женски тайни

мода

Жилетка с козина: правила за избор и пакетиране

Жилетката е практична и стилна, така че всяка модна жена в гардероба има поне един модел на това модерно облекло. Жилетките са търсени през цялата година, през лятото са подходящи мрежести или шифон модели. През зимата те носят дебели плетени или плетени модели, както и жилетки, изработени от мек и лек Кашмир. Оригиналното решение е жилетка с козина, този модел може да замени лек връх.

Какво е това?

Козината в момента се използва за завършване на различни гардеробни елементи. Често коженият ръб се използва и за украса на жилетки. Този вид покритие е много практичен, украсява модела и го прави по-топъл.

Материал

Естествено, козината се използва за завършване на топли модели, предназначени за носене през есента и зимата. Красива и елегантна кашмирена жилетка с кожено покритие, такива дрехи могат да бъдат заменени с дъждобран или палто.

Плетената жилетка с козина също изглежда оригинална. Моделът, изработен от дебела вълнена прежда и затоплен, перфектно предпазва от студ и се вписва перфектно в образите на ежедневния стил.

Дължина

Избирайки модерна жилетка с козина, на първо място обърнете внимание на нейната дължина. Класическата жилетка достига средата на бедрото. Днес обаче са популярни и други опции. Факт е, че моделите до линията на бедрата категорично не отиват на пълни дами с тежки бедра. С тази физика е по-добре да изберете удължени жилетки с дължина под средата на бедрото или до коляното.

В допълнение към удължените модели, в модата също са съкратени варианти – точно под линията на талията или дори по-къси (последният вариант прилича на Болеро). Тези модели са подходящи само за тънки момичета.

Закопчалка

Ако се планира да се носи топла жилетка с козина като връхна дреха, тогава трябва да обърнете внимание на моделите с копчета или ципове. Но може да се предпочете и опцията с аромат, допълнена с колан.

Ако изберете жилетка с кожено покритие в допълнение към елегантния ансамбъл, тогава е по-добре да изберете опция без закопчалка.

Женските жилетки с козина, наподобяваща пончо, изглеждат оригинални. От класическите модели пончо се различават по наличието на цип отпред. Този модел е много обемен, затова се препоръчва да го носите с тесни панталони или пола.

Кожени опции

За завършване на жилетки се използват различни видове кожи. Най-популярните модели са:

С лисица кожа

    това покритие е устойчиво на износване и има привлекателен външен вид. Козината е известна със своята мека текстура и красив нюанс. За да завършите, можете да използвате козината на боровинка или огън;

Със заешка козина

    тези модели изглеждат не по-малко привлекателни. Единственият недостатък на тази козина е бързото й износване. Следователно, ръбът на козината на коликите не се препоръчва да се използва на места, където има най-голямо триене (например върху маншетите на ръкавите);

Лама кожа

    • , покритието на тази екзотична кожа е малко подобно на тапицерията на овча кожа, но има по-високо качество. Козината на лама има невероятно качество-не се страхува от влага. В допълнение, козината се характеризира с износоустойчивост;

Норка кожа

    такова ценно покритие ще украси всеки модел. Най-често норка ресни се използва за Кашмир модели.

Местоположение на ръба на гората

Коженото покритие може да бъде различно. Най-популярният вариант е коженото покритие на яката или качулката. За да извършите такова покритие, обикновено се използва козина с дълга купчина.

В допълнение към кожената яка, често се използва кожена рамка, разположена по протежение на каишката на закопчалката и по долния ръб на продукта. Моделите на жилетките с кожена тапицерия на ръкавите изглеждат интересни. Освен това ръбът на козината може да се намира на раменете по ръба на ръкава или в долната част, образувайки широки маншети за кожа. Интересно изглежда жилетка без ръкави с кожено покритие на отворите. Този модел прилича на удължена жилетка.

Модерен вариант-жилетка с кожа на джобовете. Но имайте предвид, че горните джобове, дори и с кожено покритие, визуално увеличават обема на бедрата, така че тази опция не е подходяща за жени с крушовидна физика.

Цвете

Жилетките с кожено покритие могат да имат различни цветове. Класическото решение е черна или сива жилетка. Този модел се вписва перфектно в ежедневните и офис изображения.

Елегантен и дори сватбен аксесоар може да бъде бяла жилетка със снежнобяла граница. Такова нещо ще изглежда страхотно с рокля прав или стегнат силует.

Момичетата, които ценят ярките цветове, трябва да обърнат внимание на Червената жилетка с черна или бяла козина. Този модел няма да остане незабелязан. Можете да изберете друга опция за ярък модел, а ръбът на козината може да бъде или контрастен, или оцветен в основния тон.

Избор на модел в зависимост от вида на фигурата

Както може да се види от горното, жилетките с кожено покритие могат да бъдат различни. Как да изберем модела, който най-добре отговаря на вашия тип физика?