женски тайни

стил

Сапфир. Лечебни и магически свойства, е подходящ за минерални

Сапфир-това е естествен минерал, се отнася към скъпоценните камъни. От древни времена се използват скъпоценни камъни като украшения, амулети и амулети, използващи само положителна енергия. Всички видове скъпоценни камъни са уникални целебна и магическа сила, така че всички искат да ги купуват. Сапфир-това е камък, който отдавна се използват за украса на царските на короните, бижута, пръстени и гривни. Покровител на минерально – Сатурн.

Видове и основни характеристики на сапфир

Сапфир е разновидност на корунд първи клас, чиято стойност е ниско ли е, че диамант. Този минерал има няколко цвята, добра степен на прозрачност и много висока твърдост. Заслужава да се отбележи, че такава наука, като Минералогия смята, че този сапфир може да се счита само камък в синьо. Всъщност, не съществува в природата, е идентично с сапфир, така че концепцията за синия цвят е относителен. Всеки камък е уникален по своята форма, прозрачност, цвят и тегло. Най-скъп сапфир – камък, в който можете да видите изображение на звезда.

Най-високата стойност е Васильково-син сапфир, по-скъпо нюанси са с по-малка стойност, тъй като по-тъмни нюанси се влоши прозрачност и блясък на камък. В бижутерията поле се използва не само в син камък, но корунды, кафяво, жълто и оранжево, синьо и розово, черно и синьо-жълт. За създаване на бижута се използват не само скъпоценните камъни, но най-евтиният вариант – люмпены сапфири (силна непрозрачност и пълна непрозрачност).

Като цяло, цената на камъка да се определят следните параметри:

    Цвят. Тегло. Находищата на полезни изкопаеми. Размер. Бижута нарязани. Степента на прозрачност и чистота.

Лечебните свойства на сапфира

Както знаете, сапфир притежава уникални лечебни свойства. Корунд може да се лекува душата и тялото на своя притежател, се нормализира работата на вътрешните органи. Първо, минерал благоприятно въздействие на работата на сърцето, възстановява костно-мускулната система и ви освобождава от мускулни проблеми. В същото време сапфир-добра имунна система, може да се лекува жените от безплодие.

Също камък е в състояние да възстанови зрението си, и полезни лечебни свойства има не само от сапфир, но и се влива със вода. За да се отървете от невроза, депресия, главоболие, наранявания и травма, е достатъчно да се носят скъпоценности със себе си, поставят го до пораженным части на тялото.

Магически свойства на камъка

Сапфир-това е магически космически камък, който притежава уникална сила. Както знаете, тя е тясно свързана с тялото и душата на човек, което ги прави по-чисти и здрави. Също камък може да промени характера на неговия собственик, което премахва необходимостта от недостатъци, така че е препоръчително да се носят дори на децата.

Сапфир може да се вдигне на агресия и темперамент, развива творческите способности и отваря экстрасенсорные способности. Той също така ни спасява от завист и омраза, затова се препоръчва използването на добри и открити личности. Ако човек негативна енергия, камък може само да му навреди.

Лечебни и магически свойства на сапфира, въз основа на цвета си

Син минерал

Син или васильковый Корунд – камък, който служи за символ на късмет в любовта и на работното място. Този страхотен и атрактивен минерал е въплъщение на мъдростта и на чистота, невинност и благопристойности, знания и трезвен ум. На първо място, този минерал има благоприятен ефект върху нервната система, позволява да се съсредоточи върху детайлите, прави собственика си по-смела и настоятелен.

Метличина син сапфир се смята за женски камък, тъй като той подчертава нежността на женската душа и го обогатява. Минерални предлагам да се носят за тези, които искат запазване на искреността на чувствата или намерите взаимна любов. В същото време синият сапфир е надежден талисман по време на пътуване, онзи камък, който дава издръжливост и сила, но той не е подходящ за неактивните хора.

Синьо-зеленият минерал

Зелено или синьо-жълт скъпоценен камък прави човека по-чувствителен, мил, внимателен и отворен за други. Смята се, че това е един вид Сапфир прави притежателя си състрадателен и прощаващ, така че е по-подходящ за красиви момичета. Камък създава приятна атмосфера около притежателя си, като го обвинява положителна енергия. Също така минерал избавя от безсъние, нощно безпокойство и кошмари, като цветни сънища и добра памет. Не по-малко полезна зелен-син корунд в скандали, тъй като той събира отрицателна енергия, като насочи в руслото на просперитет и добро, отколкото поддържането на взаимоотношения и любов в дома.

Звездата от черен сапфир

Черно Корунд-непрозрачен камък с уникален гланц и светло-сив оттенък. Този минерал се използва като силен амулет, който предпазва от врагове, уроки и разваляне. В същото време, камък оказва благотворен ефект върху психологическото състояние на своя собственик, често използвана от шамани и магьосници за провеждане на обреди и ритуали. Този камък повдига настроението, отнемане на целия филм. Обикновено черен камък сапфир, използван за инкрустации пръстени, мъжки. Минерал ще окаже положително въздействие върху духовното и физическото състояние на своя собственик, да го предпазва от погрешни и прибързани решения. Забележително е, че black sapphire-талисман на богатството, така че често се използва бизнесмени.

Жълт сапфир

Жълт камък в природата се среща изключително рядко, така че той представлява голямо богатство и просперитет, както в работата, така и в личния си живот. Жълт камък е мощен амулет и талисман, защищающим на собственика си от уроки, тревожност и страхове, проблеми и тревоги. Камък оказва благотворен ефект върху нервната система, прави собственика си по-нежен и мил, спокоен и състрадателен. От особено значение жълт сапфир-това е за творчески личности, тъй като той разкрива своя талант, прави собственика си по-смели и решителни. Минерал също така пази се от клевети и да направи клюки и уроки. Въпреки това, постоянно да се носят жълто минерал с не се препоръчва, защото при постоянна връзка, той дава на собственика на чувството на тревожност.

Кой знак на зодиака сапфир

Скъпоценни камъни, включително и сапфири, имат по-голяма мощност, така че те са способни да променят живота на човека и неговата съдба. В тази връзка, сапфир могат да носят всички. Особена полза то ще донесе на Лъвовете и Водолеям, тъй като те най-добре се съчетава със свойственной му енергия, но Козирог този сапфир строго забранено, тъй като пространство и на земната стихия не се съчетават. В резултат на камък, ще се усилват негативните си черти и да привлечете в живота на собственика си, но и чувство на неудовлетвореност. Що се отнася до останалите знаци на зодиака, този минерал е неутрална, т.е. може да се носи, но е необходимо да го не постоянно, а и малко да е ефекта камък ще има. Заслужава да се отбележи, че повреден сапфир и други скъпоценни камъни могат да се носят, както счупени минерали разбити надежди и мечти.