женски тайни

стил

Великолепните свойства на камък малахит, който иска да подпише

Малахит-атрактивен е минерал, който има зелен цвят и всички нюанси. От древни времена се е смятало, че този камък лекари и учени хора, а момичетата използват Малахит, за да направи сянка подчертават формата на очите и миглите. Също така се смята, че Малахит е прекрасен камък, който може да служи за защита и амулет за малки деца, отстраняването им от проблеми и привличане на късмет.

Този прекрасен зелен камък е не само атрактивен външен вид, но и магически свойства. Вид камък включва в себе си игриви къдрици, красиви блестящия и ярък цвят, който привлича вниманието. От древни времена този минерал се използват за извършване на магически и ритуални церемонии, те украсяват своите екипи, включително и Малахит олицетворение на мъдростта.

Когато се използва Малахит

Както знаете, малахит-това е минерал, който се отнася до поделочных камъни и често се използва от бижутери за изграждане на евтини бижута. Малахит привлича околните със своята красота, оригиналния цвят и вените, затова от него често правят кутии и други подаръчни изделия, използвани за украса на интериора. На голяма популярност се радват на пепелници и вази, създадени от този минерал.

В древни времена са използвали камък в дворците за декориране на колони и плотове, той също е бил използван като довършителните материали за украса на повърхността на пода. От особено значение е имала голям вази, украшавшие интериор. Сега камък се използват не само бижутери, но и на дизайнерите, които са привлечени от силата и твърдостта на камъка.

Видове и цвят на минерала

Този невероятен и дълготраен естествен минерал, разделени на няколко вида в зависимост от цвета му. В крайна сметка, Малахит може да има всички нюанси на зеления цвят, вариращи от светли тонове и завършва с черно-зелен. В крайна сметка, минерал се разделят на три групи:

    Melkosortnyj – този вид камък се среща изключително рядко, но смайват със своята красота и уникалността им. Повърхността на камъка сякаш са украсени с напомня низ от брезови клони. Линии и модели привличат със своята мистерия, така че този камък е ценен повече, отколкото другите, и се използва за създаване на бижута (колиета, гердани и т.н.). Кадифе или плисовый Малахит – камък, като на повърхността на малки частици, подобно на кадифе. Липсата на камъни – не в процеса на полиране. Тюркоаз минерал има много нюанси на зелено, подредени вълни. Този Малахит има висока твърдост, но тя е проста и лесно да се полира.

Лечебните свойства на малахит

Както и повечето скъпоценни камъни, Малахит притежава уникални лечебни свойства, хората са знаели още в древността. Практикуващи лекари на традиционната медицина, смятат, че малахит влияе положително на кожата и нейното състояние, връща младостта и еластичността на кожата. Ако едно момиче се носят украшения от малахит, това е алергичен обрив и други петна по кожата да изчезнат в близко бъдеще. Отбелязва се също, че този камък има благоприятен ефект върху косата, като допринася за тяхното засилване и ускоряване на растежа.

Литотерапевты смятат, че малахит оказва благотворно въздействие върху тялото, лекува го от заболявания на очите и подобряване на зрението като цяло. Също така, този камък е в състояние да спре приступах бронхиална астма, облекчаване и премахване на болестта. При всяко заболяване е достатъчно да сложи камък върху засегнатото място, повтаряте тази процедура всеки ден, в резултат на това, може да забележите, че болестта си отива, без да остави следа. Специални Малахит влияе върху челото чакра, сърцето и гръбначния отдел.

От древни времена се смята, че малахит-това е камък на здравето, който защитава притежателя си от меланхолия и агресия, болести и болки в Зъб, в ставите и т.н.). Лекарите от Изтока са активно използване на камък за лечение на далака и задстомашната жлеза. Камък, ускорява регенерацията на тъканите, зарастване на рани, включително и вътрешна, например, язви. Забелязах, че колкото по-ярка и по-ярка камък, толкова е по-целебна сила.

Магически свойства на камъка

Човечеството от древни времена се смята, че всеки камък носи в себе си силата на природата и притежава огромна мистична енергия, която се крие вътре в нея. Малахит-това е камък, който може да отвори третото око чакра, като господаря си магически способности. Съществуват легенди, че е от естествен камък може да стане невидим за враговете си, за да отразят негативно и неприятности.

Освен това, Малахит от полза за семейството, укрепва връзките на брака и помага да намерите хармонията в любовните отношения. Камъкът подобрява физическото и моралното състояние, дава добро настроение и енергия. От особено значение минерал има за креативни хора, защото това повишава техния потенциал. Камък защитава собственика от негативизъм, контрол агресия и да се предотврати депресия. И Малахит прави притежателя си по-привлекателен, привличане на противоположния пол като магнит.

Подходящ за Малахит зодия

Астролозите твърдят, че всеки камък има от такъв имот, както и съвместимост с определен знак на зодиака. Важно е да знаете свойствата и характеристиките на всеки минерал, но не по-малко важен момент е съвместимостта минерал за човека. Ако камъкът не интересите на своя владетел, той ще има негативно влияние, привличайки само неволи и неуспехи. В противен случай, камък може да стане надеждна защита, амулет и талисман за своя шампион, като привличаме в живота си успех и богатство.

Що се отнася до малахит, той е подходящ за Овена, особено на тези, които са родени в трета седмица на този знак. Минерал прави хората по-добри и спокойни, разумно Овен ще вземат правилните решения и да намерят изход от трудни ситуации. Също камък е подходящ за Биковете, защото зелен цвят идеално се съчетава с елемента земя, оптимизиране на силата и духа на неговия собственик. „Телец“ с малахитом радвате на хармония и спокойствие, и всички проблеми и негативни ще премине на тяхна страна.

Близнаци с помощта на този минерал, ще забравите за кошмарах, главоболие и безсъние. И камък ще служи като надежден амулет, защищающим от разваляне и уроки. Ако се вгледате в камък, облекчава стреса и да донесе хармония в живота на своя господар. Скорпионите малахит отваря дар на ясновидство, като ги предпазва от болести и привличане на успех във всички сфери.

Везни ще стане по-изразителен и привлекателен, но Водолеите, Стрелци и Козирог ще станат по-уверени в себе си и своите сили. Единственият хората, на които е противопоказан Малахит Раци и деви, тъй като те са енергия, която не е съвместима с енергията на този минерал. Те не получават никаква полза, освен това, може само да навреди, правейки човека разпръснати и объркан.