7574d7ce10cc8915daa264d05e3a7aa0 - ТОП 6 ефикасни масла против гъбички на ноктите
стил

ТОП 6 ефикасни масла против гъбички на ноктите

Често срещано заболяване на гъбички на ноктите причинява много страдания и неудобства за пациента. Че традиционните лекарствени средства могат да се използват за лечение? Говорим за това, как да се справят с гъбичките на ноктите с етерични масла.

Как действа етерично масло срещу гъбички на ноктите

Масла на растенията, получени чрез студено пресовано или дестилация, имат невероятни възможности. Те проникват дълбоко в тъканите, подхранва ги, подобряват кръвообръщението, оказват антисептично и антиоксидантно дърво. Всяко етерично масло има свой уникален състав, и това е благодарение на лечебната сила на тези вещества. Традицията да се прилага масло за козметични и медицински цели, е с дългогодишна история. В древните индийски и китайски трактати стана известно за възможностите на етерични масла за лечение на гъбички на ноктите и най-ефективни са следните шест.

Чудотворната сила 6 масла

7574d7ce10cc8915daa264d05e3a7aa0 - ТОП 6 ефикасни масла против гъбички на ноктите

Масло от чаено дърво Маслото от чаено дърво. Забравете за грибке ще помогне на етерично масло от чаено дърво се прилага като компрес върху засегнатия нокът или да се прилагат под формата на тави. Това масло има силни антибактериални свойства, стимулира регенерацията на тъканите и работа на имунитета, оказва противовъзпалително действие, убива вирусите и вредните бактерии, а също омекотява и хидратира кожата около нокътя. Повече за противогъбични свойства на маслото са описани в статията: „Масло от чаено дърво от гъбички на ноктите на краката.“ Масло от жълтурчета. Жълтурче е мощен и дори опасни растения, но етерични масла помагат да спечели на гъбички, поради нейния мощен лечебен, антисептично, почистващо действие. Маслото се използва в чист вид, тя трябва да се прилага върху распаренную, на почистена кожа около нокътя и го табелата два пъти на ден по 15 минути.

f719494efea53d41929ca86a781f0847 - ТОП 6 ефикасни масла против гъбички на ноктите

Масло от черен кимион Масло от черен кимион. Се отглежда в Близкия Изток черен кимион отдавна е била използвана за медицински цели, той се нарича панацея. Растението има способността да повиши имунитета и помага активно на организма да се бори с растежа на гъбички и вируси. За получаване на трайно ефект трябва систематично да се прилага етерично масло за нокти, приключи непромокаемой тъкани и носи в продължение на няколко часа в ден. Пихтовое масло. Уникалността на ели се състои в това, че тя произвежда голямо количество фунгициди – химикали, които убиват бактериите и вирусите. Пихтовое масло – това е склад на полезни свойства, включително и това, че той помага напълно да унищожи гъбичките на ноктите. За този месец, 3 пъти дневно, нанасяйте етерично масло върху засегнатия нокът и го оставете напълно да попие. Масло от канела. Маслото от кората на канела не само мирише добре, но и има антибактериални и антиоксидантни свойства. Той напълно унищожава патогенни гъби и помага на ноктите да се възстанови бързо. Етерично масло може да се втрие в предварително распаривание нокти-малко 2 пъти на ден, не се отмива. Или да го къпят два пъти на ден.

57e5247b6d0b5db8b2e806ed234c62c4 - ТОП 6 ефикасни масла против гъбички на ноктите

Масло от пачули масло от пачули. Масло от тропически храст има такъв силен дезинфекционен ефект, че той е дори пръска в болниците, за да се предотврати разпространението на вируси. Етерично масло Пачули е отлично се бори с развитието на гъбички на ноктите, благодарение на своите антисептични и антибактериални свойства. Маслото може да се използва за приложения на заразения нокът или под формата на корита.