b90a557c83efbff698cfe3789ebb3472 - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви
стил

ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Всеки влюбен XXI век използва високоговорители, субуфер, но много хора смятат, че за такава цена те трябва да направят нещо по-голямо. Ето защо днес ние сме изготвили ТОП 7 на най-добрите интелигентни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, мнения, цени и още много други, които ще видите в тази статия.

b90a557c83efbff698cfe3789ebb3472 - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Какво е това

Смарт колона е помощник на XXI век, може да са доста много. Тези устройства безжичен високоговорител с гласов контрол. Вграден в камерата микрофон ви позволява да издават команди колона съдържа списък от функции (в зависимост от модела на устройството). Можете да намерите отговори на справочни въпроси.

Какви умни говорители

Някои от моделите са много ограничени, а понякога устройство може да изпълнява огромен брой отбори:

  търсене на информация в интернет, възпроизвеждане в списък с песни; комисия манипулация върху системата „Умен дом“; на фона на видео играе.

8b030c2ca8309c5477d7cd00a3a58c5a - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

ТОП 7 на най-добрите умни говорители

Отгоре се състои от следните модели:

  Amazon Хуманитарна помощ; Ябълка дома OWS; JBL линка 10; Yandex. Станция; Google дом; Amazon Ехо Дота 2; Xiaomi Mi Ai говорител.

Това е време, за да разгледаме.

Amazon Ехо

132d7009add5ab8dd60f23c57e4373ea - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Уникален апарат от реномиран производител с Amazon Алекса, която ви помага да намерите любимата си песен, че сега отива на кино и много други. Интерфейси, ние празнуваме на стандарта Wi-Fi и Bluetooth. Освен това има дистанционно управление с вграден микрофон в комплекта. Можете да управлявате от смартфон с помощта на стандартния организатор.

Брой ленти
2

Гласова помощ
Да

Цвят
Черен

смарт колона Amazon Ехо

  вграден Amazon Алекса; приложения; дистанционно управление с микрофон; органайзер.
  липсата на поддръжка на руски език.

Луксозен апарат, доволен, много функции, една прилична цена, но модел точно. Разбира се, говори помощник само на английски, поне за мен приятел, аз съм искал подкрепата на руски език, надявам се, в бъдеще ще получи ъпгрейд.

Ябълка Къща Под

b1ba319a1108b0e32d218018eee0f52b - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Това устройство от купертиновцы на компанията се предлага в три цвята: черно стандарт, просто сиво и ярко бяло. Управление чрез гласов помощник Siri. Устройството тежи 2,5 кг, както и връзка чрез Bluetooth и Wi-Fi интерфейси.

Цвят
Черен/бял/сив

Тегло
2,5 кг

Siri
Да

колона умен дом от Apple под

  управление със смартфон; асистент Siri; гласово управление; поддръжка на Мультирум.
  липсата на поддръжка на руски език.

Оригиналното устройство, достатъчно прилична камера умни говорители, но не и за тази цена. Огромна надплащане, аз не препоръчвам да се купуват съображения по цена, и по добра функционалност, Siri, винаги ще помогне, но на английски език.

JBL линка 10

7b7e55196b4aca8f099b36e1fa8f2545 - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Известният производител на аудио-оборудване, за да създаде уникален модел с гласов контрол и помощник на Google. Захранва автономно и се осъществява с помощта на акумулаторна батерия 4000 mah. Мощност на канал 8 W, а общо 16 Вата. Много компактни размери и тегло е сравнително малък, само 0.71 кг Забележка подкрепа Мультирум.

Батерия
4000 mah

Мощност
16 W

Брой канали
1

смарт колони JBL по линка 10

  лек (710 грама), батерия 4000 mah; гласът на Гугъл; защита на стандарта IPX7.
  дефекти не са били открити.

Компактни тонколони, компоненти, претенции няма. Американците се опитали по отношение на ергономичност, качество на изработката. Би било по-функционален от асистент на Google, но е все още достатъчно. Самият апарат е лек и компактен, добре се вписва в дизайна.

Yandex. Влак

b3bc3268f419557d96b23c9bdd563855 - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Мултимедия-платформа, разработена в Русия, компанията „Яндекс“ се превърна в добър заместител на чуждестранни валути. Изпълнение на стандартни команди, възпроизвеждане на музика и търсене в Интернет не са преминали модела. За тази цена вие получавате пълна многофункционален станция, за да улесни живота си.

Тип
Влак

Материал
Алуминий + плат

Цвят
Черен/бял

смарт колона Yandex. Влак

  помощник на Алиса; алуминиев корпус; стрийминг възпроизвеждане на видео до 1080p; HDMI изход панел.
  дефекти не са били открити.

Качеството на изработка е добро – явни недостатъци не са разкрити. Качеството на звука е доста приемлива, ако използвате високоговорителя по предназначение – за фонова музика и партита. Не очаквах от миниатюрни пластмасови korobushka някакъв супер звук. Що се отнася до видеото, то те могат да бъдат истребованы в случай, че нямате смарт TV. Други приложения не виждам. Днес това е играчка за отрепки, не повече. Но потенциал, определено е голям. Що се отнася до недостатъците, които много, много, искам да кажа, че всички те са свързани със софтуер и нямат нищо общо с хардуера. Но въпреки всички тези недостатъци, общото впечатление е много положително. Надявам се, Yandex бързо „да се доведе до съзнанието на“ своя продукт, и тогава цената му няма!

Гугъл Къща

c694ad1dd21673053c7b88b84897fe62 - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Просто устройството на една честотна интерфейси на разположение Wi-Fi и Bluetooth. Освен това, можете да оцените слушалки, мрежово аудио стрийминг, гласово набиране и възможност за управление от смартфон. Има поддръжка Мультирум, интернет-радио и много други.

Брой канали
2

Сензорно управление
Да

Брой ленти
1

смарт колона Гугъл дома

  присъствието на помощник на Google; гласово управление; поддръжка на функцията Мультирум.
  дефекти не са били открити.

Шик, помощник на Google, прави много неща, но не всички. Добро качество на изработката на устройството, добри материали. Силен звук и добър бас. Освен това, ще ви направи щастливи докосване и глас, но като за мен, не довели до ума, и накрая над какво да работят.

Amazon Ехо Дота 2

acd50ec7069a31acd6f2255632b8f63e - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Доста известен в тесни кръгове продукт, но съставляващи този модел е по-достъпна. Корпус се състои от пластмаса и плат в черен цвят. Основни функции подобно на други модели: управление на мобилни и глас. Устройство за широколентов достъп и има само два канала.

Максимална мощност
20 W

Цвят
Черен

Говорител
Преносим

колона Smart Amazon Ехо Дота 2

  управление със смартфон; гласово управление; честотен обхват (khz и 80 Hz-20).
  липсата на личен асистент.

От качеството на строителството, мога да кажа, че не е много впечатлен. Функционалността на нивото на обикновените говорители, нищо особено. Помощник не, гласово управление безполезно от думи съвсем. Висока цена, по мое мнение.

Компанията Xiaomi говорител на Мвр Ай

0fb7c31eab3220ee0b77fbfd6f0add68 - ТОП 7 на най-добрите умни колона: КАКВО е ТОВА, как да изберете, на отзиви

Уникален модел на известната марка има хармония между функционалност на контролера и персоналния асистент. Корпусът е изработен от висококачествена пластмаса, покритие от бял плат, зад която стоят шест микрофони и високоговорители, които предават на по-ниски честоти и високи честоти без никакви проблеми.

Асистент
Да

Сделка
Пластмаса

Тегло
640 грама

смарт Xiaomi колона говорител на Мвр Ай

  структура 6 микрофони; звук на 360 градуса; наличието на виртуален асистент.
  дефекти не са били открити.

Цената и качеството не спасява. Очакваме от китайския марка на нещо по-функционално и модерно, но имам само бяла кутия, без мозък.

Сравнителна таблица на моделите

Предлагаме ви да се запознаете със сравнителна таблица по-горе устройства.

Модел
Личен асистент
Брой ленти
Тегло (кг)

Amazon Ехо
+
2

Ябълка Къща Под
+
2
2,5

JBL линка 10
+
1
0,71

Yandex. Влак
+
2
2,9

Гугъл Къща
+
1

Amazon Ехо Дота 2

1

Компанията Xiaomi говорител на Мвр Ай
+
1
0,64

На какво да се обърне внимание при избора на

Има много различни ревюта, статии и своеобразен материал, който разкрива някои аспекти, които трябва да се вземат предвид при избора на или покупка на смарт колона. Ние ще се опитаме да отговорим конкретно на този въпрос, и без излишната вода. См. описание по-долу.

  • Първо, трябва да се обърне внимание на

Наличието на допълнителни функционални възможности.

  • За да влезете широк спектър от възможности, но ние сме избрали най-основните: наличието на личен асистент, гласово управление, интернет-радио и стандартен органайзер функции (часовник и будилник). Второ, трябва да видим

Тип захранване на устройството.

  • Основно, тези устройства се свързват към мрежата на 220V, че е обикновен контакт, но има захранван от батерии или акумулатор (понякога с висока автономности). Крайната точка Забележка

самата капацитета на системата и на звука,

  за себе си и да закупят такова оборудване. Тук сме включили защита от влага, той често е налице и не се лишавате от удоволствието и да плати 1000 и 2000 рубли, тъй като това ще ви помогне да спестите време и да направи живота по-лесен за почистване.

Надяваме се, че са ви помогнали с бъдещия избор!