женски тайни

стил

Хранене за цветя: торове от бананови кори

Тор от бананови кори за стайни растения е високо ценена благодарение на високото си съдържание на калий и фосфор, както и наличието на само малко азот. Някой разбира, агрохимия, отдавна е известно, че тази структура осигурява стабилна цъфтежа удобряемых растения. Как да се готви бананова кора тор за стайни растения и в градината, и как да го прилагат? Ще ви информират за всички особености и недостатъци биоудобрения.

Какво полезно в кората на банан

За стайни растения бананова кора е по-удобен магнезий (необходим е за разцвет и добивите са), магнезий (играе важна роля в обменните процеси, което е особено важно за кореновата система и плодове), калий (необходими за развитието на растението) и калций (необходим е за изграждане на растенията).

Съдържащи се в такива хранене на магнезий е особено ефективно, когато се грижите за стайни растения страдат от недостиг на светлина. Не по-малко ефективно тор от бананова кора по отношение на оранжерейными растения. Трябва обаче да се помни, че тор трябва да се комбинира с правилно хранене на растенията и добре структурирана почва. Тор от банани кожи рядко се използват за разсад.

Бананова кора

Как да се подготвят суровините за торове: основни правила

    Строго препоръчвам сварете кора във фурната или микровълновата фурна при минимална температура. Така ще унищожи всички органични страна, оставяйки „живи“ са много опасни за растенията разпадни продукти. Ако редовно се прибягва до този метод, фурна или микровълнова печка буквално са импрегнирани с остър, неприятен мирис. Възможно образуването на плака. Не трябва да го варя плодовете — ефектът е същият като от печене. Може да се прибегне до традиционния начин, а именно да изсъхне кората на батерията покрийте го с кърпа от насекоми. Метод е далеч от перфектен — по-голямата част, разпадни продукти, се изпари, но ако твърде дълго се сушат не е възможно на процесите на гниене и ферментация. Поморска кори в хладилника изглежда най-доброто решение. Крайният резултат е напълно подобен на предишния метод, но в суровини, като по този начин е защитен от progibanija и ферментация. Но не трябва да забравяме за сигурността на хладилника: ако твърде честото повтаряне на тази процедура, летливи продукти на разпадане в състояние да се хранят в лигавицата на пластмаса. Някои предпочитат попарена с бананови кожи с вряща вода. Не забравяйте да се отцеди инфузия (през 60-90 минути). В края на краищата, вие трябва да получите раскисшая маса. Предимство на този метод е съдържанието на целевия продукт стимулатори на растежа. Минус — вероятността за наличието в него вредни за растенията протеаза — ензими, които могат да се повредят корените. Освен това, този тор може да загуби голяма част от минерални вещества. Най-добър и безопасен начин да се готви бананови кожи за торове — сушене на открито, на слънце. Така вие гарантирано запазване на пълна гама от минерални хранителни вещества и стимуланти за растеж, като едновременно с освобождаването на суровини от разпадни продукти. Вашите действия са много прости: скинове трябва да се разтвори на ивици 1. 5 см, нанизани на конец, а след това се оставя под слънцето на provjalivanija (температура около + 15). Ако това е леко ветровито, то това е само плюс. Не се препоръчва да се прибягва до този метод, когато с висока влажност на въздуха.

Как да направите тор

Адекватно-доказани методи за обучение на торове за стайни растения — воден екстракт от бананови кори. Приготвени по описания по-горе техники шкурка (достатъчно 4 бр.) трябва да се освободи от стъбла, поставени в буркан с обем 3 л, се налива до върха само че вскипевшей дестилирана вода при температура 40-50 C. Водата от чешмата може да се използва, но не е желателно. След 5 дни, инфузия излейте, прецедете я. В магазина качулки трябва да са в запечатани опаковки, срок на годност-един месец, ако не е налице ферментация. Преди употреба задължително екстракт се разрежда с вода в съотношение 1:1.

За приготвяне на торове за цветя

Важни забележки по този метод:

    преди потапяне на продукта в банката бананови кожи, не забравяйте да бланширани гърне с помощта на струя гореща пара от чайник. След това банката трябва да се обърна и да постави на чиста кърпа (обикновено това се случва в завъртане на детайла); след като масата е заредена и пълна с вода, на банката трябва да се затварят плътно и се оставя на скоростта на затвора в продължение на непревземаема светлина. Ние ви препоръчваме да заложите на банката в обикновена картонена кутия, като предотвратява ферментацията.

Дресинг от бананови кори в градината се приготвя, както следва:

    за да наберете кофа на най-горния слой на почвата, земята до 10 бананова кора, поставете ги в кофа и се разбърква добре с почва, поръсва се със смес от хумус торене (абсолютно не е важно); ако суровините много, по-добре се изсипва цялата смес в бъчва; месец по-късно, сместа ще узреят и ще бъде готов за употреба. Начин на приложение — мулчиране стволовете на дърветата кръгове.

Как правилно да се използват торове

Екстракт от бананови кори трябва да се разрежда с вода в равни пропорции. Може да се използва вода, като за поливане, така и на обикновена вода. Не забравяйте: ако не планирате да прекарате целия парцел е цифра, а не напълно да се разтвори. Изсипете необходимото количество ракия, разбавляем с вода, а остатъкът след това затворете капака и се оставя на тъмно място.

Наторяване на цветя от бананови кори

Правила за ползване

    За стайни растения, ще ви се наложи банан хранене веднъж седмично, 2 супени лъжици в тенджера с обем 3 литра. Много е важно да се уверите, че земята com е изцяло проникнато от корените. Градински растения се нуждаят в по-голяма част на капака — от 125 до 250 мл/ храст. Трябва да се хранят само веднъж или два пъти в седмицата. Съветвам предварително да се измери точното количество на порции в чаши, налейте в поливане и се разрежда с вода. За оранжерии, вие ще се нуждаят от стъклен качулки на буш домати и половин чаша за краставици.