817c45962665f222ac643ea1d873a554 - Силно се потите и миришат краката: какво да правя
стил

Силно се потите и миришат краката: какво да правя

Ситуация, когато много пот крака, изявление, поне веднъж в живота на всеки човек. Какво да направя в такова неудобно време? Модерен ритъм на живот изключително динамичен и изисква от нея да бъде винаги перфектен. Така че, ако много изпотяване на краката и неприятен мирис, това трябва да се обърне на въпроса подобаващо внимание.

Причина за прекомерно изпотяване на краката

Хиперхидроза (прекомерно изпотяване) – това е реакция на организма към външни и вътрешни дразнители, характеризиращо се с повишено отделяне на вода (пот) от тялото. Самата пот няма мирис неприятно става по друга причина, включително неспазване на хигиена.

Процес на изпотяване-това е нормална реакция на организма в повечето случаи за здрав човек. Пристъпи на прекомерното изпотяване може да се случи с нервно напрежение, когато човек е много притеснен или изпитват обида, гняв или срамежлив. Повишена температура на околната среда и увеличава потенето, като изпълнява функцията на терморегуляции. Дори в обикновените ситуации, при някои хора силно изпотяване на краката, на пръв поглед без видими причини.

817c45962665f222ac643ea1d873a554 - Силно се потите и миришат краката: какво да правя

Изпотяване на краката

Всички фактори могат да бъдат разделени в няколко категории, въз основа на които избират методи за борба с неприятен симптом на:

Хигиенни

  • — се крие в липсата на чистотата на крака, от обувки и облекло (чорапи). Използването на нестандартни синтетични материали с „дышащим ефект“ също прави спирки трудно да потни и миризливи. Хигиена и избора на качествени обувки и облекло, обикновено лесно се решава проблема изпотяване на краката;

Медицински

  • — има няколко заболявания, които увеличават изпотяване на цялото тяло и особено на краката. Трябва да се консултирате с вашия лекар, за да се изключи този фактор и сигурен начин да се намери решение, е трудна задача. Заболявания на ендокринната, нервната, сърдечно-съдовата система, нарушенный обмяната на веществата, хормонални смущения, инфекции, рак и кожни заболявания могат да причинят изпотяване. При настинки, бактериални и вирусни инфекции, прекомерно изпотяване помага на организма да се справи с болестта и допринася за терморегуляции и е нормална реакция.

Емоционални люлка

  • , нервно напрежение, стрес, високо психическо натоварване може да се дължи на отделна категория. Това е нормално да се поти при спешни или спешни ситуации. Такава реакция е включена природата, а не само в организма на човека, но много животни. При някои хора, изпотяване на краката, когато правят секс и това също е нормално. Ако тялото и краката са чисти, при това неприятната миризма няма да се случи. Против изпотяване ще ви помогне да се чувстват уверени в трудни ситуации;

Увеличаване на физическата активност

  • спорт на пот във фитнеса нормално, но трябва да се спазва хигиена на тялото, тогава няма да има неприятни моменти;

Външни фактори

  • — повишена температура и влажност на околната среда. Говорете за времето, не перегревайте краката, и носят дишаща дрехи и обувки;

Индивидуални характеристики на организма

  те не са свързани с някоя от горните групи. Въпреки това, Изпотяване на краката, и тук, за решаване на проблема е просто трудно, то е на първо място наследственост и някои особености на човешкото битие. Тук метод е избран чрез проби на различни варианти: дезодорант, вани за крака, стоки за здравето на формалдехид.

f1a07f39cf08316610b72f6932e44938 - Силно се потите и миришат краката: какво да правя

На пот и миризма на краката

Защо неприятна миризма при изпотяване на краката

Ако проблемът изпотяване на краката, а не медицински характер, пот не трябва да бъде източник на неприятни миризми. Това се случва, защото хората пренебрегват хигиената на краката и носят погрешно дрехи и обувки. В тези случаи пот има остър мирис и може да стане причина за кожни и гъбични заболявания, ако първоначално те не са били. Увреждане на кожата под формата на мазоли, scuffs, мазоли, лечение на гъбични инфекции на краката и бодлив топлина са причина за миризмата.

Какво да правя с неприятна миризма при изпотяване на краката

Преди всичко, трябва да се определят причините за резултат и да го отстранят. Провери здравето си и да се изключи медицински показания, за да намерят най-подходящия обувки и дрехи, за да ги поддържа в добро състояние, да следи за чистотата на тялото и краката. Това е прост, но в нашия динамичен век понякога не е достатъчно време, за да се след усилена физическа активност или силен психически, емоционален стрес, за да вземе душ и да се промени. За това има дезодоранти против изпотяване, специални антибактериални стелки за обувки, различни лекарства и традиционни рецепти.

Изпотяване на краката при деца В юношеска възраст, която може да предизвика негативна реакция в нестабилна психика на детето. За родителите е важно да се обърне внимание на този момент и да се осигури децата да спазват хигиена, да се носят качествени, удобни обувки и чорапи, че е оптималния размер.

c912550bfb75664f7e611507a45e7386 - Силно се потите и миришат краката: какво да правя

Тава, за да се избегне прекомерно изпотяване на краката

Какво да правиш, ако краката ви се потите и постоянно мирише
  • Консултирайте се с дерматолог, ако имате постоянно изпотяване на краката. Експерт ще даде възможност правилно да се определи причината, ще избере най-добрия курс на лечение. Опитайте народни средства под формата на тави за крака с морска сол или календулой, и лайка, дъбова кора, дафиновия лист, цитрусови плодове. Можете да се избърсват краката ябълков оцет или се прави вечер компреси от сода за хляб. Добре помагат благоуханния талк, детска присыпку, пюре и др Теймурова

Средства от изпотяване на краката

  . Аптечные средства на основата на формалдехид (formedon, pername) е в състояние да реши проблема, но не се отстрани причината. Най-доброто действие притежават комплексни препарати, като например крем-гел Малавит.

Съвременните медицински процедури йонофореза се справя с хиперхидроза стоп, но има и някои противопоказания.