женски тайни

стил

Скандинавски стил в интериора

В списания за интериора често могат да се срещнат при споменаването на модерен скандинавски стил, но той се различава от всички останали? Да се опише принципи за проектиране на помещения в скандинавски стил, характерен цвят и обекти.

История на скандинавския стил

Подобни условия на живот на народите от Северна Европа водят до това, че от края на 18-ти век, тук се формират единни подходи и принципи на изграждане и дизайн на дома. Скандинавците в къщата от гледна точка на функционалност и удобство, те са създали специално представа за красота, въплъщение на лекота и светлина.

Скандинавски интериорен дизайн

Скандинавски интериор

Стил за Развитие се осъществява под влияние на европейската традиция, обаче, повишена използваемост винаги остава водеща характеристика на жилища от градове в Северна Европа. През 20-ти век, влиянието на функционализма и конструктивизъм води до втвърдяване на стила в интериора, който сега се нарича скандинавски. Това се случва формирането на силно повлиян от фирма IKEA, която, от една страна, обобщава съвременните тенденции в интериорния дизайн, от друга, се посочва, простота, ефективност и практичност, – са основните принципи на домашен интериор.

Скандинавски интериор

Скандинавски интериорен дизайн

интериорен дизайн

Днес интериорът е в скандинавски стил, е разделен на две ярко изразени тенденции на:

Традиционният подход, който се стреми да бъде национални навици в дизайна на жилища; съвременни сортове, които обикновено се имат в предвид за скандинавски стил, ще се обсъди допълнително.

Интериор дневна

Интериор дневна

интериорен дизайн на шведската

Интериор трапезария

Основни принципи на интериорния дизайн в скандинавски стил

Въпреки факта, че в различни Скандинавските страни има значителни разлики в културата и националния характер, то все още може да се говори за общи принципи, върху които се основава интериорен стил-нарича скандинавски:

Лесно.

    • Този принцип важи и за избора на формата на елементите и тяхното лечение, както и комбинация от елементи в интериорния дизайн. Стремеж към простота води до факта, че в стаята се използва минимум предмети на най-прости форми, прости линии е въплътена, например, в известния столове, мебели Арне Якобсен.

    • Всекидневна в скандинавски стил

    • Всекидневна в скандинавски стил

Натуральность.

    • В дизайна на скандинавския дома преобладават естествени материали, на първо място, това е дърво във всички форми. Можете също така да намерите елементи от камък, метал и стъкло, като естествени елементи на природата.

Функционалност.

    В домовете на северните народи не са толкова много пространство, защото е чудесно място трябва да бъде с нагревател, но това е доста скъпо и неприятно. Така че къщата основно нещо, без което е невъзможно да се разбираме, също са добре дошли съединение на множество функции в една част, например, легло също така служи като място за съхранение.

Скандинавски стил

Дизайн на всекидневна

Цветова палитра

Основният цвят е бял Скандинавия. Това позволява да донесе светлина в помещението, в условия на ниска осветеност. Втори цвят в интериора-това е сянка на дърво: подови настилки, мебели, врати, прозорци запазите натуралният цвят на дървото и придава топлина и уют в скандинавски стил.

Интериор в бяло

Интериор-бял цвят

Дизайн дневна в бели тонове

Дизайн дневна в бели тонове

интериор кухня

интериор дневна

Прост стил на интериора

Прост стил в интериора

Красотата на части

На бял фон в стаи с мебели в минималистичен стил, основното средство за създаване на комфорт е текстил и декоративни елементи. Северните обичам платове в нежни цветове, те също обичат различни ленти и на зигзаг. И на бял фон на стените изглежда невероятно ярки обекти: това могат да бъдат възглавници, вази, статуетки, или многоцветни столове.

Скандинавски дизайн

Скандинавски дизайн на трапезария

Ярките цветове на интериора

интериорен дизайн

Бял под и стени в интериора

Бял интериор мебели

Стаи дизайн

дизайн на стаите

Черно-бял интериор

Черно-бял интериор