женски тайни

стил

Стъклени прегради в апартамент: интериорен дизайн идеи

Стъклена преграда представлява перфектното съчетание на красота и практичност. Стъклото вече отдавна е ценен строителен материал и често се използва за дизайн на интериора. Доказателство за това са стъклени стени, които с всяка година стават все по-популярни.

Те са уникални, защото може едновременно да се разделят на стаята и свързващ елемент на интериора. Модерните стъклени прегради не са крехки продукти, тъй като може да изглежда на пръв поглед. Сега е много здрава и надеждна конструкция, която може да се инсталира дори и в къщи с много активни деца.

Стъклена стена

Предимства на инсталирането на преградни стени от стъкло

Тези секции много често може да се види в офиси и апартаменти. И всичко това, защото освен от естетическа красота, те предлагат много други предимства:

Звукоизолация.

  • Дори и наличието на преградни стени с един слой стъкло позволява да се постигне висока звукоизолация;

Визуално увеличение на пространството.

  • С такова качество, като прозрачност, стъкло не само пропуска светлина в помещението, но и визуално да го прави повече;

Гъвкавост.

  • Стъкло, в комбинация с много материали, така че този вариант зониране са подходящи за всеки интериор;

Надеждност.

  • Стъклото е обработено по специална технология и е покрит със специален филм, който предпазва от появата на заноз и пукнатини. Така че той е абсолютно безопасен за употреба и дори и ако изведнъж той ще се счупи (което е малко вероятно), то не ще се разбие на остри парчета;

Екологично чист.

  • Стъклото е екологично чист материал;

Лесен монтаж.

  Монтаж на стъклени преградни стени не се изисква разрешение (в случай на реконструкция), а самият процес на инсталация е бърз и лесен.

Стъклена преграда в апартамент

Стъклена стена

зониране на пространството в апартамент

Прилагането на стъклени преградни стени в интериора

Зониране на помещенията.

  • Такъв тип зониране популярен в апартаменти, студия. Благодарение на това решение се появява кухня отделена от стаята и визуално пространството е хомогенно.

Декоративен елемент от интериора.

  • В интериорния дизайн на апартаменти в стил loft, често могат да се срещнат стъклена преграда. Заедно с огромни прозорци и панорамна гледка, този довършителни материал е най-подходящ за дизайна на апартамента.

Промени в помещението.

  Понякога искате да промените изменят помещения, но не возводи това тухлена стена! Решението на този проблем е стъклена стена, която може да бъде инсталирана навсякъде. При това той запазва полезна площ.

Дизайн на апартамент

Стъклена стена между кухнята и трапезарията

разделение на пространството с помощта на стъклена преграда

Видове стъклени преградни стени

Стационарни.

  • Дизайнът е фиксиран към повърхността на пода, тавана и на стените с помощта на специално оборудване. Резултатът е фиксирана прозрачна стена.

Плъзгащи се.

  • Те обикновено се представят под формата на плъзгащи се врати, а когато искат да се пенсионират, те са просто затворени.

Мобилен.

  • Тези проекти представляват модули са свързани с подпори. Те могат лесно да се премества, в случай на нужда, можете винаги да изтриете или да добавите няколко модула, което ви позволява да промените интериора.

Декоративни.

  Понякога се случва, че в апартамента на стъклени преградни стени не са предназначени за решаване на конкретни задачи, и като обект на дизайна, за красота.

Стъклен капак в апартамент

Стъклена врата с изображение

Стъклена стена в апартамент

Разнообразие на дизайни

Това дизайнерско решение за никого не е изненада – това е класическия вариант. Даде стените индивидуалност помощ стъкло, което се обработва по различни начини.

Стъкло могат да бъдат украсени с различни шарки и дизайни, които могат да бъдат получени чрез пясъкоструене обработка. За да създадете определена атмосфера, можете да изберете преграда от стъкло, оцветени в определен цвят или пестротканые. Това също ще помогне да се разреди интериор бои.

Също така стъкло може да се комбинира – прозрачен с непрозрачни, твърди цветни, замръзналите части с огледало. В зависимост от комбинацията, може да получите неочаквани ефекти, като стени ярък елемент на интериора. Или, напротив, е елемент, който ще просто да го допълва, да не е силно изпъква от тълпата.

При желание на стъклените бариери могат да бъдат допълнени с led подсветка ще изглеждат необичайно и много ефектно.

Стъклена преграда в интериор на апартаменти

Стъклени парапети в спалнята

Декоративни стенни стъкло

Дизайн, интериор

Плъзгащи се стъклени стени печат

Фото студио с преграда

Комбинация от стилове

Съвременни високотехнологични е просто невъзможно да си представим без стъклени детайли, така че бариерата от стъкло е това, че тя ще изглежда страхотно в интериора. Тропически и японски стил могат да бъдат допълнени с матирано или прозрачно стъкло, екрани, в дървена рамка. В стил арт нуво се съчетават с модулни разделители или прости стъклени конструкции.

Ако искате да подчертаете откритост на вътрешните работи, Изберете раздел с прозрачни стъкла. И феновете авангарден стил подходящи разделители с чаша в контрастен цвят, като се подчертае Авангард-това е яркостта и наситеността на цветовете.

Както може да се види, стъклени преградни стени в апартамента – той е не само възможност за разделяне на помещението, което го прави по-функционален и практичен. Това е най-лесният начин, за да лесно да допълни интериора на художествени и естетически акценти.