женски тайни

стил

Симптоми мононуклеоза при деца

Мононуклеоза-остро вирусно заболяване, придружена болезнено увеличаване на черния дроб и далака. Сред децата от различни възрасти. Симптоми мононуклеоза при деца са специфични, те трябва да бъдат известни на всяка майка, за да навреме да се обърнете към лекар.

Мононуклеоза е заболяване, причинени от вируса на Емфизема Барел се предава въздушно-капково и пин чрез (при използване на общи съдове и предмети за лична хигиена). Понякога мононуклеоза може да придружава варицела — като вирусите имат същия произход.

Първите симптоми мононуклеоза дете

Ако детето е имал контакт с болни мононуклеозом в продължение на няколко месеца, вие трябва внимателно да следи за неговото благополучие. Първоначално, при заразяване се появяват симптоми на интоксикация – слабост, висока температура, втрисане. При мононуклеозе може да се наблюдава на дневните колебания на температурата на тялото, в рамките на двойки градуса. В някои случаи, рязък спад до 35, придружени от видни слабост и умора. Когато може да мононуклеоза обрив, който локализуется по лицето, краката, ръцете, гърба или корема, във вид на малки петна червено или розово на цвят. Постепенно здравето се влошава, има запушване на носа, затруднено дишане, болки и възпалено гърло. Детето губи апетит, той отказва почти всички храни, пиене на много течности. Можете да промените размера на палатинални сливиците, появата на небето и синусите сивкав или бяло-жълта плака ронлива консистенция. Поради това симптома мононуклеоза често се бърка с стрептокок в гърлото и предписват неправилно лечение.

Детето се разболее, един от ясни симптоми мононуклеоза – уголемени лимфни възли, заради наличието на бързо възпроизвеждане на вируса. Особено стават патологични лимфни възли на задната част на врата – те са нестандартни размери може да се види дори с невъоръжено око. Също така е възможно увеличение на лимфните възли в коремната кухина, което може да доведе до симптом на остър корем се дължи на притискане на нервните окончания, разположени в тази част на тялото. По-често се възпаляват няколко групи близките лимфни възли, които при палпация подвижност и болка. Особено уязвими към мононуклеозе далака и черния дроб, понякога толкова увеличават размера си, че материята може да издържи и ще се счупи. Ръст органи се случва в първите 2-4 седмици на заболяването, но може да продължи дори и след пълното оздравяване на детето. Нормализиране на състоянието на черния дроб и далака се появява, когато температурата на тялото се връща към своите физиологични показатели. При заболяване на черния дроб в някои случаи, може да бъде желтушность кожата покрива. Един от важните симптоми мононуклеоза – наличието на кръв неспецифични големи клетки, които в нормално състояние не трябва да бъде. Тези клетки се образуват в резултат на заразените lactic.

Симптоми при внезапно период

Често при бързото развитие на заболяването има някои симптоми са: повишаване на телесната температура до 38-39С, която може да продължи няколко седмици, сънливост, обща слабост на организма, втрисане, болки в мускулите, силно главоболие. В пика на заболяването могат да се наблюдават симптоми на болки в гърлото с гиперемией, има опасност от кървене на лигавицата.

В повечето случаи мононуклеозе благоприятен изход и завършва с пълен выздоровлением на детето. Въпреки това, много зависи от навременна диагноза и качество на лечението.

Температура при бебето

Последиците от мононуклеоза при деца:

    Левкемия — деца, които се възстановяват от мононуклеозом трябва да бъде подложен на кръвен тест, за да се изключи тази диагноза. Възпаление на черния дроб се характеризира с потъмняване на урината и желтушность на кожата. Руптура на слезката е опасно състояние, което е много рядко, това може да предизвика вътрешен кръвоизлив и смърт. Инфекции, причинени от стафилококи и стрептококи. Менингоэнцефалит. Хепатит.

При първите симптоми на мононуклеоза не трябва да се ангажира до самолечение, а незабавно да се обърнете към лекар. Ефективни мерки за предотвратяване на мононуклеоза не съществува. След като получи заболявания се създава траен имунитет.