женски тайни

4c8779ee6853253f666438a2e8762457 - Женското щастие: цветето спатифилум
стил

Женското щастие: цветето спатифилум

Ако женското щастие все още не постучались в дома, тогава ще трябва да се „привличат“. Цветето спатифилум ще ви помогне по този въпрос. Какво трябва да се грижи и където е цветето трябва да бъде, за да бъде наистина щастлив? Да ви кажа за всички тънкости на тази вяра.

Привороты на цвете женското щастие

Смята се, че спатифилум допринася за получаване на щастие. Неомъжените момичета, за уреждане в дома си, това растение най-скоро се срещнете своята половина и да се оженят. Но след сватбата цвете не забравяме и за женското щастие – това допринася за хармония в семейството, спокойствие, благополучие, и помага бездетен двойки отглеждане на потомство. Във всеки дом, където има това растение, което покълва и света. Такива добри привороты на цвете на щастието съществува.

5 разпространените видове Спатифилум

Има много разновидности на Спатифилум. Външно те могат да се различават по формата на цвете, цвят на листата, растежа.

Спатифилум Уолис

  • — най-често се среща в областта на продажбите и лесен за почистване. Височина на растенията достига 30 см

Спатифилум обильноцветущий

  • – този вид достига до 60 см височина, както се вижда от заглавието – тя цъфти по-дълго време.

Спатифилум Пикасо

  • — декоративен сорт, отличителна черта е пигмент на листата – зелени и бели цветове.

Спатифилум Шопен

  • декоративна височина на растенията достига до 35 см, листата са гладки наситен тъмно-зелен цвят.

Спатифилум Алън

  – височина за цвете достига до половин метър, листата се стремят нагоре, листенцата широки и заострени.

4c8779ee6853253f666438a2e8762457 - Женското щастие: цветето спатифилум

Цветето Спатифилум

3 критерии за подбор Спатифилум

листата трябва да бъдат здрави, без черни петна и мъртви зони. почвата трябва да бъде умерено влажна. не трябва да има никакви мушици на листа и почвата.

Грижа за Спатифилум

Щастието не изисква сложна грижа. Въпреки това, трябва да знаете няколко прости правила за грижа за Спатифилум дома.

  • Идеалното място за цвете, ще баня с разсеяна светлина или в частична сянка. Не се препоръчва да поставите растението на перваза на прозореца. В продължение на две-три седмици, след закупуване на не да засади цвете. През това време тя трябва да се адаптира към новия климат. Сложи спатифилум в нова почва, не е нужно да чакате, когато растението започне да побелява. Пазете почвата често се състои от торф, без добавяне на торове. Подхранване на почвата-това е ключът към дълъг цъфтеж. Спатифилум обича много вода, но рядко. Ако върховете на листата започват да почернят, това е знак за прекомерно поливане. За липса на поливане растения показват, поникающими листа. Влажност на въздуха играе малко значение, по време на отоплителния сезон е необходимо да се пръска цвете или виси на батерията мокра кърпа, за да се повиши влажността в стаята. По този начин, аз също обичам

Phalaenopsis орхидеи

  .

806d75950e577a1391b7c2c7e69f7951 - Женското щастие: цветето спатифилум

Спатифилум Пикасо

Как да се пресаждат спатифилум

  Щастието цвете на жените Как да се затвори саксии. Нова къща трябва да бъде малко по-голям от пота, в която той се намира. Корени, не гният необходимо да попълните пот на 1/3 разширена глина. Почвата трябва да бъде рохкава, по-лека, е желателно да се добавят допълнителни хранителни вещества. Преди да поставите растението в нова почва, спатифилум трябва да се почисти от стария анти-хранителни вещества от почвата. Това трябва да се прави внимателно, за да не се повредят корените. Чрез поставяне на цветя в ново гърне, почвата трябва да е силно утрамбовывая. Почвата трябва да „диша“. След пресаждането трябва да бъде обилно се полива цвете, за да се източи вода наливала.

Предизвиква почерняването на върховете на листата на цвете женското щастие

Много домакини Спатифилум се оплакват, че върховете на листата започват да патица, патица, а понякога и самите цветя. Причините за това състояние на цветето е проста:

Недостатъчно поливане.

  • Както вече споменахме, първият признак на недостатъчно поливане това свидетелстват увиснали листа. Ако листата поникают, ние спешно се нуждаят от обилно поливане, за да се съберат и да се повиши листа да ги закрепете в това състояние. Това може да стане с помощта на обикновен пакет или пластмасово фолио. Сами след поливане листата пораснат до една и съща височина, така че цветето е приел първоначалната си форма, трябва да се затегне листа на върха.

Прекомерно поливане.

  • Върховете на листата спатифиллума започват да почернят се дължи на прекомерно поливане или влажност. Почвата не трябва да бъде обилно влажна. Във всичко трябва да има мярка, трябва интуитивно да се разбере, когато цветето се нуждаят от влага. За да се провери, мокри корени и сухи с моя пръст дълбоко в саксия на две фаланги. Ако корените са мокри, а на горния слой на почвата е суха, а след това листата на цветето Спатифилум стават черни, поради прелял.

Пряка слънчева светлина по листата на цветето.

  • Пряката слънчева светлина може да изгори листата, те започват да пожълтяват, да почернят и изсъхне.

Липсата на хранителни вещества.

  Липсата на щастие минерали цвете на жените показва, потъмняване на връхчетата на листата. Периодично се оплоди корен или листа от специален инструмент.

Цветето спатифилум подари своята фаворитке женското щастие, домашни грижи за цветето трябва да бъде вярна. Избягвайте долните листа и почерняването. Само здрави, цветя носи щастие в дома.