9b7ffe87f828120dd9a457ab1cec3a57 - Хранене на бебето в първия месец
стил

Хранене на бебето в първия месец

В първите седмици от живота на бебето диета майките трябва да бъде стриктно и правилно. Това се отразява на здравето и здравето на бебето, на нормалното развитие на стомашно-чревния тракт и имунната система. Открийте кои храни може да се консумира майката в първият месец от живота на бебето и какво трябва да се избягват.

След раждането на детето жената е отговорен за живота си. Сега мама се нуждае от часовник, за да бъде до детето си, да го хранят, сменят памперси, да прибират да спят и т.н., Ако детето е на кърменето, медицинска сестра трябва да поеме по-голяма отговорност за изготвянето на собствена диета. През първия месец храненето на бебето трябва да е особено безопасно и лесно, защото детето все още се формира СЧ, тялото не е с защита от алергени, вредни бактерии, гъбички и т.н.

Майките хранене в първите 10 дни от живота на бебето

9b7ffe87f828120dd9a457ab1cec3a57 - Хранене на бебето в първия месец

Храна

Хранене на кърмещи майки в първия месец след раждането, трябва да бъде точно и правилно, докато се появи ограничителни меню. Преди 10 дни, майката не може да има потенциални алергени, хранителни продукти, които могат да предизвикат подуване на корема на детето. В този период може да яде зърнени храни, за предпочитане вода, но на млякото, важно е да се дебела крава. Решен, обезцветени зеленчуци: тиквички, картофи, карфиол, в малки количества, целина и лук. Зеленчуците трябва да се консумират в супи или яхнии.

В първите 10 дни на сурови плодове и зеленчуци, майка ми категорично забранено!

Трябва да се хранят накъсана и често, не по-малко от четири пъти на ден. Това правило важи по-късно, особено ако е жена все още кърми до една година или за по-дълго. След 10 дни на диета можете да включите и други храни: подправки, чесън, лют червен пипер, натурални подправки.

Черен пипер подобрява кръвообращението, което добре се комбинира с мляко, която е обогатена с хранителни вещества.

И така, какво трябва да се яде сестрински грижи майката за детето си, да се витамини и минерали в правилното количество, и го храносмилателния тракт работи правилно?

Какво може да има

Майката трябва да има много внимателно до 3 месеца от живота на бебето. В това време не само едно дете може да пострада от неправилно хранене, но и на самата жена, защото я червата и се възстановява след раждането.

Диетата на кърмещи майки в първия месец трябва да съдържа следните храни:

d9ad3d13617988ee627e79db3b4a5576 - Хранене на бебето в първия месец

Елда

    • всички зърнени култури на вода или нискомаслено сирене мляко, но без ориз. Фигура трябва да се консумират рядко и по малко, в противен случай може да бъде запек; варени или задушени зеленчуци, сурови зеленчуци са способни да раздразнят червата на майка и може да предизвика колики у бебето; печени плодове. Точно както сурови зеленчуци, пресни плодове, че бебето в първите дни от живота на стомаха, подуване на корема и колики; варена риба и месо нежирных сортове;

3cbad24dee9982cc5721cb4ef8ff6b37 - Хранене на бебето в първия месец

    Риба, яйца, в малки количества, тъй като те могат да причинят алергия при децата; млечни продукти. Кисело мляко, извара, сирене, кисело мляко може да се консумира почти веднага след появата на детето. Тези продукти допринасят за нормалното храносмилане и кърмене. напитки се допуска водата, некрепкий чай, след седмия ден – плодови напитки и плодови напитки.

Освен правилното хранене, нормална майка на здравето са много важни упражнения. Това не означава, че трябва да се запишат в спортната зала, в първите месеци от живота на детето, майката трябва много да излиза на открито. Разходки и чист въздух, наситен с кислород, помагат за поддържане здравето на жените и кърмене.

В допълнение към яденето на храни и кърмещи майки трябва да избягват нездравословни храни: тестени изделия, сладкиши, бяло брашно и в двата формата, сосове, консерви, изкуствени подправки, сол в големи количества, пържени и пушени ястия.

Храни се здравословно и правилно, детето ще расте и ще се развива както трябва!