женски тайни

стил

Солариум: полза или вреда

Очарованието и красотата на тен на кожата в съвременния свят от стойността на одобрената признак на престиж и на статут. Така че много момичета редовно посещават солариум, дава на тялото ви желаната златист оттенък. Не е вредно ли е това? Ще ви разкажа за ползите и вредите от дамаск.

Какво е тен

Ултравиолетовата радиация оказва върху кожата ефект, при който кожата става по-тъмен. Мода за тен се появи съвсем наскоро, в средата на 20-ти век, преди и във всички времена тен се разглежда като признак за бедност, защото селяните са били прекалено дълго на слънце, и даде им социален статус.

Бяла кожа е признат символ на знатен произход и с висок социален статус. На 20-ти век, като въведете модата на тен въведе специална професия – слънчеви бани и равномерен шоколадов оттенък на кожата се превръща в знак за успех. В края на краищата, бедните трябва да прекарват цялото време в стените на офиса и нямат възможност да лежи лениво в слънцето. Всичко това е довело до появата на специални устройства с UV-лампи, които позволяват да се получи на изкуствен тен.

Солариума е широко разпространено, но в началото на 21-ви век, учените алармира. Изследвания на ефекта на тен като цяло, така и изкуствена, по-специално, показват, че шоколадов цвят не винаги е полезна за кожата.

Опасност слънчеви бани

Тан

Дъбилни допринася за photoaging на кожата, води до увисване и бръчки, и затова трябва да се правят слънчеви бани внимателно и умерено. Слънцето може да доведе до появата на старчески петна.

Е вредна, отколкото солариум по искане на лекари? Лекарите казват, че солариум може да стане причина за поява на рак на кожата. Но няма пряка зависимост, прекомерен загар, може да допринесе за развитието на рак, така че призив към умереност, ще бъдат обсъдени. Освен това трябва да се обърне на възраст от UV-лампите в солариумите, стари и достигнали края на своя срок на лампата може да навреди и да доведе до нежелани последици. В солариума трябва да бъде не по-малко от 40 броя лампи, тяхната мощност трябва да бъде не по-малко от 160 Вата, колкото по тези показатели, толкова по-добре.

Солариум оказва негативно влияние върху състоянието на косата, така че те трябва да бъдат защитени с помощта на специални средства.

Правила за ползване на солариум

Ултравиолетова светлина в салони за красота е доста трудно, така че бъдете сигурни, за да го използва пестеливо, за да не се злоупотребява и да се използват предпазни средства.

В солариума не могат да правят слънчеви бани гол до кръста, тъй като гърдите не е от полза на твърдия радиация, те могат да доведат до нежелани израстъци, така че по-добре плаж в бански костюм.

Тен в солариум след пилинг, тъй като кожата понижени защитни свойства.

Използването на самостоятелна обработка на кожи

Солариум

Основното предимство на UV-облъчване е да се подобри състоянието на кожата. Тен е показан при много кожни заболявания. Също слънчевата светлина стимулира производството на витамин D, който е необходим на организма, тъй като той нормализира работата на жизнено важни системи, стимулира растежа и регенерацията на клетките, помага за зарастването на рани, укрепване на тъканите и костите, като цяло, това е витамин живот, без него човек бързо губи имунитета си и се разболява. Тен не се различава от естествените слънчеви лъчи, така че използването на солариум е същият, като слънцето.

Предимство на солариум в наличност и nesezenete. Хората по всяко време на деня или нощта, през зимата или през лятото може да приеме част на слънчев витамин и по този начин да помогне на имунната система.

Слънчевата светлина, която пада върху ретината на окото, спомага за изработването на хормона на щастието, така че хората като слънчево време, тъй като слънчевата светлина. Въпреки това, солариум не дава същия ефект, като ефект изкуствени лъчи нашите очи, така не се възприемат и дори изкуствено слънце е вредно за очите, така че в солариума ще трябва винаги да ходи със специални очила.

Преди да използвате солариум, трябва да се консултирате с вашия лекар, защото при някои заболявания слънцето е противопоказано.