a287bcbeedf8d36f5df73c2a3628ca16 - Защо изпотяване при дете на главата
стил

Защо изпотяване при дете на главата

Обучение за първи път радостта на майчинството, жените се сблъскват с много проблеми. Основната причина за това е невежеството. Един от често задаваните въпроси е: защо детето изпотяване на главата? Нека да разгледаме, дали си струва да се тревожи за това и какво предизвиква този симптом.

Каквито и да са причините потения дете, майката не се притеснява. Защото тревожност може да изчезне мляко. Освен това, е на мнение, че настроението на майката влияе на детето. За да се уверите, че причините за тези симптоми, по-добре е да посети педиатър. Ако прекомерно изпотяване не е следствие от заболяване, този страничен ефект може да се управлява независимо.

Физиологични особености

a287bcbeedf8d36f5df73c2a3628ca16 - Защо изпотяване при дете на главата

Главата изпотяване при новороденото

Главата изпотяване може да е особеност на организма на детето. Испарина се появява, когато детето идентификация на бурни емоции, активни движения. Ако детето е здрав, в процеса на израстването симптоми ще изчезнат, а след това изчезват.

Функции на вегетативната нервна система-още една причина, защо главата на бебето е покрита с влага. Това се случва в момент на заспиване на детето. Когато той спи, се събужда суха. За облекчаване на симптомите е полезно изплакнете главата си след къпане с настойка от лайка.

Изпотяване на главата от прегряване

Младите майки трябва да знаят, че терморегуляция на детския организъм се различават от процесите, които протичат възрастни. Потенето на детето е в състояние, независимо от околната атмосфера. Това може да се случи дори и тогава, когато детето ция. Освен това, ръководител на детско покрива му беше покрито с пот, когато мама е твърде погълнат в тях. Затова е много важно да обличаме бебето.

Всички дрехи трябва да бъдат от материали, които „дишат“. Много е вредно, когато синтетични тъкани създават „парников ефект“. Естествено, температурата в стаята, където бебето трябва да бъде в район 22 °. Дори леко повишение може да предизвика изпотяване на скалпа. Разхождайки се по улицата, трябва периодично да се проверява на главата на бебето. Много е лошо, когато изпотяване дете на вятъра.

Причини за изпотяване – болест

1d8a31b23628b48af1d150a5772d241b - Защо изпотяване при дете на главата

Витамин D

Най-неприятна причина, поради която едно дете може да се поти главата на болестта. Най-често срещаният от тях е рахит. Това заболяване е свързано с липсата на витамин D. Той участва в образуването и растежа на бебето.

Освен на рахит изпотяване на бебето може да бъде причинено от проблеми със сърцето, щитовидната жлеза, простуда и в отговор на приема на лекарството.

Какво да правя?

377daed6fa85f2e12d8f35027e78fe40 - Защо изпотяване при дете на главата

Измиване на главата на детето

Младите родители трябва да знаят как да обличаме бебето. Дори ако майка ми изглежда толкова яко, но след това той се чувства добре. Приятна температура, по мнението на родителите, може да бъде провоцирующим фактор за появата на пот по главата. Обикновено детето спи, когато в стаята е 22-23 градуса по Целзий. В будно състояние тя може да бъде повишена до 24 °.

Обличат детето на разходка, трябва да се съсредоточи върху чувствата си. Детето трябва да бъде толкова много слоеве дрехи, тъй като и майка ми, плюс още.

Когато причина за прекомерно изпотяване на главата физиология, нищо особено не правя. Достатъчно е да създадете за детето-комфортни условия в помещението, а повечето от неговите къпане. За облекчаване на симптомите е полезно изплакнете главата си след къпане с настойка от лайка.

Ако причината за изпотяване определил болестта, трябва да се спазват всички препоръки на лекаря.

Внимателно следете здравето на детето, за да се предотврати развитието на всеки заболявания и възпаление!