира покой и сън, добро средство от безсъние, се препоръчва за хипохондрия. Бронхиална астма. Връща мъжката сила. Умора (морална и физическа). Повишава чувството на апетит. Лекува краста и проказа. Извежда човека от депресия. Слуги и подобрява паметта, стабилизира кръвното налягане. Лекува болести на гърлото. Възстановява нервната система. Прогоняет тонзилит. Облекчава болката в ставите. Използва се при лечение на заболявания на кръвта, на гръбначния стълб и опорно-двигателния апарат. Възстановява зрението. Лечение на епилептични гърчове. Бързо заболявания на стомашно-чревния тракт.

d8697f49c25ea51215884a5a4f771ed8 - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

Това далеч не е целият списък от заболявания, които помага на Руби, особено ако вярвате в неговите сили. Ако има болка, а след това Рубин е просто да се постави върху болезнени зони, усвояване на целия филм. За да се максимизират камък се препоръчва да се носят върху тялото, т.е. да има пряк контакт, за да може той да се трие срещу за човека, благотворно влияят на тялото му.

Кой Рубин зодия

Рубин-камъкът на любовта и добротата, силата и oxen, топлина и спокойствие. Както и повечето скъпоценни камъни, това не е за всички, и колкото може по-ясно да се определи „ниво на приятелството“ с Руби помага хороскоп. Всички знаци на зодиака имат свой собствен енергиен елемент, който може да бъде същото, като Рубин, и обратното. Ако смятате, астролози, този камък е най-добре да използвате рак и Стрелец.

31881c7479db0ba31267d189f0ed7132 - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

В първия случай, камък ще допринесе за лишаване от скромност и срамежливост правят хората по-мотивирани и да му даде любов към живота. Що се отнася до стрелци, а Рубин ще ги направи по-силни и мощни, верен и открито, това ще помогне във всяка трудна ситуация. И Рубин може да се носи на Лъвовете, особено жени, на които Руби помага да бъдат по-привлекателни и по-щастлив в любовни афери. Мъж от този знак ще бъде по-уверени в себе си и своите сили.

Овен са и Скорпиони също така да използвате Ruby, с помощта на които те да станат по-гъвкави и меки. Козирог, с помощта на Руби, ще станат по-активни и целеустремленными, и всичките му амбиции ще бъдат насочени в правилната посока. Не се препоръчва използването на този камък, по принцип само Девите и Тельцам.

70bab8304fea4b1b6c2162aa393a6dfa - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

c0f6732363ad7645186e1d0c1a12248c - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни

1787312a493a1d804e8770cae79dfcdd - Рубин: магически лечебни свойства на скъпоценни камъни