женски тайни

стил

Тесен дизайн на помещението: 100 на най-добрите идеи

В класацията на сложни трудно достъпни места и тесни пространства уверено се класира на първо място. Собствениците на тези помещения често трябва да избират едно от двете: естетика, удобство. Напълно да аранжирате мебелите и не смаже помещение – на пръв поглед невъзможна задача. Нека да видим как дизайнерите, за да се справят с този проблем и да вземат на въоръжение най-добрите идеи.

Тясната стая: идеи за оптимална организация на пространството

В тясна продълговата стая направи най-привлекателен и уютен, трябва да разгледаме някои дизайнерски трикове, за да се разшири визуално помещението. Правилно да се разположат елементи на мебели, Избор на вид и цвят на стените, пода и тавана може значително да промени геометрията на помещението, започната от него в същото време стилен и красив интериор.

Най-често срещаните начини за оптимизиране на тясната стая

1. Край отсрещната стена на стаята в различни нюанси визуално разширяват пространството.

2. Комбинацията на контрастиращи тъмни и светли цветове, визуално да се раздели пространството на функционални зони.

3. Подови настилки идеална илюстрация или фина текстура. Един голям килим, вие може да замени няколко по-малки, като по този начин хармонично се балансират едно общо пространство.

4. Специално внимание трябва да се обърне на правилното осветление. И така, с полилей-не е най-добрият вариант за тесни стаи, а компактни стенни и плафониери винаги изглеждат по-изгодно. Можете да ги хармонично се използва за характеризиране на основните функционални зони.

5. Ако вашата тясна стая и дори малка площ, по-добре е да го поставите в ярки цветове, оптимално използване на цялото пространство.

6. Ароматна лампа в минималистичен стил ще се превърне в чудесно допълнение към дизайна тясна стая. Благодарение на тях, ситуацията може да се направи много по-привлекателни. В този случай осветлението изпълнява функцията на зониране.

7. Къса стена е добре да украсят всеки драперии, модели, пердета, щори или красиви снимки. Като това е фокус, може да е уместно да се отвлече вниманието от удължен дължина на стената.

8. Дълга стая с малък прозорец, в края ще изглежда по-широка и по-просторна, ако пердета и плътни завеси замени на щори или римски модели.

9. И обратното, ако в прозореца в стаята е доста голям и в стаята с много естествена светлина от слънцето, тук на място ще луксозни пердета като основен декор.

10. Доста често в стенните стенописи декор играят важна роля в оптимизацията на пространството. В интериора тесни стаи изглеждат добре тъкан обемното изображение, толкова повече, че сега производителите предлагат много интересни възможности за всеки вкус и цвят.

11. На следващата фигура е представена минималистичен дизайн продълговата стая. Тук осветителни тела и рафтове визуално да променят възприятието на пространството и неговата геометрия, която перфектно съчетава достатъчно дългата стена.

12. Декорация на стените в центъра правят помещението е по-широко. Дълги стени могат да бъдат украсени с рисунки, големи картини, огледала.

13. Изглежда страхотно съчетание на светли стени с тъмни прозоречните и вратите проемами.

14. Ако е възможно, увеличаване на вратите или промяна на самата конфигурация. Елегантни арки, на много нива дизайн, разнообразие от рамки – идеалното решение. По този начин, на много нива натяжной таван променя възприемането на пространството, изгодно зонирует пространство.

15. Ако в тесни помещения ще бъдат няколко функционални зони, те могат да се отделят един от друг, панорамни прозорци, например, като на снимката.

16. Твърде дълго стая, не оставили за избор на собствениците – има опция за предлагане на мебели е само един: по една или две стени. Най-често това се отнася за кухня. Ако този дефект не бъде отстранен, по-добре да преувеличават, така че да се превърне концепцията на дизайна, като на снимката.

Тук дизайнерите са решили да не осветлять, а да се съсредоточи в по-тесен проход. Това се качват на подови плочки с оригинални орнаменти в центъра, и по дългия таван с вградени осветителни тела линеен тип.

17. Тясна стая прилича на кола, дори и ако неговата площ е доста голяма. Грозен ефект направите декоративни трикове. В тази всекидневна линия и има две композиции лепнины на тавана над камината и хола. Тази техника помага визуално разделят размер на функционални зони, с тяжами доброто вътрешни преградни стени и рафтове.

18. Попълнете празните ъгли в тесен спалнята, Можете да използвате вградената функционалност на структурата. Чудесен пример за следващата снимка. Ето диван с книжни рафтове, а другата уютно място за четене на книги и кутии в долната част на подиума реши въпросът за съхранение на необходимите неща в дневната.

19. Вид на стая в зависимост от вида на делото, сам подсказва оптимално подреждане на мебели. Голяма всекидневна разполага с ъглови дълги дивани. Уверете се, че гостите, стена не е била празна. Обикновено, монтирани в предната част на дивана с телевизор или друг обект, който ще привлече вниманието, живопис, фотография и т.н.

20. В стая с високи тавани съответния дизайн на пистата. В Москва стара къща пречка пространство е разделено между нощен и дневен зони.

Още на 21-ви идеи за тясна кухня. Голям брой фасади винаги използвайте съветника за нещо, да се простират, да се огъват и като цяло е много активен. За това дизайнерите са измислили полк с разтегателен механизъм, които сами по себе си се отдалечава и успешно крие зад фасадата.

Тесен дизайн на стаите в снимки

Както виждате, възможности за разрешаване на проблеми тясна стая-това е повече от достатъчно. Използвайте колони, ниши и други архитектурни техники, които са уравновесит пространство и ще видите как дългата тясна стая може да бъде у дома в уютни, удобни и красиви.

Ако знаете повече начини за оптимизиране на тесните места, споделете с нас в коментарите.